Sogornom tegnap szult csàszàrral,tudtàk hogy csàszàr lesz mert nagyon nagy volt a baba(2 hèttel elobb szuletett igy is),ès nem tudta volna megszulni. Ennek ellenère 16 oràt hagytàk vajudni szegènyt,màr majdnem belehalt,nagyon kivolt màr szegèny. 16 ora vajudàs utàna csàszàroztàk csak meg. :-((( ez nagyon durva. nem emberek az ilyenek,mièrt kell ennyit szenvedniuk szegèny kismamàknak? Ja ès tegnap du 5 ota(akkor tortènt a mutèt)nem tudott mèg felàllni sem a fàjdalmaktol. :-(
Már ne is haragudj, de ha előre mondják neki, hogy ő nem fogja tudni megszülni akkor ne csodálkozzanak rajta ha szegény 16órás vajúdás után sem halad előre. Ennyit akartam ezzel mondani. Amúgy sok minden tényleg agyban dől el.
És persze vannak vészhelyzetek amikor nincs más megoldás, de ez az esetek sokkal kisebb százalékában kéne előfordulnia mint amennyiben manapság előfordul.
Ez csak egy vélemény. És biztos vagyok benne, hogy nem a te, vagy az ő hibája volt, hogy ennyit szenvedtetek, hanem a körülményeké.
2008. aug. 28. 12:50
12/16 anonim válasza:
Valamilyen szintem szerintem mindenkinek igaza van mert mindenkinek más én kettő napot szó szerint vajutam pedig egy halot gyermeket szültem meg majd négy és fél kilosan de nem császároztak meg pedig az a kicsike ember még csak segiteni sem tudot hogy utána miért vagy miért nem nem tudom de rőgtön feláltam és elmentem lezuhanyozni talán a fájdalom miatt de szerencsére rá egy évre megszületet a fiam igaz ő már császáros volt de azért mert haránt farfekvéses volt na az sem volt egyszerü nekem mert az epidurált elrontoták és utána miután belevágott a hasamba és közöltem hogy fáj akkor elaltatott de mindenrendben volt és én miután felébretem jobban fájt igaz de talpra áltam rögtön le sem lehetett lőni de szerintem ez változo.Szenvedősebb lehet egy császár talán ez igaz de nem szabad elhagyni magát egy nőnek szerintem ha már nekünk jutott ez a kiváltság hogy világra hozzuk a csodát mindig arra gondolj hogy ezt egy férfi nem birná ki.
2008. aug. 28. 13:21
13/16 anonim válasza:
16 óra vajúdás első babánál tényleg nem sok. Nézőpont kérdése amikor az ember benne van minden perc nehéz és hosszú, de minden egyes fájás közelebb visz a végéhez. Nekem kicsivel több mint 48 órás volt a vajúdásom és már az előtte levő 2 napban is voltak éjszakánként jósló görcseim. 41. hétre rengeteg fájdalom és nagyon nagy erőfeszítés árán lett meg a kisfiam természetes úton. A női agy tényleg elfelejti, a fájdalmat, de azt a csodálatos szülést nem. Remélem mire te szülni mész akkorra már csak pozitív gondolatokkal. És ne felejtsd el nincs két egyforma szülés.
2008. aug. 28. 13:23
14/16 anonim válasza:
Szia! Egyetértek az előző válaszolókkal! Nekem is volt sok mindenben részem. Az első szülés átlagos. A második iker. Az ikrek első tagja simán született, második előreesett köldökzsinór miatt császárral. Szülés után gátseb+császáros seb. Gondold végig! Tavaly 36 hetesen meghalt a babám. 18 óra vajúdás (a baba nem tudott segíteni). S az a lelkiállapot, hogy "felesleges" a küzdelem!
Tehát sajnos sok mindenért szenvedni kell! A sógornőd hamar el fogja felejteni a nehézségeket, s örülni fog a babájának.
2008. aug. 28. 15:03
15/16 anonim válasza:
Úgy látom nem értitek meg a kérdést. Szerintem arról szólt, hogy sokszor felesleges a sok szenvedést végigcsináltatni az anyával, ha úgy is biztos, hogy mi a vége. Persze, a 16 óra nem sok - mondjátok - de csak akkor ha van "értelme", mert meg tud születni természetesen. Ezek szerint ezen a fórumon mindenki orvos, mert marhára tudja, mi a legjobb a babának és mamának. Semmilyen számba vehető statisztika nincs aról, hogy hátrányosabb helyzetűek a "nem szenvedett" babák-mamák. Érdekes, az ilyen témákról mindig azok nyilatkoznak így akik napokat szenvedtek szülés előtt. Szenvedjen más is.
2008. aug. 28. 15:51
16/16 anonim válasza:
( CSAK ZÁRÓJELBEN: Hihetetlen, mennyi agresszió van néhány vissza-visszatérő hozzászólóban. Ti nagyon ráértek! )
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!