Meddig várjak h be induljon a tejem? Kérjek tápszert
addig a babának?
Figyelt kérdés
Tegnapelőtt este császároztak. A babár sürűn mellre teszem meg,de még nem jön a tej. Azóta hbkibujt nem evett a baba.
2015. máj. 8. 10:06
1/10 anonim válasza:
nekem is csak a 3. 4. napon indult be...a csecsemősök mérik minden este a súlyát..kérdezz rá hogy áll. általában 10%-os súlycsökkenésik várnak, addig nem kezdenek el pótolni...ha a 3. 4. napon sem indul be a hízása, nem is engednének el a kórházból, ezért akkor általában már elkezdik neki pótolni. De ez nem ördögtől való, nem kell félni tőle, én 10 napig feküdtem bent tejlázzal, alig tudott szopizni, egy hónapos koráig pótolnom kellett fele fele arányban, de mégis el tudtuk hagyni a tápszert, kis fejéssel és kitartással.
De mondom, nem vagy még elkésve, nem mindenkinek indul be az első két nap
2015. máj. 8. 10:10
2/10 anonim válasza:
Amikor engem császároztak, mérhető szopása a harmadik napon volt a kislányomnak. Addig tápszert nem kapott, csak sima forralt/hűtött (azt hittem először, hogy a szokásos cukros víz, de megkóstoltam, és nem!) vízzel kellett itatni kis pohárból, hogy ne száradjon ki, ne sárguljon be. (ja és éjszaka sem etették meg sutyiban tápszerrel,bár én nem elleneztem volna, ha kell, akkor kell)
2015. máj. 8. 10:13
3/10 anonim válasza:
Nekem negyedik napom indult be a császár után, és lett rengeteg tejem (még leadó is lettem).De tényleg harcold ki, hogy adjanak neki folyadékot addig is, mert besárgul- előttem is írta valaki.
(Amúgy ne aggódj, nekem végül olyan sok tejem lett, hogy két éves koráig kapta a lányom, és még tovább is kaphatta volna, csak közben megfogant a testvére.)
2015. máj. 8. 10:32
4/10 anonim válasza:
negyedik napon indult be. nem azt mondom,hogy éhezzen a baba 4 napig,de próbáld elhúzni a tápszert még. sárgult a babád? az is számít,hogy sárgul-e,akkor több folyadék kell. ha kérsz is tápszert,előtte mindig szoptasd meg mindkét mellből. legalább 10-15 percet legyen rajta,tudom ilyenkor még érzékeny és fáj de legyen addig mindkettőn. ha már otthon leszel,feküdjetek be az ágyba,és szoptass amennyit te bírsz,meg amennyit a baba tud. a pótlás adásásra én figyelnék nagyon a cumizavar miatt. megszokják a kényelmes kis cumisüveget,amiből ömlik a szájukba,aztán nem hajlandók szopni. én szólnék a férjednek,hogy hozzon be medela calma üveget. azzal egy szelep elzárja a tej útját,csak erős vákuum hatására engedi át
2015. máj. 8. 12:08
5/10 anonim válasza:
#3 vagyok, én kértem tápszert neki a kórházban, így nem sárgult be. Aztán szépen szopizott is, bár tényleg igaz, hogy sokat ronthat a helyzeten, ha megszokja a cumisüveget. (A szobatársnőm mesélte, hogy emiatt neki az első babája soha nem fogadta el a cicit. Az enyém elfogadta, de csak három hónapos koráig, onnantól fejtem neki, amíg csak volt tejem.)
2015. máj. 8. 13:11
6/10 anonim válasza:
Itatni mindenképpen kell, ha nincsen tejed! Pótlást meg a gyermekorvossal kell megbeszélni. Ilyenkor már szoktak adni, mert éhezik a baba. Az is megoldás, hogy éjjel, vagy késő délután pótolnak csak. Egy-két nap cumisüveg nem fogja elvennia szopási kedvet. Leglább is nálunk, ahol szültem senki nem járt így.
A baba cukra , só-vízháztartása viszont még nem stabil, nem szabad sokáig éheztetni szerintem.
2015. máj. 8. 14:01
7/10 anonim válasza:
Nekem a gyermekorvos azt mondta, ha két hét alatt nem indul be, akkor nem sok esély van rá. Persze biztos vannak kivételek, de én fejtem, masszíroztam, mellre tettem a fiam, langyos borogatást tettem rá, semmi nem segített. Egy idő után már el sem fogadta a mellemet, és az én fiam így lett tápszeres. És egy hónapig próbálkoztam...
2015. máj. 9. 21:10
8/10 anonim válasza:
de azt neked gondolom úgy értette,hogy ha totál semmi nincs. szerintem az akkor tejmiririgy probléma volt nálad :-( kérdező,ha pár tíz ml van,már van esély rá,hogy elég legyen :-)
2015. máj. 10. 07:53
9/10 anonim válasza:
Utolsó, hát nekem ilyen 1-2 csepp, ha jött. A fiam hiába szívta, nem igazán jött, így feladta. Lehetséges, hogy tejmirigy probléma....
Mindenesetre kedves kérdező ne görcsölj rá, ha úgy látod, hogy nem elég a babának, vagy éhes marad, kérj tápszert :) Én kértem, de nem kaptam, csak utolsó nap, mikor eljöttem, akkor volt normális a csecsemős, és adott egy keveset, hogy egyen is valamit a babám.
2015. máj. 10. 12:25
10/10 anonim válasza:
igen azt mondják ha ennyire meg se indul az tejmirigy-elégtelenség. gondolom vagy nincs is szinte,vagy valamiért nem tud tejet termelni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!