Ha a papa megy gyedre akkor jár az egyszeri anyasági támogatás (68000 ft)?
szerintem keresnem kéne egy tb ügyintézőt!
azért köszönöm hogy segitesz.....
30 hkm
Most akkor be vagy jelentve, vagy nem? Mert azt írtad, hogy 28000 körül lenne a tgyás. Ezek szerint valahová mégis be vagy jelentve. Ha nem vagy, akkor fizeted magad után a tb-t?
Kicsit részletezhetnéd, hogy tudjuk, mi jár neked...
Ha nem vagy bejelentve, akkor a tb ügyintéző nem fog tudni neked segíteni.
Itt leírták, hogy a tgyás illetve a gyed jogosultsági feltétele a biztosítási idő. Ha nem vagy bejelentve, és az elmúlt két évben nem is voltál, akkor neked gyes jár, amellett meg mehetsz dolgozni.
Ha nem vagy bejelentve, nem vagy jogosult tgyás-re, se gyedre, csak gyesre, ami 28000 körül van. Amellett meg el lehet menni dolgozni.
Szóval ha apuka maradna otthon, akkor kiesne az ő 75000-re, de kapnál te 28000+12400(családi pótlék)=40400 Ft-ot, ami 34600 Ft minusz ha jól számolom fél évig. Viszont meglenne a te 150000 Ft-od.
Annak viszont jó volna utánajárni, hogy ha apuka be van jelentve, és ő maradna otthon, akkor az ő keresete alapján jogosultak vagytok e pl.: gyed-re, mert ezt nem tudom.
Az a baj, hogy apuka, ha rendes munkahelyen dolgozik, akkor nem mehet el 168 napig gyed-re (a tgyás ideje alatt), tehát ha otthon akar maradni, ahhoz fel kellene mondania...
Ez a veszély nem áll fenn, ha apuka sincs bejelentve, de ha be van jelentve, akkor nehéz legalizálni, hogy fél évig nem dolgozik... Csak úgy... Vagyis a főnök adhat fizetés nélküli szabadságot, ha van olyan jó fej a cég...
De az ritka, mint a fehét holló...
Nem biztos, de mintha azt hallottam volna, gyedet lehet választani gyás helyett is.
Kérdező! Hívd fel vagy menj be a legközelebbi TB-be és megmondják, én ott kérdeztem meg mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!