Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon szeretnék gyereket, de...

Nagyon szeretnék gyereket, de ha a szülésre gondolok,200 lesz a vérnyomásom és az ájulás kerülget, fuldoklom, van segítség?

Figyelt kérdés
29 éves vagyok, kicsi korom óta rettegek tőle, ne akarom győzni, de nem sikerül
2010. febr. 27. 15:34
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem keress fel egy pszichológust, aki segít kideríteni, hogy mi van ennek a hátterében, mert ez az érzés biztosan nem a "semmiből" jött, és segít feldolgozni is. Amíg nem derítetted ki az okát, addig szerintem nem érdemes belevágni egy terhességbe, mert sokszor még azok a kismamák is "bepánikolnak", akik egyébként rendben voltak.

Sok szerencsét és gyógyulást!

2010. febr. 27. 15:46
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2010. febr. 27. 15:47
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én is iszonyatosan féltem/félek a fájdalomtól de sokkal jobban szerettem volna a babát minthogy ez elriasszon attól hogy babám szülessen. Ráadásul én nem is a sima szüléstől féltem hanem a császártól, és császár lett, mert nem fordult meg a babám. Szóval semmi pánik, a szülést úgy kell felfogni hogy hamarosan találkozhatsz a kicsi csodáddal...Ha ezt nézed, már is nem olyan szörnyű a szülést. Üdv. egy 13 hónapos fiúcska anyuja
2010. febr. 27. 15:49
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezen csak magad segíthetsz,hogy átértékeled a szülés folyamatát.Valószínűleg belédívódott valmi film,vagy látvány.Nem olyan ám!!!Sok milliárd nő kibírta,Te is ki fogod.És a szépségét kéne látnod,hogy egy új élet születik.És fantasztikus érzés,amikor a kezedbe nyomják a síró ,lila gombócot,aki csak Rád számíthat.És akkor elmúlik minden,fájdalom és kínlódás.És azt hiszem miden nő nagyon gyorsan elfelejti,mert születnek a kistestvérek is.
2010. febr. 27. 15:51
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is pszichológus.

Amúgy mitől félsz konkrétan, vagy úgy az egésztől? Mert ha konkrétan van valami, akkor akár pluszba feltehetsz itt is kérdést róla. Így úgymond beszélgethetsz olyanokkal, akik már szültek, és ez is hozásegíthet a félelem leküzdéséhez a pszichológussal együtt.

2010. febr. 27. 15:51
 6/16 anonim ***** válasza:
Ne féljél,mert nincs mitol a vilag legcsodalatosabb dolgaval fogsz szemben allni,amikor a szulésre kerul a sor!Valoban keressél fel egy szakembert,aki majd ravezet arra,hogy nincs mitol félni!
2010. febr. 27. 15:52
 7/16 A kérdező kommentje:
magasvérnyomás-betegségem van, gyógyszerrel is, a legkisebb pánikra felmegy 200 fölé, pulzus 130, féltem a gyerekem és a saját magam életét is, egy esetleges agyvérzéstől, szívleállástól, sajnos ehhez hasonló félelmeim vannak
2010. febr. 27. 16:02
 8/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem normális ha tart tőle az ember. Főleg ha első babás mert azt se tudod mire készülj. Nekem is volt ilyen hogy rettegtem hasmenésem lett ha szülésre gondoltam remegtem hülyeségeket gondoltam (amiért szégyenlem is magam, arra gondoltam hogy miért éri meg nekem szenvedni érte de ez akkora hülyeség mert a gyerekem mindent megér!!!)... Szóval rettegés érzet volt rajtam hogy gátmetszés is fáj, szétszakadok, azon a kis lukon mekkora fej akar kijönni stb stb stb. Ha csak a fájdalomtól félsz az csillapítható mert megoldják szülés közben epidurál és társai. De én most 39. hetes vagyok. Már lassan rájövök hogy milyen szülni és tudom hogy ez az egész nem csak nekem fog fájni hanem a fiamnak is aki miatt nem pánikolhatok hanem a tőlem telhető legjobb módon kell neki segíteni hogy ne szenvedjen és minnél hamarabb kint lehessen. Ha már útban lesz a baba is fogsz ilyenekre gondolni valószínű para is lesz benned de aki azt mondja hogy nem félt/fél az tuti hazudik. Neked lehet kisebb a fájdalomküszöböd és azért félsz jobban de VAN fájdalomcsillapító ami segít!!!

2010. febr. 27. 16:07
 9/16 anonim ***** válasza:
Ezek miatt meg még meg is figyelnének a terhesség alatt és biztos adnának valamit hogy ne legyen bajotok
2010. febr. 27. 16:08
 10/16 A kérdező kommentje:
olvasgattam itt erről már, az epidurális fájdalomcsillapításról is, sajnos volt olyan aki kérte, időben volt, mégsem kapott, így 36 órán át szenvedett.
2010. febr. 27. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!