Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mièrt hagyjàk...

Mièrt hagyjàk szenvedni a kismamàkat?

Figyelt kérdés
Sogornom tegnap szult csàszàrral,tudtàk hogy csàszàr lesz mert nagyon nagy volt a baba(2 hèttel elobb szuletett igy is),ès nem tudta volna megszulni. Ennek ellenère 16 oràt hagytàk vajudni szegènyt,màr majdnem belehalt,nagyon kivolt màr szegèny. 16 ora vajudàs utàna csàszàroztàk csak meg. :-((( ez nagyon durva. nem emberek az ilyenek,mièrt kell ennyit szenvedniuk szegèny kismamàknak? Ja ès tegnap du 5 ota(akkor tortènt a mutèt)nem tudott mèg felàllni sem a fàjdalmaktol. :-(
2008. aug. 27. 21:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
79%

A nővérem 48 órát vajúdott a császár előtt.

A kisbabának az a jobb, ha fel tud készülni arra, hogy meg fog születni, nem csak kikapják, és kész. Na az egy sokk lehet szegénynek... Ha nem volt veszélyben sem az anya, sem a baba, akkor ezzel szerintem jót tettek a babának, arról nem beszélve, hogy az anyukának is megalapozta a kötődését a babához. Azért nem kell túlozni, hogy majdnem belehalt. Azért annyira nem fájdalmas...

2008. aug. 27. 21:41
 2/16 A kérdező kommentje:
A kotodèsèt a babàhoz màr megalapozta a 9 honap alatt. ès nem tulzott,tènyleg nagyon kèsz volt màr 16 ora utàn,nem embernek valo amit àtèlt szegèny. ès felàllni tènyleg nem tud mèg.
2008. aug. 27. 21:57
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Előző válaszolónak:Azért az hogy kinek mennyire fájdalmas a szülés az egyénenként változó. Van aki tényleg nagyon megszenved vele! És van akinek könnyen megy.

Kérdezőnek: 16 órás vajúdás még nem sok, általában első szülő nőnél még természetes és ennyire is számitanak nagyjából. Talán emiatt hagyták még hátha kibújik a baba. Ezt nem lehet előre tudni.

2008. aug. 27. 22:17
 4/16 anonim ***** válasza:
87%
Én 26 órát vajúdtam, végül természetes úton született a kislányom és megérte! Szerintem az orvosok csak mindent megpróbáltak, hogy nem legyen császár, mert az sokkal rosszabb a babának is és a mamának is!
2008. aug. 28. 07:21
 5/16 anonim ***** válasza:
77%

A vajudás ideje alatt a babának fel kell készülnie a kinti életre!!! Nem az anyák szenvesztése a cél. A vajudás ideje alatt a kicsinek kipréselődik a magzatvíz a tüdejéből ( a méhösszehúzódások révén ) azért hogy a megszületése után könnyebben lélegezzen és ne legyenek légzészavarai, a sok benntrekedt magzatvízzel pedig későbbi tüdőgyulladása. A szív teljesítménye eléri maximális hatásfokát, hogy kinnt már tökéletesen tudjon dolgozni. Az enegiaraktárak feltöltődnek hogy átvészeljék a pár napot amíg az anyukának megindul a tejtermelése....stb

És még valami: A vajudás ideje alatt a babának mindaz ami vele történi sokkal jobban fáj, mint az anyukának.

A 16 óra pedig nem a világ vége, a sógornőd pedig néhány hét alatt el is felejti az egészet, mert a női szervezet így van kitalálva hogy a szülési fájdalom elveszik az agyból.

Kapja össze magát, különben is ha majd a kisbabát a karjába veszi az összes fájdalma elillan.

Egy kétgyermekes anyuka

2008. aug. 28. 07:50
 6/16 anonim ***** válasza:
77%

szia! tényleg azért hagyják vajúdni, hogy a baba felkészülhessen a születésre. Egyszerűen a megszületéshez szükség van erre a stresszre, és ha már nem is születhet természetes módon - mert a nagy súly miatt nem lenne biztonságos - legalább a kitolás előtti szakaszát hagy élje át a baba. Hidd el, hogy ilyenkor figyelnek a babára és a mamára is.

A sógórnőd, pedig néhány nap múlva talán semmire nem fog emlékezni. Örüljetek az egészséges babának.

2008. aug. 28. 07:54
 7/16 anonim ***** válasza:
50%
Szia! Én még azt is hallottam, hogy a vajúdás alatt szabadulnak fel olyan anyagok, amik beindítják a tejtermelést. Egyik ismerősömből "kikapták" a babát komplikáció miatt. Egy csepp teje sem volt. :( Nem tudom, véletlen-e, vagy van összefüggés.
2008. aug. 28. 09:51
 8/16 anonim ***** válasza:
52%

Egyet értek az előttem szólókkal.

Amúgy meg mit jelent az, hogy nem tudta volna megszülni a 38. héten jött babát? 6kgos volt? A nők úgy vannak kitalálva, hogy meg tudják szülni a gyereküket, csak a körülmények miatt lehet császár belőle, vagy ha esetleg faros. Akkor nem tudod természetesen megszülni a babádat ha azt el is hiszed, mert sajnos elhitetik veled. De minek?

2008. aug. 28. 09:51
 9/16 anonim ***** válasza:
59%
Az utolsó válaszolónak üzenem, hogy igenis van olyan, hogy valakinek keskeny a csípője és nem fér ki a baba, vagy valami miatt nem tágul rendesen! Örülj neki, hogy Te könnyen megúsztad! Egy ismerősömnek erőltették a normál szülést, és beakadt a gyereke, akinek ráadásul a nyaka köré volt tekeredve a köldökzsinórja. Pokoli nehezen szedték ki a kisfiút aki sajnos emiatt szellemileg sérült lett. Én is majdnem így jártam, de engem megcsászároztak 4 órás vajúdás után, amit nem bánok! Inkább, mint egy beteg baba! Te kockáztattál volna?! A régi világban lehet, hogy a lányom meghalt volna, és talán én is! Egy 6 hetes EGÉSZSÉGES kislány anyukája
2008. aug. 28. 12:11
 10/16 anonim ***** válasza:
Ja, és már a 3. naptól van tejem, azóta is szoptatok és fejek is le elég sokat! Az utolsó válaszoló voltam
2008. aug. 28. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!