Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Caak én érzem úgy hogy a mai...

Caak én érzem úgy hogy a mai világban nem érdemes tisztességesnek, szerénynek nevelni a gyermekünket?

Figyelt kérdés
A világ, főleg ez az ország arról szól hogy mindenki tapossa a nála gyengébbeket a jobb élet reményében. Az kapja a jó munkát, és annak lesz elfogadható élete, aki " jól helyezkedett", tudta kinek kell nyalni, és kit kell eltaposni, kinek kell hazudni, kit kell átverni. Most hagyjuk a többdiplomás tehetséges embereket, akik a tudásukkal érvényesülnek szimplán, nem mindenkinek van ehhez képessége, nekem sem ment jól a tanulás például. A másik az emberi kapcsolatok, az rendelkezik nagy baráti körrel aki nagyszájú, magabiztos, bevállalós. Ezeknek az embereknek a párkeresés is könnyebben megy mint a csendes visszahúzódóaknak. A szerény, igazságszerető, csendes emberek halálraítéltek ebben a világban, ahogy a saját életemen is tapasztaltam. És ez már gyerekkorban elkezdődik, nem barátkoznak velük, csúfolódás, kiközösítés, rosszabb esetben megverik főleg a kisfiúkat. Én úgy döntöttem hogy a leendő gyermekemet eszerint fogom nevelni, azt akarom hogy ő soha ne legyen ennek a képzeletbeli ranglétrának az alján, inkább legyen ő az elnyomó, nem az elnyomott. Persze tudom hogy van veleszületett személyiség, de ezen lehet változtatni valamilyen szinten.
2014. nov. 30. 12:48
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem szeretnék kisregényt írni, ezért csak röviden: én nem így látom. Mi normálisan neveljük a gyerekeinket, a másik bántását, elnyomását nem engedjük, ettől még nagyon nincsenek a ranglétra alján, sőt. Nekem nincs túl jó munkám, de ezt csak a saját fiatalkori hozzáállásomnak köszönhetem, nem vádolok, nem is vádolhatok érte senki mást. A férjem viszont választott egy remek, ritka szakmát, nyalizás és taposás nélkül is jól fizető állása van, amit szeret csinálni.

Rossz lehet, ha ennyire nem vagy kibékülve a világgal, mi szerencsére azt tudjuk mutatni a gyerekeinknek, hogy érdemes tisztességesnek - nem baleknak - lenni, mert nem látunk okot arra, hogy máshogy kéne.

2014. nov. 30. 13:24
 2/2 anonim ***** válasza:
Normálisan nevelt gyermek,képes lesz megvédeni önmagát,kiállni magáért amellett,hogy tisztességes ember marad.A csendesség,visszahúzódás komolyabban az problémára utal,nincs olyan,hogy veleszületett,persze vannak nagyszájúak csendesebbek,de ha egy gyerek visszahúzódó,csendes,félős az gondra utal,vagy nevelési problémára,vagy szeretethiányra stb.
2014. dec. 1. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!