Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Amikor szülés után bekerülsz...

Amikor szülés után bekerülsz az osztályon egy többágyas szobába mi történik?

Figyelt kérdés

Gondolom illene bemutatkozni, vagy valami hasonló...

Sziasztok Eszter vagyok, ő itt pedig Patrik..??

Félek, ha éjjel kerül rá sor, zavarom a többieket a kipakolásommal (nyilván a legszükségesebbeket venném csak elő, de mégis...)

Nálatok hogy volt ez?

2010. febr. 27. 21:18
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, a gyermekágyas osztályon az anyukák nagyrésze nagyon kedves és barátságos. Szülés után valószínűleg nem fogsz rögtön a kipakolással törődni, normál szülés esetén engem 2 órát fektettek a szülőszobán, és még 2 órát szigorúan az osztályon. Utána fel kell kelni pisilni, aztán lehet rendezkedni. Én a fiammal másnaptól voltam együtt, de én kora reggel szültem, az a nap a pihenésé volt.

Az anyukák odajöttek az ágyamhoz ahogy felhoztak a szülőszobáról, beszédbe egyedtünk, ismerkedtünk.

Két fiam van, két különböző kórházban szültem, és mindkét helyen nagyon kedves, barátságos, aranyos szobatársaim voltak 6 és 5 ágyasak voltak a kórtermek.

2010. febr. 27. 21:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az első gyereknél 3-an voltunk a szobában,és abból az egyik egy ismerősöm volt.:-))))Én regg.szültem mindkét gyereket.igen valamim ilyesmi.Köszönsz,bemutatkozol.Aztán lehet hogy annyira kileszel,többre nem is 'futja' majd.És hidd el senki nem fog rád haragudni a köv.hátralévő napon minden kialakul.

A második gyereket mikor szültem,egyedül voltam a szobába 1 napig.Köv éjszaka hoztak egy Kínait,aki egész éjjel nyomkodta a termoszának a tetejét,hogy igyon.(az a nagy,vagy 2 literes.)Nagyon rossz volt,mert egy szót se beszélt a Kínain kívül,úgíhogy még szólni se tudtam neki ne nyüzsögjön.Ha nem a termoszt csesztette.akkor csoszogott a zuhanyzóba.....

2010. febr. 27. 21:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én császáros voltam. Ketten voltunk egy szobában, bár én este 6kor kerültem be a szobába, pakolászni nem nagyon tudtam, még mozogni sem nagyon. Alapvető holmikat elővettek nekem a nővérek és a férjem. Utána pedig a másik ágyon fekvő, szintén császáros anyuka segítgetett, mivel ő már akkor 3 napja túl volt a műtéten. Később, kb 2 nap után mellém került éjszaka egy másik császáros anyuka, őt pedig én segítettem. Természetes, hogy éjszaka is érkeznek, nem ciki, mindenki tudja, hogy miért vagyunk ott. Tehát nem zavar senkit.

Bemutatkozás: igen, illene. Mivel sok kórházban végre betartatják a látogatási időt,nagyrészt a szobatárssal tudtok kommunikálni. Van akiknél még komoly barátság is született a kórházban.

Természetesen, ha tényleg éjjel érkezel és nem ébred fel a szobatárs, akkor ráérsz reggel bemutatkozni. De lehet nem is tudsz majd először aludni. Én sem tudtam, pedig fárasztó szülésem volt. Másfél nap után műtöttek.

2010. febr. 27. 21:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én amikor szülés után a szobába kerültem,már volt bent két anyuka..Az egyik előttem szült két órával..Nagyon kedvesek voltak,sokat beszélgettünk..Aztán pár óra múlva megjött a 3.majd másnap 4.5.6.kismama is..Pihentünk,ismerkedtünk,3 óránként babáztunk..Mindannyian természetes úton szültünk,így éjszakánként néha-néha felszisszentünk az utófájdalomtól..volt horkolás,ágynyikorgás,éjszakai wc-re járások,amik ajtócsapkodásokkal jártak..Ezt leszámítva,örülök,hogy ismeretlen emberekkel találkoztam..Aki nem sokkal előttem szült,vele azóta is tartom emailen a kapcsolatot..
2010. febr. 27. 21:42
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi hárman voltunk (plusz a babák). Én kerültem be utoljára: délután, a másik két lány reggel óta voltak.

Amikor bekerültem, örültem, hogy élek, nemhogy még a nevemmel vagy az ő nevükkel foglalkozzak. Először csak köszöntem, majd eltelt 1-2 óra, összeszedtem magam, és akkor kezdtünk dumálni. Akkor még ők se nagyon dumáltak, mert ők éjjel szültek, nem aludtak semmit.

