Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek mi lenne jobb a...

Szerintetek mi lenne jobb a babának és nekem?

Figyelt kérdés

3éve született a fiam s.császárral.utána hónapokig szenvedtem a heggel, mert begyulladt nem gyógyult stb. pár hét múlva érkezik a kis tesó, most beszéltem az orvossal hogy hogyan is szülessen meg az újabb baba. azt mondta vagy programozott császár, vagy meg probálhatom megszülni. már napok óta rágodom ezen a kérdésen hogy melyiket válasszam. én és a férjem is úgy érezzük hogy akár hogy is fog kezdődni császár lesz a vége.de a család meg azt mondja próbáljam meg a hüvelyi szülést.

igazából szívem szerint meg is próbálnám, de most 35 hetesen néha órákon keresztül annyira fáj, éget a belső heg hogy attól félek vajúdás alatt szétnyilik. Ti hogy döntenétek?

2015. máj. 30. 04:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Azthiszem, ilyen esetben én az orvosra bíznám magam. Ő meg gondolom inkább a császárt választja.
2015. máj. 30. 05:04
 2/9 anonim ***** válasza:
A hegfájásról szólj a dokidnak. Ha a programozott mellett is döntesz, azt is a betöltött 39. hét utánra szokták besorolni (ahogy a hely engedi) és simán lehet, hogy előbb megindul - nálunk is így volt: megindult, kapott pár óra esélyt a dolog, de nem ment, így végül újra császár lett.
2015. máj. 30. 06:20
 3/9 A kérdező kommentje:

hegfájásról tud, de szerdán megyek hozzá, gondolom újra megnézzük. a tesó is a betöltött 41.héten született meg.nem hinném hogy előbb jönne a baby.

igen azt mondta hogy csak a 39.hét után van progcsászár.

én tényleg csak a babának szeretnék jót, és nem szeretném ha bármi baja lenne.

2015. máj. 30. 06:40
 4/9 anonim ***** válasza:
14%
Miért a programozott császárt választotta a doki? A heg miatt? Mert igazából a legjobb a babának és neked is a természetes szülés lenne. Ebből gyorsabban felépülsz, hamarabb jön a tejcsi és könnyebben tudsz foglalkozni a babáddal, mármint emelgetni, pelenkázni, stb... Szóval ha az a heg engedné, akkor jobb lenne megszülni a pirinyót, viszont ha az orvos kényelmi okokból ragaszkodik a császárhoz, akkor ne engedj neki. Sajnos gyakran javasolják a dokik a császárt, mert így nyilván kiszámítható a szülés és nem kell tartania attól, hogy esetleg lemarad a szülésről és ugrik a hála... :(
2015. máj. 30. 07:51
 5/9 anonim ***** válasza:
53%

Nem igaz, hogy a csàszàr utàn nem lehet könnyen felépülni. Lehet akkor a te szervezeted ìgy reagàlt, de nem törvényszerű, hogy most is ìgy fog. Engem is császàroztak. Az első két nap volt nehezebb, utàna rohamosan javult az àllapotom. Mèg a tejem is beindult a 3. napra. Egy hét múlva màr itthon porszívóztam. Semmi bajom nem volt. Hegem szinte nem is làtszik, soha nem volt vele gond.

Én a helyedben nem merném vàllalni a hüvelyi szűlést, főleg miutàn gond volt a heggel. Simàn szét is nyílhat szűlés közben.

2015. máj. 30. 09:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Én sem vállalnám a hüvelyi szülést a helyedben, szerintem a heg fájása elég intő jel.

A négyes meg az a típusú császár-ellenes, aki mindent jobban tud, még az orvosoknál is. Nyilván, ha ő orvos lenne, ő ilyen lenne, hogy csak a hálapénz a fontos. De ha bízol az orvosodban, akkor nyilván olyan orvos, akinek nem csak ez számít, hanem szakmailag is megbízol a döntéseiben.

A négyes által felsoroltak egyébként nem igazak: a tej ugyanúgy megindul a császárosoknál is - lévén, hogy a méhlepény leválása indítja meg, a seb pedig gyorsan gyógyul. Kivételek persze vannak, ahogy a te első műtéted után, de ahogy az ötös mondta, nem törvényszerű, hogy most is így legyen. Másrészt néhány pelenkázás elmulasztását megér, hogy biztonságban tudd magatokat.

2015. máj. 30. 10:39
 7/9 A kérdező kommentje:

az igazság az hogy olyan az orvosom, fogadott, aki nem várja el a hálapénzt!!! nincs tarifája, és nem is célzott arra hogy fizetnem kellene, az más kérdés hogy fogok neki adni valamit. első nap volt rossz a császár után és az első 4 5 felkelés, de nem értem meg traumaként sem azt hogy megcsászároztak, inkább örültem hogy volt ott valaki aki megmentette a fiam életét.

fel ajánlotta mindkét variációt,de most a délelőtt eldöntöttük hogy legyen progi császár, és akkor biztos hogy egyikünknek sem lesz baja.

tej: 3 nap beindult nekem is rengeteg tejem volt még fagyasztani is tudtam le belőle, de sajnos anniyra bukos lett a fiam, hogy csak a bukos tápszer jöhetett szóba, szóval csak 3 hónapig szopizott.

mindenkinek köszönöm a válaszát, és a hozzászólását.:)

2015. máj. 30. 10:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem jòl döntöttél! Minden jòt nektek!
2015. máj. 30. 13:53
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kedves vagy:)
2015. máj. 30. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!