Oxitocinnal mennyi idő alatt szülhet meg az először szülő nő? Mennyi a vajúdás, hány óra?
Nekem hajnali 3/4 3kor kezdődtek el a fájásaim, de ilyen kellemes volt az eleje, csak szépen nyugodtan jöttek. REndeződtek, és erősödtek, de délután 1-ig simán viselhető volt. 1kor kerültem be a szülőszobára, és fél 2-kor repesztették meg a burkot. Kicsit felerősödött ettől a fájás, szépen rendszeresen jöttek, már érezhetőbbek voltak, de még simán elvoltam velük.
2kor mondta a doki, hogy gyorsítsuk meg, ne húzódjon el a szülés, mert ez nem jó se a gyereknek se nekem. Első szülő nőként persze csak bólogattam és mindent elhittem a dokimnak. Így engedtem az oxy bekötését. Ezután 4,40kor már megvolt a gyerek. Viszont az oxy bekötése után olyan erős fájásaim lettek, hogy már kétrét görnyedtem, egybefolytak a fájások, és totál elvesztettem az érzékelést a külvilág fele. Arra emlékszem, hogy iszonyú erősen fáj és utána arra, hogy megvan a gyerek.
Ha újra csinálhatnám nem kérném az oxyt, inkább legyen meg 3-4óra mulva a gyerek, de a saját tempójában és az én saját tempómban. Sokkal jobb lett volna. :(
Koszi szepen mindenkinek a valaszokat ! Orulok, hogy ennyien valaszoltatok. Itt nalunk is sajnos az oxi nagyon megy, mindig beadjak, mert nem akarnak a dokik bibelodni az emberrel, meg ugy vannak vele, hogy ne tartsa fenn a vajudo no a helyet..
Majd meglatjuk nalam hogyan lesz, de gyanitom nehezen fogok tagulni, egyszer volt mehszajtagitasom sajnos es akkor 6 es fel ora volt a tagitas a mutethez.
Mondta a dokim, hogy a terhesseg alatt ez szuper lesz, de a szulesnel mar annyira nem . 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!