Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Volt valakinek olyan kórházban...

Volt valakinek olyan kórházban lezajlott szülése, ahol az orvos/szülésznő semmibe nem avatkozott be, és nem fekve történt a kitolás?

Figyelt kérdés

Tehát nem indított szülés, nem korábban megpiszkált méhszáj, nincs oxi, nincs burokrepesztés, nincs állandó ctg/nst-re kötés, szabad vajúdási testhelyzet, nincs kézzel tágítás és a kitolás úgy történt, ahogy a nőnek jól esett?

Volt ilyen valakinek, vagy hallott ilyenről ismerőstől?

Hol szült és kivel/kikkel?

2015. jún. 12. 20:51
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
A természetes szülésnek nem része a magárahagyás... erről kicsit tájékozódj, mert kevered a szezont a fazonnal!
2015. jún. 13. 12:48
 12/27 anonim ***** válasza:

Ja, akkor olvasd el a kérdésed és a 2 alatt adott hozzászólásodat!

Kérdésed: "SEMMIBE" nem avatkozott bele"

#2: "de megnyugtató, hogy ott ilyen a helyzet"

Nem te vagy az első, aki maga sem tudja, milyen kérdést tett fel. Ha neked ez a semmibe bele nem avatkozás tetszik, akkor nem tudom, hogy a természetes szülés neked mi? De bármi is legyen, mivel más, ezért akkor az biztos nem tetszik neked... Én pontosan arról írtam, milyen lehet az, amikor nem avatkoznak bele, amikor a nő már mindent csinált, de a baba nem tud kijönni. Ha neked ez a szíved vágya, hogy ne avatkozzanak bele, akkor utána ne panaszkodj, ha balul sül el a dolog. Nekem inkább legyen minden, mint egy oxigénhiányos, lila, a szülőcsatornában agyon gyötört és nyomott, esetleg örök életére fogyatékos babám.

2015. jún. 13. 13:26
 13/27 A kérdező kommentje:
Más az, hogy jelenleg MINDEN NŐ, aki kórházba érkezik, kap beöntést, borotválást, branült a karjába, burokrepesztést, oxit, fektetve van, és ennyi, és más az, hogy HA SZÜKSÉGES, akkor megteszik ezt vele, egyébként, ha jól mennek a dolgok, akkor NEM AVATKOZNAK BELE a folyamatba. De egyáltalán nem érdekel, hogy te hogy értelmezed, ha veszekedni akarsz, lapozz, nem vagyok rá nyitott.
2015. jún. 13. 13:33
 14/27 anonim ***** válasza:

Amit én tapasztaltam:

1. a beöntés nagyon jó dolog volt, mert iszonyat erős székelési inger is társult a kinyomáshoz és nem akartam volna, ha a gyerek úgy jön a világra...érted :)

2. nekem csak 16 óra iszonyat lassú vajúdás után adták be az oxitocint, hogy végre kitágulhassak rendesen.

3. menet közben sajnos végezni kellett gátmetszést is, mert nagyon repedtem volna.

Mindezek ellenére úgy éreztem, én irányítom a dolgokat. A CTG engem megnyugtatott, nem zavart. Jó volt hallani, hogy minden rendben van a picivel.

2015. jún. 13. 19:39
 15/27 anonim ***** válasza:
a nyugati országokban nem adnak se oxit (itt hallottam rola eloszor), se beontést...és gátvédelem van, szulés után pedig "szinte" kotelezo az intimtorna szakemberrel egyénileg minimum 10 alkalom...és a terhesség ugy kezdodik, hogy hogyan akar az anyuka szulni- természetesen vagy császárral, alternativ modszerekkel a vajudás alatt vagy hagyományosan..szulés után pedig az elso kérdések kozott szerepel, hogy akar e anyuka spirált (hormnálisat vagy hagyományosat), ami ingyenes.
2015. jún. 13. 21:47
 16/27 anonim ***** válasza:

8- as vagyok

Nem kaptam beöntést, branült, oxyt, egyik szülsemnél sem.

Azért nem annyira sótét a helyzet, mint ahogy leírod.

Szerintem nemcsak az eü- i szemelyzeten múlnak ezek a dolgok, hanem a kismamán is.

Viszont egy dolgot nem szabad elfelejteni, legtöbbünknek nincs orvosi diplomája, vagy szülesznői vegzettsege, tehát nem tudjuk megítélni, hogy indokolt e a beavatkozás.

