Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császármetszés hogyan zajlik?...

Császármetszés hogyan zajlik? Ott altatnak? Nem árt a babának?

Figyelt kérdés
2015. máj. 6. 20:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Normál esetben nem altatnak csak ha sürgősségi, és nincs idő epidurálra. a normál esetet írom le.

először kapsz lidokaint, majd bekötik az érzéstelenítőt. ezután lefekszel az asztalra és vársz. Hamarosan tesznek egy próbát hogy elérzéstelenedtél-e. Ha igen akkor felvágják a hasad, majd utána lefejtik a hashártyát, és még egy vágást ejtenek a méheden. Mikor ez megvan elkezdik húzni a vágást, tágítani, majd a szerveidet feltolják, hogy hozzáférhessenek a méhhez. kiveszik a babát, a méh irányából a hüvely felé tágítókat dugnak be,ha még nem szültél, majd kitakarítják a méhed, ezután két részletben varrnak össze, és kész is vagy.

2015. máj. 6. 20:34
 2/4 anonim ***** válasza:
nálam megkèrdezték kérek-e altatást vagyis úgy emlékszem de nem biztos. A szülőszobán megvizsgált még a doki inditották de leesett a picim szívverése. Aztán a doki azt mondta ebből császár lesz a szülésznőm felhelyezte a katétert a vágás mentén megborotvált egy kicsit aztán saját lábon elsétáltam a műtőig. Ott kaptam meg gerincbe az érzéstelenítést egyszer körbe szúrtak majd kaptam a gerincbe. Lefeküdtem leszíjaztak. Közbe mérték a vérnyomásom és beszélgettünk. Ja kanölt is kaptam.
2015. máj. 6. 20:36
 3/4 anonim ***** válasza:
46%
nálunk nem altatnak, szóba sem jött. Nem is kértem volna, ugyan ez egy műtét, nem annyira szép mint a természetes szülés, de mégis minden perce egy élmény volt, elejétől végéig (kinek negatív kinek pozitív) de mindenképpen élmény, és ha már egy anyának nem adatik meg a természetes szülés, szerintem legalább ebben a formában kicsit ő is részese lehet a kis élet világrajövetelének.
2015. máj. 6. 21:13
 4/4 anonim ***** válasza:
49%
ja kérdésre válaszolva: bejött az aneszteziológus, bemutatkozott, vérnyomim megmértét, feltették a katétert, betollak a műtőbe, közbe rám raktak infúziót, folyamatosan mérték a vérnyomásom, átraktak a műtőágyra, beadták a gerincembe az injekciót, ami nekem megváltás volt már a fájások után, lefektettek, leterítettek, körém állt vagy 8 orvos, pillanatok alatt felvágták a hasam, a vágást nem éreztem, csak azt a fura feszítő érzést, ahogy széthúzzák a hasam és kiveszik a babát. Nem fájdalom volt, csak egy nagyon fura feszítő érzés, inkább azt éreztem, ahogy húzódott az egész felső testemen a bőr, ahogy vartak össze. De nem fájt tényleg, csak nem felejtem el sose :) aztán közben a fejem fölé emelték a csöppöm egy pillanatra, emlékszem csukva volt a szeme csatak vér volt :) aztán el is vitték gyorsan és akkor sírni kezdett, de azt már csak egy üveg ajtón át hallottam. Aztán átettek egy másik ágyra, kitoltak egy szobába, infúzióstul és oda hozták a babát, meg a férjemet...na altatásnál ez a része is kimarad, ami szintén egy felejthetetlen emlék.
2015. máj. 6. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!