Kértétek írásban, hogy ne adjanak a kórházban tápszert vagy cukros vizet a babának?
Nem,és nem is volt rá lehetőség!
Amíg nem indul meg a tejed addig mit eszik?
Ahol szülök ott van rá lehetőség, csak írásban kell kérni. Nem tudom mit tegyek! A saját védőnőm azt mondta, cukros vizet adhatnak neki, de a tápszert ne engedjem. A kórházi védőnő meg azt mondta, hogy minden szoptatás között adjunk 10 ml forralt vizet a babának. Vinni kell cumisüveget. De ezt sem értem, hogy hogyan kellene bent sterilizálni a cumisüveget....
De azt is mondták a kórházban, hogy ha nem indul be a tej a három nap alatt, akkor adnak neki tápszert.
Mit gondoltok (gondolsz) mi a jó megoldás? Vagy majd ott kiderül, annak függvényében, hogy van-e tej vagy nincs?
Egy újszülött babának akkora a gyomra mint egy cseresznye. Bőven elég neki az a pár csepp is ami az anyuka cicijéből jön még a tej beindulása előtt. Lehet észre sem veszed, hogy jön, pedig jön.
Én azt javaslom, hogy a tápszert tényleg ne engedd. Napokig elvan a baba ezen a pár cseppen. Aztán ha hazamentetek és valóban nincsen tejed akkor jöhet a tápszer.
Viszont a cukros víz javasolt, mert az újszülött babák hajlamosak rá, hogy extrém módon alacsony legyen a vércukruk.
Egy gyerekápoló
Nem kértem.
Kapott is cukros vizet, mivel én cukorbeteg voltam és születése után 2,7 volt cukra.
Amúgy meg a délutáni születéshez képest csak kb másnap délelőttre szedtem össze a romjaimat (volt minden varrás kiívül belül,vérzés..)
Másnap reggel tudtam felkelni úgy, hogy ne essek össze.
Úgyhogy addig mit kapott nem tudom, de nem is érdekel(t). Amúgy már 2 éves, még szopik úgyhogy nem úgy tűnik, ha kapott is valami mást a cukr,os vizen kívül, bármiylen következménye lett volna, ha kapott.
Ahol én fogok szülni, ott a szülés után azonnal odaadják a babát, és végig az anya mellett van. Csak az anya külön kérésére viszik el a babát mellőle. Van külön szoptató szoba, meg tanácsadás, meg szoptató tanfolyam.
Egy szóval sem említették, hogy bármi cukros löttyöt is adnának neki, vagy tápszert. Egyébként nem tudom elképzelni, hogy 1 újszülött a szüést követően azonnal képes lenne enni. Meg, ha tápszerrel megetetik, nem fog próbálni szopni sem, hiszen nem éhes. Én tutira nem engedném, hogy bármivel is megetessék szegényt. Inkább azonnal meg fogom próbálni a szoptatást.
utolsónak:
Ez mind szép és jó, ahogy elképzeled én is így képzeltem mind ekttőnél, aztán annak is örültem ,hogy élek és nem véreztem el:-(((
ue
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!