Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek a mai világban...

Szerintetek a mai világban mennyi idősen érdemes gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Én jelenleg elég szélsőséges példákat látok csak... 17-18 éves lányokat, akiknek a terhes és babás posztjaikkal tele van a facebook vagy a másik véglet akik 40 év környékén érzik elég biztosnak a hátteret, elérkezettnek az időt. Manapság mi lenne a normális? Úgy értem, sokan ugye egyetemre/fősulira mennek, utána munka, utána onnan nem akarnak kiesni stbstb van erre megfelelő idő?
2015. jún. 5. 01:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy ez nem kortól függ. Kinek hogy engedi az anyagi helyzet, illetve a fiataloknál ez általában "becsúszik". Szomorú, de így van. Személy szerint én 24-28 év körül tartanám ideálisnak. Aztán az élet úgyis beleszól :)
2015. jún. 5. 02:05
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg mindentől függ. Pl, stabil párkapcsolat mikorra alakul ki, anyagi háttér, munkaidő, egészség, vágy a gyerek után, stb.stb.

Speciel én akartam gyereket, egyetem mellett is dolgoztam már, 23-24 évesen simán lehetett volna, de beteg is voltam és párom sem lett 28 éves koromig.

2015. jún. 5. 04:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is egyéni életút kérdése. Az én ismeretségi körömben is a 18-20 év körüli anyáknál valóban "becsúszott" (de gondolom, nem csak erre létezik példa), majd azoknál, akik a diploma után pár év munkát választották, 26-32 év közötti az átlag, akiknél pedig 40 vagy afelett vállaltak első gyereket, ott vagy az apuka hiányzott vagy nagyon nehezen (akár csak 10 év próbálkozás alatt) jött össze.
2015. jún. 5. 05:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj mindenkinek máskor jön el az idő!

Nekem 22 évesen jött el,23 voltam mikor szültem:) Nagyon boldog vagyok és semmit sem csinálnék másképpen. Én túl későn pl már nem szülnék..(Mindig fiatal anyuka szerettem volna lenni)

De valakinek 30-35-40 évesen jön el. Anyagiak miatt,párkapcsolat stb.

Szerintem ha a legtöbben tehetnék gondolok itt pénzre,kapcsolatra,biztos háttérre lehetséges,hogy nem húznák 40 éves korukig a gyerekvállalást.

2015. jún. 5. 06:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én most 27 vagyok, nagyon remélem, hogy még 28 éves korom előtt összejön. Egy kicsit bánom, hogy nem próbálkoztunk hamarabb. 24től 30ig ideális szerintem, de azzal sincs baj, ha valaki hamarabb vagy később szül.
2015. jún. 5. 08:24
 6/11 anonim ***** válasza:
47%

Szia!

Én 22-24évesen már születem volna,de nem volt kitől..

Januárban voltam 27 éves most várom az első babámat november végére.A második babát max 32 évesen akarjuk,hogy megszüljem...később már semmiképen sem..

Persze a többsége azért szül valóban későn 35 éven túl is akár,mert vagy az apa hiányzik vagy nem jön össze..de én azért sok olyat tudok pl családon belül is aki nem akar csak 35-40 év közt szülni...szerintem ez nem normális de kinek mi...ideális 22-28 év közt az első szülést letudni..és 35 éven túl már nem szülni...de ez a én véleményem..fel is kell ugye azt a gyereket nevelni stb így nem biztos,hogy olyan jó 40valahány évesen szülni.

2015. jún. 5. 09:31
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat :) Én is hasonlóképpen gondolom, csak ugye sajnos a mai világban nehéz megfelelő anyagi hátteret biztosítani. De persze, mindent meg lehet oldani.
2015. jún. 5. 10:57
 8/11 anonim ***** válasza:
73%
Mint mindig is 20 és 30 között az első babát érdemes vállalni biológiai szempontból.
2015. jún. 5. 13:52
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagyon korhoz kell kötni, azt mondanám, hogy 22 és 30 között.

De szerintem nem korfüggő elsősorban, sokkal fontosabb, hogy legyenek meg a körülmények, stabil anyagi helyzet, stabil, komoly, harmonikus párkapcsolat, biztos lakhatás (lehet albérlet is, nem feltétlen kell saját lakás szerintem, csak legyen viszonylag biztos). Na meg persze legyen meg a vágy, meg a kellő érettség hozzá.

Az én környezetemben 30 alatt nem igazán jellemző, legtöbbször az az ok, hogy vagy nincs meg hozzá a partner, vagy nem olyan a kapcsolat, vagy még "élni" akarnak. Anyagiak olyan szempontból nem szoktak gondot jelenteni, hogy ha ketten összerakják, ami van, az többnyire elég lenne, inkább az akarás hiányzik, én úgy látom. Illetve olyan is van, akinél a tanulmányok húzódtak el (mesterképzés, doktori), és addig nem akar, amíg be nem fejezte, bár anyagilag beleférne.

Én 27 vagyok, a férjem 26, egy-másfél hónap múlva születik a kislányunk :) Nekünk ez az ideális, a feltételek adottak, vágytunk rá, de ezzel a korral a környezetünkben igencsak ufónak számítunk :D

2015. jún. 5. 14:45
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az átlag 27-35 között van.

Sokan a gimi után tovább tanulnak, 24-26 évesen végeznek az egyetemmel, dolgoznak 1-2 évet, aztán jöhet a gyerek, mert addigra talán sikerül megteremteniük a feltételeket.

Az én esetem az, hogy 25 évesen befejeztem az egyetemet, a párom és az én szakmámból adódóan is hamar sikerült összehoznunk az anyagi hátteret, illetve szerencsések voltunk és kaptunk egy kis szülői segítséget is hozzá és végül 27 évesen (párom 31) jutottunk oda, hogy jöhet a baba. 32 éves korom után már nem szeretnék szülni, remélem összejön a 2 baba 28-32 között.

Számomra ez a normális és szerintem sokaknál van ez így.

27N

2015. jún. 5. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!