Akik EDÁval szültek, válszolnának néhány kérdésre?
Mennyire fájt,mikor beszúrták? (igen,szültem már,tudom,hogy az jobban fáj,de akkor is,böhöm nagy tűnek néz ki)
Semmit nem éreztél a vajúdásból? És akkor a kitolásból sem? Azért tudtál rendesen nyomni?
Nem volt semmilyen mellékhatása,éber volt a baba,mikor megszületett?
Kellett utána katéter? Meddig? Nagyon kellemetlen volt? Vagy tudtál pisilni attól?
Feküdni kell utána,vagy ugyanúgy járkálhatsz stb mintha anélkül szülnél?
Ma azt mondták egy műsorba (cbs) hogy az edával nagyobb az esély a császármetszésre. Ez igaz? Nektek kellett?
Megbántátok,hogy kértetek,vagy jó döntés volt?
Sokadszor sikerült beadni, fájni nem fájt, de nagyon rossz volt homorítani fájások közben.
Nem éreztem sokat, de császár is lett a vége.
Mellékhatása nem volt, (vagyis szülés óta nagyon fáj a derekam, de nem tudom, az emiatt van-e).
Kaptam katétert, utána hetekig fájt pisilni, mert megkarcolták a húgycső falát. Nah, az fájt!
12 órát kellett feküdnöm szülés után, de a császár miatt volt ennyi, szerintem.
Igen, én is úgy tudom, hogy nő a császár esélye ilyenkor.
Nem volt jó döntés, ahogy idejekorán bemenni a kórházba sem volt az. Ha nem császár lett volna a vége, másodszorra itthon szülnék, de így már nem lehet.
fájt, de nem volt vészes. az sokkal rosszabb volt, hogy a baba feje már teljesen lent volt és konkrétan ugy éreztem, hogy rajta ulok..plusz a fájások miatt nagyon kellett koncentrálnom, hogy mikor fujom ki-be a levegot.
a vajudásbol...hááááát. ezt az utolso 20 percben adták be, addig meg 15 orát vajudtam 2 percesekkel..de az a 20 perc maga volt a megváltás.
a kitolási szakaszt éreztem, azt is, hogy mikor kellett nyomni, csupán a fájások "szuntek" meg. 2 nyomással kint is volt a baba.
nem volt mellékhatása, éber volt a baba. :) nem kellett katéter utána, viszont elotte igen, mert pisilni már nem tudtam elmenni. a katéterezést abszolut nem éreztem, se kozben, se utána. rá pár orára mentem el pisilni, nem volt semmi probléma. nem kellett fekudni, -de azért ágyba parancsolnak szulés után :) én még elmentem rendbe tenni magam, meg kajáltam egy jot. :D utána aludtam el (ez éjfél korul volt).
nem bántam meg, nagyon orulok neki, hogy kaptam.. és kevesebbet kellett szenvednem.
Nekem másodszorra sikerült beszúrniuk. Nem volt kellemes , főleg hogy meg sem mozdulhattam közben, de kb annyira fájt csak, mint egy vérvétel.
A vajúdást kb végig éreztem, mert rosszul szúrták be (másodszorra is), így csak fél oldara hatott, aztán meg csak negyed hasamra, miután megigazították. Később kaptam folyamatos EDÁ-t, az már jobb volt.
A kitolást így már nem éreztem, nézték a monitort és ha jött a fájás, nyomnom kellett, amúgy igen, ettől függetlenül tudtam rendesen nyomni.
Nem volt semmilyen mellékhatása, a babára nézve sem.
Igen, utána nem tudtam magamtól pisilni, így kellett a katéter, de utána rögötn ki is húzták. Pár óra múlva amikor újra kellett, akkor már ment katéter nélkül is.
Amikor bedugták a katétert, kellemetlen volt, de szerencsére nem fájt.
Én ki lettem küldve forró zuhanyra, szóval mászkálhattam. A EDÁ-t beadták a kanülbe (vagy branülbe... mindig keverem), így nem voltam összekötve semmivel. De a végén a folyamatos EDá-nál már igen, úh akkor feküdnöm kellett.
Nekem nem kellett a császár.
Hm... Végülis nem bántam meg, mert így az a 14 óra kibírhatóbb volt, mint nélküle lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!