Nagyon szeretnék gyereket, de ha a szülésre gondolok,200 lesz a vérnyomásom és az ájulás kerülget, fuldoklom, van segítség?
Szerintem keress fel egy pszichológust, aki segít kideríteni, hogy mi van ennek a hátterében, mert ez az érzés biztosan nem a "semmiből" jött, és segít feldolgozni is. Amíg nem derítetted ki az okát, addig szerintem nem érdemes belevágni egy terhességbe, mert sokszor még azok a kismamák is "bepánikolnak", akik egyébként rendben voltak.
Sok szerencsét és gyógyulást!
Szerintem is pszichológus.
Amúgy mitől félsz konkrétan, vagy úgy az egésztől? Mert ha konkrétan van valami, akkor akár pluszba feltehetsz itt is kérdést róla. Így úgymond beszélgethetsz olyanokkal, akik már szültek, és ez is hozásegíthet a félelem leküzdéséhez a pszichológussal együtt.
Szia!
Szerintem normális ha tart tőle az ember. Főleg ha első babás mert azt se tudod mire készülj. Nekem is volt ilyen hogy rettegtem hasmenésem lett ha szülésre gondoltam remegtem hülyeségeket gondoltam (amiért szégyenlem is magam, arra gondoltam hogy miért éri meg nekem szenvedni érte de ez akkora hülyeség mert a gyerekem mindent megér!!!)... Szóval rettegés érzet volt rajtam hogy gátmetszés is fáj, szétszakadok, azon a kis lukon mekkora fej akar kijönni stb stb stb. Ha csak a fájdalomtól félsz az csillapítható mert megoldják szülés közben epidurál és társai. De én most 39. hetes vagyok. Már lassan rájövök hogy milyen szülni és tudom hogy ez az egész nem csak nekem fog fájni hanem a fiamnak is aki miatt nem pánikolhatok hanem a tőlem telhető legjobb módon kell neki segíteni hogy ne szenvedjen és minnél hamarabb kint lehessen. Ha már útban lesz a baba is fogsz ilyenekre gondolni valószínű para is lesz benned de aki azt mondja hogy nem félt/fél az tuti hazudik. Neked lehet kisebb a fájdalomküszöböd és azért félsz jobban de VAN fájdalomcsillapító ami segít!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!