Hogyan képzeltétek el a szülést, és ahoz képest milyen volt?
Hát én véresnek "hentes szerűnek" képzeltem el. Hatalmas fájásokkal,sok trutyival :) hosszúnak "Elnézést" Sok ilyen-olyan szülés videót néztem:) Nem kellett volna.
Ehhez képest.
Valóban hosszú volt "16 óra" nehezen tágultam, és valóban nagy ... NAGY fájdalommal járt,de..
Nem volt se trutyis,se véres,sem hentes szerű:)
Nagyon "tiszta szülésem volt" a kitolási szakasz 2 perc volt,kb 2-3 nyomásra kint volt a kicsi.
Emelett hihetetlen élmény ,csodálatos dolog,és szeretném újra átélni:) Semmi borzasztó nincs benne tényleg. Pedig féltem nagyon,gondolok gátmetszésre. Meg sem éreztem:)
Vagy attól is féltem,hogy sok undi dolog fog történni,pl bekakilok,pisilek:) Egyik sem történt meg:)
Nem kiabáltam,nyüszítettem:) Pedig féltem attól,hogy ordítani fogok a fájdalomtól, annyira azért nem fáj/fájt.
A kitolási szakasztól féltem tán a legjobban,de mint írtam 2-3 perc alatt meg volt,pedig első baba:)
Tehát egy szónak is 100a vége:) Sokkal rosszabbnak képzeltem el mint amilyen valójában volt:) Hatalmas örömmel és boldogsággal emlékszem vissza:) És remélem még átélhetem azért:)
Úgy képzeltem el, hogy majd többször megyünk be vaklárma miatt, nem fogom majd soha tudni, hogy tényleg mikor kell indulni. Féltem attól, hogy magzatvíz elfolyással fog kezdődni, hogy majd fél napot ott leszünk, közben ordítani fogok a fájdalomtól, utána pedig minden bajom lesz.
Ehhez képest bementem, mert behívott az orvos. Mire beértem, már megindult a szülés, 2 ujjnyira voltam nyitva, amiből igencsak hamar 3 ujjnyi lett. Ekkor burkot repesztettek, itt jöttek csak meg a fájások. 2 órán belül megszületett a baba. Pozitív csalódás volt, sokkal rosszabbra számítottam, bár voltak pillanatok, amikor szívesebben kértem volna, hogy vágják inkább a fél karomat érzéstelenítés nélkül.
Horrornak képzeltem el, beszólogatós nővérekkel, hanyag orvosokkal(sztk-s alapon ügyeleten)a kórházunk hírének megfelelően, mert így bánnak azokkal, akik nem fizetnek.
Mivel minden normál uton ment, a természet törvényeivel összhangban, igy bánom hogy szinte halálfélelemmel mentem szülni. Mondhatni az ijedelem, pánik nagyobb volt a szülési fájdalmaimnál is.hát nem kellett volna túlparáztatni magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!