Nekem egy régivágású orvosom volt, és egy karakán, kicsit őrmester típusú szülésznőm. Hagyták a dolgokat a saját ütemúk szerint , csak a burokrepesztést javasolták.

Nem gondolom, hogy egyedi az esetem. A barátnőim közül sem mesélt senki horror dolgokat.

2015. jún. 13. 21:56
 17/27 anonim ***** válasza:
14-es vagyok. A kérdező még írta a branült. Nekem arról az a véleményem, hogy mindenképpen érdemes a kismamának beleegyeznie, hiszen életmentő lehet. Komplikációk esetén nem kell értékes másodperceket elfecsérelni azzal, hogy vénát keres az orvos, hanem rögtön adhatja be az anyagot.
2015. jún. 14. 07:13
 18/27 anonim ***** válasza:

#9 - Félreértettél, én írtam a 4. kommentet.

Amíg nem volt orvosilag indokolt vészhelyzet, addig feleslegesen nem nyaggattak, matattak.

Természetesen azért kórház, hogy ha gebasz van, akkor azonnal tudjanak ugrani és két perc alatt kész legyen a stáb a beavatkozásra. A baba elakadása nem volt előrelátható, már a szülőcsatornában derült ki, hogy rosszul forgott és emiatt akadt el. Császározni ilyenkor már nem lehet.

Tény, hogy esetemben sok, egymagában is ritka komplikáció merült fel egyszerre, hirtelen.

Azt gondolom, hogy így volt/van jól. Amíg nem indokolt, addig nem nyúlnak bele, ha indokolt, akkor viszont azonnal tudnak reagálni. Gátmetszésem is volt, sőt, a méhlepényt is úgy kellett letépkedni, mert az se jött le magától. De ezeket a beavatkozásokat (vákuum, kitolás közbeni katéterezés, gátmetszés, küret, műtőben összevarrás) nem tették volna meg, ha nincs komplikáció és nem kell hirtelen mindkettőnk életét menteni.

Beöntést és egyebeket felajánlották, nekem meg lehetőségem volt visszautasítani, így is tettem.

Mindketten egészségesen távoztunk utána, bennem semmi rossz szájíz nem maradt. Ha nem merül fel komplikáció, akkor a szülésznő és az orvos csak ácsorgott volna mellettem, maximum bizonyos pózokban tartják a vállamat/karomat, hogy segítsenek, ennyi.

2015. jún. 14. 13:13
 19/27 A kérdező kommentje:
Igen, csakhogy a szülések nagyon nagy része komplikációk nélkül zajlik le, és azért, mert százból egy nőnél kell adni valami gyógyszer, nem kell megszúrni 99-et a "biztonság kedvéért". Ahogy a rutinszerű gátmetszéssel is így állok, csak azért, mert néhány esetben szükséges kitoláskor, mert nincs más megoldás, azért nem kell minden első szülő nőt megvágni.
2015. jún. 14. 19:26
 20/27 anonim ***** válasza:
Kérdező! És ha mondjuk te vagy a 100-ból az 1, akinél komplikációk lépnek fel és meghalsz azért, mert nem kaptál időben megfelelő segítséget (életmentő anyagot a vénádban), mert te visszautasítottad a branült? Sajnos ez előfordulhat. Ilyen ostobaság miatt tényleg megéri kockáztatni? Minden épeszű ember azt mondja, hogy nem. Inkább egy kis szúrás a karban, mint, hogy gond legyen. Nekem amúgy egy héttel később már semmi nem látszódott a helyén. A gátmetszést pedig nem szokás "csak úgy" megcsinálni. Akkor csinálják,ha kell.Legalábbis ahol én szültem, így volt. Persze van olyan "nagyokos" nő, aki nem írja alá a papírt és aztán úgy szétreped, hogy évekig járhat orvoshoz a saját hülyesége miatt. (Ismerősöm így járt példának okáért...Te is ezt szeretnéd? Tudod: az okos ember a más kárán tanul, a buta meg a sajátján sem) Itt olyan nők írtak neked választ, akik átéltek már 1-2 szülést, tehát tapasztaltak. Ha nem hiszel nekik, hogy van bizony értelme a számodra oly nehezen elviselhető beavatkozásoknak, akkor nincs mit tenni...Felesleges minden magyarázkodás és bizonyítás, mert te úgy sem foglalkozol velük. És ezt kérlek ne vedd sértésnek, mert nem annak szántam :)
2015. jún. 14. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!