4 honapos a gyermekem, akit oxitocinnal surgettek a vilagra. A vajudas emleke meg mindig nagyon elenken el az emlekezetemben, poszterior babaval a poklok poklat eltem at. Epiduralis nem volt, csak gaz, ami gyakorlatilag semmit sem ert. Kinek milyen volt az oxitocinos szules? Es 2. vagy 3. gyerekkel?
2010. febr. 23. 23:55
1/8 anonim válasza:
Nekem is horror volt. De vigasztalódj, mert alkattól is függ, és a gyerek pozíciójától is, meg a vajúdás pozíciójától is. Többedik gyereknél jó eséllyel könnyebb lesz, vagy pláne nem is lesz oxitocinra szükség.
Ha nagyon szenvedsz a vajúdás emlékeitől, esetleg nézd meg ezt:
Az emlékekkel könnyebb lesz később, de adj időt magadnak bőven.
2010. febr. 24. 00:48
2/8 anonim válasza:
Szia!
Borzalmas volt,ember kínzásnak éltem meg. A szülés számomra egy soha meg nem szépülő emlék lett. És ennek már 21 hónapja...
2010. febr. 24. 07:24
3/8 Vilcsianyuja válasza:
Nekem nincs összehasonlítási alapom, csak 1x szültem "sürgetéssel". Nagyon fájt, de legalább hamar túlestünk rajt. De most már semmi gondom testileg-lelkileg (2,5 hónaposak vagyunk).
2010. febr. 24. 08:35
4/8 anonim válasza:
Eddig mindkét kislányomat igy szültem. Az elsővel 4,5 órát vajúdtam, nem viselt meg különösebben, az utolsó másfl óra volt rosszabb. A második csajszimmal nagyon megszenvedtem a szülést, de szerintem ezt inkább annak köszönhetem, hogy arctartásban jött a drága a világra. Most várom a 3. babát és remélem végre átélhetem azt, hogy itthon szépen megindulnak a fájásaim, amik egyre sűrűbbek és erősebbek lesznek, aztán a kórházban már csak a végére kell az ágyra feküdnöm. Álom-álom, de 3-ból 1-nél nem nagy kívánság, nem? 36 hetes km.
2010. febr. 24. 08:41
5/8 anonim válasza:
Szia én az elsőt nélküle, a másodikat tömény oxitocinnal szültem (indított szülés volt). Hát szerintem is egy pokol volt. Este 8tól hajnal 4ig perces fájásokkal, úgy hogy folyamatosan öklendeztem tőle, így gázt sem lehetett szívni :-(, EDA meg nem választható a kórházban. Sajnos vidéken általában nincs ilyen lehetőség.
A párom is megjegyezte, hogy az első ehhez képest semmi nem volt, hiszen azt végigbeszélgettük és nevetgéltünk.
Ennél csak szorítottam a kezét minden egyes fájásnál, másnap megmutatta, mindkét keze tele lett véraláfutással:-)
2010. febr. 24. 09:47
6/8 anonim válasza:
Én is kaptam oxitocint, de nekem bejött a cucc, lecsöpögött, rá másfél órára megszültem a lányomat (érzéstelenítés nélkül, nagyon könnyen). Nekem jó emlékem van róla, a következő szülésnél is kérem majd, ha lehet.
Sajnálom, hogy másoknak rossz emléke van róla.
2010. febr. 24. 10:17
7/8 anonim válasza:
Nem akarok senkit elkeseríteni, nekem indították a szülést, nem volt fájásom ezért 8 órát vajúdtam oxitocinnal, semmit nem tágultam, ezért császár lett a vége. Végig feküdnöm kellett, szinte egybefüggő fájások között, szörnyű volt. Most a második babát várom, hüvelyi úton szeretnék szülni, remélem most lesznek fájásaim, mert oxitocint már nem kaphatok, szerencsére!
2010. febr. 24. 13:18
8/8 A kérdező kommentje:
Halasan koszonom mindenkinek a valaszat. Latom nem vagyok egyedul az inditott szulessel es a 8 oras oxitocinos vajudassal. Kulonos koszonet az elso valaszolonak, aki a site cimet megadta. Azt olvasva magamra ismertem, vegig bogtem az oldalt tanulmanyozva. A parneremmel meg tegnap atbeszeltuk a szule(te)s napjat, es realizaltam, hogy sok szep dolgot (hasamat simogattam, beszeltem a lanyomhoz) a vajudas fajdalmaban elfelejtettem. Meg hosszu az ut, de mar a "gyogyulas" utjan vagyok. Meg egyszer nagyon-nagyon koszonom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!