Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Oxitocinos szülésinditás...

Oxitocinos szülésinditás hogyan zajlik?

Figyelt kérdés
Ugyanolyan fájások lesznek,mint sima szülés esetén? És mikor megszületik a pici,ugyanugy elmúlik a fájdalom,vagy az fáj tovább míg hat az infúzió?
2015. ápr. 15. 19:07
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem nem azzal indították, de kaptam mert nem tágultam 2-ről 3 ujjnyira.

Mit is írjak.. Borzasztó volt. De viszonylag hamar, onnantól 2,5 óra alatt meg lett a fiam.

Ennek több mint két éve.

Most várom a második gyerekünket, remélem majd most nem kell kapnom.

Ja és persze hogy elmúlik a fájdalom amikor megszületik a pici. Sőt, már azt hiszem a tolóim is "kellemesebbek" voltak mint az oxys fájások.

2015. ápr. 15. 19:19
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem oxitocinnal indították a szülést 2 éve. Nagyon durva volt, két percenként jöttek egyből a fájások, amik rendkívül erősek és hosszan tartóak voltak. Normál szülés esetén ugye megvan, hogy 15 percenként, 10 percenként, 5 percenként, majd gyakrabban jelentkeznek a fájások, itt meg ugye egyből "bedobnak a mély vízbe". A semmiről 5 óra alatt 2 ujjnyira tágultam, majd kaphattam EDA-t, hogy pihenjek picit, hogy később legyen elég erőm a kitolási szakaszra. 2 órán át semmit nem éreztem az ég világon, pedig a CTG-s görbén az egekig mutatta a nagy fájásokat. Ezalatt szépen kitágultam teljesen, a tolófájásokra már kiment az érzéstelenítő, de utána 20 perc alatt meg is volt a kislányom. :) Azonnal elmúlt minden fájdalom, ahogy kicsusszant. :)
2015. ápr. 15. 19:33
 3/6 A kérdező kommentje:

A fiam 5éve teljesen "beavatkozásmentesen" született,5óra alatt. Most viszont nem akar kibújni a hugi. 1333a méhszáj,pénteken indítanak.

Attól féltem hogy így megmaradnak a kitolás után is a fájások az oxi miatt,amig hat :)

Félek eléggé.

2015. ápr. 15. 19:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát nekem is oxyval indították. 7 órán keresztül kaptam a rendes oxyt, hát nekem nem fájt, 7 óra után bekötötték az erősebb oxyt azt 5 órán keresztül kaptam hát azzal se történt fájás. Akkor döntöttek a császár mellett mert sehogy nem tágultam, maradt a 2 ujjnyi amivel bementem. Na meg rosszul volt a baba feje.

Amúgy úgy volt h reggel egy kis nst, beöntés, utána bekötötték az oxyt, meg folyamatosan az nst is rám volt kapcsolva. Nem tudom mennyi idő de egy idő után de nem volt sok burkot is repesztettek.

2015. ápr. 15. 19:39
 5/6 anonim ***** válasza:
előszőr beöntés,tusolás.aztán burkot repesztettek,sétálgatás,utána oxy. később magasabb adag. hát azt gondoltam a lábtörésem kellemesebb volt. főleg ugye ha rá kell tágítani. de legalább viszonylag nem volt sok idő,burokrepesztéstől 8 óra,oxytól 6. a fájdalom elmúlik,a lepényt szó szerint nem is éreztem. utógörcsök vannak mikor szoptatsz viszont,de türhetőbbek
2015. ápr. 15. 19:58
 6/6 sandrachnologic ***** válasza:
12 órán at kaptam az oxit, semmi fajasom nem volt, bar a gep jelzett néha egy-kettot. Szuk két ujjnyira tagultam. Vegul leesett a szivhangja a fiunknak, igy császár lett belole, amit abszolút nem bánom, mert 40 fok volt es egesz nap nem ihattam mert mi van ha műteni kell?! Az izzadás es a hőség miatt iszonyatosan kimerultem, pedig vegig csopogott meg a hidratáló infúzió is... Szoval nalam semmit nem ert az oxitocin. Ilyen ia van 😊
2015. ápr. 15. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!