Szült valaki idén a Debreceni Klinikán? Most is adnak hálóinget, pelenkát, babaruhát az ottlét idejére?
Mit kell vinni?
És mit nem?
A beöntés automatikus?
És a borotválás (ha otthon már nem volt idő, vagy nem "friss")?
Meddig voltál az őrzőben szülés után?
Első éjszakára be lehet adni a gyereket a csecsemőosztályra (mondjuk ha annyira nem vagy magadnál)?
Minden friss információ érdekel! Köszi!
Tavaly szültem, de leírom azért.
Hálóinget adtak, avval nem volt gond.
Babának ruhát és pelenkát vittem.
Beöntést nem kaptam, nem volt már idő.
Egész terhesség alatt borotváltam, pedig már semmit sem láttam akkora hasam volt.
Őrzőben kb. 6 órát voltam, baba végig velem volt. Szülés után fél órán belül cicire is kellett tenni.
Köszi!
A borotválás nekem nem olyan egyszerű, sokkal érzékenyebb lett a bőröm, már attól is kipattog, ha ránézek, így csak a havi vizitekre igazítok, így nyilván nem olyan szép a kettő között.
Valaki még?
Szia!
Én idén szültem ott. A babának adnak ruhát és pelenkát, de vihetsz is magaddal. Ha "baleset" éri a ruhát, foltos lesz, akkor is adnak tisztát. Neked a szüléskor fognak adni egy kórházi egyszer használatos hálóinget (jobb is szerintem).
Vinni kell az iratokat (te irataid + házassági/apasági + terhességgel kapcsolatos papírok, kiskönyv), ezen kívül a szokásos csomag: ruhák, tisztálkodószerek, evőeszköz, papucsok, minden, ami neked szükséges stb.
Szüléskor adnak ugye hálóinget, törölközőt, kórházi tusfürdőt, szóval az nem kell oda. Enni/inni vigyél.
A beöntés nálam automatikus volt. Borotválni nem kellett nekik, mert azt én itthon megcsináltam. Nem tudom, hogy más esetben hogy van.
Szülés után én ottragadtam majdnem egy fél napot az őrzőben (nem császár), mert a babám intenzívre került és hozzá közeli kórterembe akartak áttenni, de nem volt hely.
Én jártam szülésfelkészítőre oda és azt mondták, hogy be lehet adni a gyereket első éjszakára, de megint nem tudom, hogy gyakorlatban ez hogy működik, az én fiam vagy 4 napig nem velem volt (sajnos :( ).
Nagyjából ennyi, de ha kérdésed van, akkor szívesen válaszolok még. Mikorra vagy kiírva? Sok sikert! :)
Köszi szépen! :) Augusztus 30-ra vagyok kiírva.
A szülésfelkészítő milyen volt? Érdemes elmenni? Mennyibe kerül? (neten semmi információt nem találok róla, terhesgondozásra pedig az OTI-ba ill. magánba járok.)
Neked volt fogadott orvosod, vagy szülésznőd?
A szülésfelkészítő 5.000 ft volt, bementem a szülészetre és az információs pultnál kitöltöttem egy jelentkezési lapot, majd kaptam egy csekket, amit be kellett fizetni. Majd ha összegyűlt elég jelentkező, akkor indították a csoportot és értesítettek, hogy mikor lesznek az időpontok. Ezek mindig kb. 1-3 óra körül voltak, szóval nem délutáni, és összesen 4 alkalom.
Az apukák is ott voltak, az én férjem viszont nem, de elmeséltem neki mi volt ott :P Nem feltétele az apás szülésnek a szülésfelkészítő tanfolyam.
Nem mondom, hogy annyi minden új dolgot hallottam ott, de nekem 5 ezret megért, mert voltunk a szülészeten, konkrétan a szülőszobába is bemehettünk, majd a csecsemős osztályra stb. Volt egy beszélgetés is a pszichológussal, szóval összességében jó volt.
Ha menni szeretnél, akkor jelentkezz időben. Pl. a jelentkezésire rá volt írva, hogy 30-31 hétig lehet jelentkezni, de azért ezt nem veszik annyira szigorúan.
Nekem sem orvosom, sem szülésznőm nem volt, viszont a szülésznő, aki velem volt nagyon szuper volt. Sokat volt ott, segített, jól végezte a dolgát annak ellenére, hogy nem fizettem.
A dokiról annyira épp nincs pozitív véleményem, de nem szakmailag volt bajom vele, inkább kicsit "érzéketlen" volt. Sokat nem volt bent, csak jött ellenőrizni néha + maga a kitolásnál + varrásnál.
Én nem bánom, hogy nem fogadtam senkit, akit megnyugtat az fogadjon, de én azt mondom, hogy jól végzik a munkájukat. Nem láttam, hogy elvárták volna.
Még a nővérekről egy pár szó. Sok helyen olvastam, hogy szörnyűek az ottani csecsemős nővérek, de nekem egész más tapasztalatom van. Nekem nagyon sokat segítettek és végig normálisak voltak, az intenzívesek is és az osztályon is (nem tudom, hogy azért van-e, mert eleve intenzívről került ki a babám és akkor kíméletesebbek vagy csak simán jófejek). Egyetlen nővér volt csak antipatikus, de vele szerencsére csak 1 nap találkoztam. :D Hát nem vagyunk mindenkivel kompatibilisek. :P
"hogy 30-31 hétig lehet jelentkezni,"
Hopp, akkor arról lehet, lekéstem, már betöltöttem a 31-et. Majd jövő héten azért megpróbálok rákérdezni. Mondjuk nem lesz könnyű (a felkészítőre eljárni se lenne az), mert még pár hétig dolgozok.
Köszi még egyszer! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!