Szóval pont jól jött ki, mert kb du. 6 óra volt, mire mindhárman összeszedtük magunkat, aztán jött 3 nap egész napos csevegés + babázás. Nekem nagyon jó élmény volt.

2010. febr. 27. 22:13
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és bíztató szavakat. Egyszer voltam csak ilyen helyzetben, pont roszkor érkeztem a kórterembe, látogatás volt,utána meg olyan fura helyzet alakult ki.

Szüléskor meg egyágyasban voltam, most nem tudom hova kerülök, nem bánnám megint az egyágyast, legalább kipihenném magam?.)

2010. febr. 28. 08:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
én éjjel szültem,és hajnalban vittek fel az osztályra,mindenki édesen aludt,én meg nekiálltam zuhanyzózni,nem én akartam hanem a nővér ragaszkodott hozzá,ott volt velem és vigyázott rám,mert szédültem,segített kipakolni,persze halkan,aztán lefeküdtem és már hozták is a manóm.így nem aludtam semmit,aztán fel kelt mindenki és szép lassan bemutatkoztam,persze úgy illik,hogy az kezdje aki jött,de aki normális ezzel nem foglalkozik.3-an voltunk csak a szobába,majd később jött még egy de ő egy szót sem szólt sosem,nem beszélt velünk,nem köszönt,semmi.mi meg hagytuk,nem vagyunk egyformák.Nem itt köttettek életre szóló barátságok.sajna a keresztnevüket is elfelejtettem már.4 napot voltam bent,és közben cserélődtek az emberkék,de egyik se volt a legkedvesebb,csak az elsők amikor odakerültem.a többi nem akart beszélni.
2010. febr. 28. 09:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Én a szülés előtt 2 héttel már benn feküdtem. Furcsa volt, mert 5-en voltunk egy szobában, mindannyian pocakosok. Aztán 1 héttel szülésem előtt megindult a dömping. :D Babahegyek.

Cserélődtek az emberek, aki később jött próbáltunk segíteni (ketten még akkor is pocakkal voltunk vizet akartunk nekik vinni, megigazítani a párnát ilyesmi), de úgy vettük ki inkább hagyjuk békén őket. Aztán kiderült, hogy mindkettőnket kidumáltak egymásnak a hátunk mögött. Mert hogy mi minek vagyunk benn stb stb. (teljesen nyitott volt a méhszájunk)

Sorra kerültem én is, majd rá 5 napra a másik lány. A mai napig tartjuk a kapcsolatot, toloncoljuk együtt a gyerkőcöket. (ráadásul még közel is lakunk egymáshoz) A többiekről semmit nem tudunk, de nem is bánjuk.

Egy lány, egy fiú...9 hónaposak. :)

2010. febr. 28. 21:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én mind a hármat máshol szültem és mind a három császár volt. az elsőnél hetek óta bent feküdtem már úgyhogy csak a szülészetre átpakoltak és mindannyian ugyan abba a szobába kerültünk át mert én kezdtem és a többiek még aznap követtek szép sorban ahol tudtunk ott segítettünk egymásnak ja és6 ágyas volt a szoba. a babákat minden 3. órában hozták és jött a cscsemős nővér segíteni szoptatni köldököt kezelni pelenkázni fejni minden szobára jutott egy csecsemős így jó dolgunk volt mert amikor kint lehettek a babák akkor sem voltunk egyedül velük tudtunk kérdezni meg ehhez hasonló. Jó kis csapat lettünk velük tartjuk a kapcsolatot. A második kevésbé volt idilli este 7-kor császároztak valamikor éjjel kerültem be a szobába itt nem volt olyan jó a közhangulat pedig csak öten voltunk viszont a nővérkék ott voltak a toppon csak sajna megint olyan szobába voltam ahol nem lehetett velünk a pciket csak a szoptatás idejére. A harmadiknál igaz csak úgy be estünk, a szülőszobán előkészítettek a műtőből pedig egyből a szobába vittek de rendesek voltak a szobatársak odajöttek megkérdezték hogy hívnak ők is bemutatkoztak és segíthetnek-e ha igen nyugodtan szóljak. végül mindenki hazament 2 nap múlva és a hátralevő 3 napot a picikével voltam bár itt sem lehetett velem egész nap de nagyon sokat volt velem a másik kettőhöz képest. Hol fogsz szülni? Hány hetes vagy?
2010. márc. 1. 01:35
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek.

Győrben fogok szülni elvileg ma....

2010. márc. 2. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!