Szerintetek mi lenne jobb a babának és nekem?
3éve született a fiam s.császárral.utána hónapokig szenvedtem a heggel, mert begyulladt nem gyógyult stb. pár hét múlva érkezik a kis tesó, most beszéltem az orvossal hogy hogyan is szülessen meg az újabb baba. azt mondta vagy programozott császár, vagy meg probálhatom megszülni. már napok óta rágodom ezen a kérdésen hogy melyiket válasszam. én és a férjem is úgy érezzük hogy akár hogy is fog kezdődni császár lesz a vége.de a család meg azt mondja próbáljam meg a hüvelyi szülést.
igazából szívem szerint meg is próbálnám, de most 35 hetesen néha órákon keresztül annyira fáj, éget a belső heg hogy attól félek vajúdás alatt szétnyilik. Ti hogy döntenétek?
hegfájásról tud, de szerdán megyek hozzá, gondolom újra megnézzük. a tesó is a betöltött 41.héten született meg.nem hinném hogy előbb jönne a baby.
igen azt mondta hogy csak a 39.hét után van progcsászár.
én tényleg csak a babának szeretnék jót, és nem szeretném ha bármi baja lenne.
Nem igaz, hogy a csàszàr utàn nem lehet könnyen felépülni. Lehet akkor a te szervezeted ìgy reagàlt, de nem törvényszerű, hogy most is ìgy fog. Engem is császàroztak. Az első két nap volt nehezebb, utàna rohamosan javult az àllapotom. Mèg a tejem is beindult a 3. napra. Egy hét múlva màr itthon porszívóztam. Semmi bajom nem volt. Hegem szinte nem is làtszik, soha nem volt vele gond.
Én a helyedben nem merném vàllalni a hüvelyi szűlést, főleg miutàn gond volt a heggel. Simàn szét is nyílhat szűlés közben.
Én sem vállalnám a hüvelyi szülést a helyedben, szerintem a heg fájása elég intő jel.
A négyes meg az a típusú császár-ellenes, aki mindent jobban tud, még az orvosoknál is. Nyilván, ha ő orvos lenne, ő ilyen lenne, hogy csak a hálapénz a fontos. De ha bízol az orvosodban, akkor nyilván olyan orvos, akinek nem csak ez számít, hanem szakmailag is megbízol a döntéseiben.
A négyes által felsoroltak egyébként nem igazak: a tej ugyanúgy megindul a császárosoknál is - lévén, hogy a méhlepény leválása indítja meg, a seb pedig gyorsan gyógyul. Kivételek persze vannak, ahogy a te első műtéted után, de ahogy az ötös mondta, nem törvényszerű, hogy most is így legyen. Másrészt néhány pelenkázás elmulasztását megér, hogy biztonságban tudd magatokat.
az igazság az hogy olyan az orvosom, fogadott, aki nem várja el a hálapénzt!!! nincs tarifája, és nem is célzott arra hogy fizetnem kellene, az más kérdés hogy fogok neki adni valamit. első nap volt rossz a császár után és az első 4 5 felkelés, de nem értem meg traumaként sem azt hogy megcsászároztak, inkább örültem hogy volt ott valaki aki megmentette a fiam életét.
fel ajánlotta mindkét variációt,de most a délelőtt eldöntöttük hogy legyen progi császár, és akkor biztos hogy egyikünknek sem lesz baja.
tej: 3 nap beindult nekem is rengeteg tejem volt még fagyasztani is tudtam le belőle, de sajnos anniyra bukos lett a fiam, hogy csak a bukos tápszer jöhetett szóba, szóval csak 3 hónapig szopizott.
mindenkinek köszönöm a válaszát, és a hozzászólását.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!