Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésindítás a Bajcsyban?...

Szülésindítás a Bajcsyban? Mikor engedjem?

Figyelt kérdés

Második lányomat várjuk és elég tanácstalan vagyok.

Ápr 3-ra, péntekre vagyok kiírva és egy ujjnyira már másfél hete nyitva van a méhszáj.

A doki és a szülésznőm este a kiírt napra hívott be, NST-re.

Érzem rajtuk, hogy ha én benne vagyok, beindítják a kiítrt napon a szülést, mire is várjunk tovább alapon.

Van szülésznő tanuló ismerősöm és ahol Ő van gyakorlaton, ott is bevett szokás, hogy úgymond programozottan, burokrepesztéssel, vagy oxitocinnal indítanak a kiírás napja körül.

Elvileg nincs kockázata, de valahogy mégis idegen nekem:

Azt érzem, a kicsi tudja, miért és meddig marad bent, de mások azt mondják, hogy nem szabad mindent a természetre bízni, hiszen az csinál(hat) butaságokat is...

A nagylányom 3 éve 41. hétre született, már be kellett feküdnöm, indítani akarták, de reggel magától jöttek a fájások. Ennek örültem, hiszen mégis csak jobb, hogy magától indult el.

Bocsi, ha hosszú lett, de ti mit tennétek??

HA a doki orvosilag látja indokoltnak pénteken, hogy lássunk neki, akkor oké, de minden különösebb ok nélkül nem biztos, hogy szeretném.

2015. márc. 30. 20:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
Nem engedném még indítani. De nagyon komolyan venném a sűrű monitorozást. Minden nap nst, két naponta flowmetria. A Bajcsyban egyébként 40+5. napon befektetnek, onnantól pedig szigorúan ellenőriznek. 2 hónapja született a Bajcsyban a kislányom, 41. hétbe belépve indították.
2015. márc. 30. 21:24
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :)

Szabad tudni, hogy kikkel szültél és hogyan indították?

Milyen volt a szülés? Milyen okból nem engedné, aki várna?

2015. márc. 30. 21:34
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem Bajcsy, de én a kiírt dátum másnapján mentem dokihoz délben. Kértem, hogy valamit machináljon, legyünk már túl rajta. Megvizsgált, mondta, hogy hát, mivel nincs két ujjnyi a méhszájam, most nem tud belenyúlni, menjek vissza két nap múlva, akkor hátha.

Este elfolyt a magzatvíz, hajnalra meglett (mindenféle rásegítés nélkül). Oxitocint a kitolási szakaszban kaptam csak, de akkor indokolt volt fájásgyengeség miatt, meg bele-belealudtam a fájásokba, olyan pitsafáradt voltam.

Simán lehet, hogy egy egyszerű manuális vizsgálat is megindítja, nem kell különösebb beavatkozás.

2015. márc. 30. 21:55
 4/12 anonim ***** válasza:

Bajcsy. 40+5-nél indították meg a nagyobbat, oxitocinnal. Nála a flowmetria is indokolta, naponta jártam már egy hete ctg-re és 1-2 naponta uh-ra. A kicsi 40+3-nál minden piszkálás nélkül elindult. Nála beszéltünk róla, hogy majd napok múlva, esetleg megindítják, de ő meggondolta magát.

Ki az orvosod?

2015. márc. 30. 22:59
 5/12 anonim ***** válasza:

Bajcsy kórház, 2,5 éve a dokim azt mondta, hogy 40+4-nél tovább nem engedik túlhordani.

Én engedném indítani, jobban félnék attól, hogy a lepény már nem látja el kellően a feladatát, és nehogy baj legyen.

2015. márc. 31. 05:31
 6/12 anonim ***** válasza:
én 40+1 nél mentem be a bajcsyba,bő két ujjnyira voltam nyitva,azt mondta szükösen 3is megvan. javasolta az inditástkérdeztem mi a jobb a babának.azt mondta,neki az inditás a jobb,már teljese kifejlett,innentől csak öregedhet a méhlepény,vagy leválhat. repesztettek,meg kaptam oxyt.
2015. márc. 31. 08:00
 7/12 A kérdező kommentje:

Igen, ezeken gondolkozom én is.

Jobb e a babának...

A lepény az utolsó UH-n jobb állapotban volt, mint a lányomnál, aki ugye egy héttel később jött!

Azokon aggódom, hogy kötődés, és a test szempontjából is mennyire jó, ha indítják. Az elvileg baromi erős és hirtelen sűrű fájásokat generál, és h magától indul, akkor meg szép lassan erősödik és szokik hozzá a szervezet az összehúzódásokhoz.

Olvastam olyat is, hogy nagyobb eséllyel fejeződik be császárral a szülés, ha indítják. :(

Nem tudom....

Fábián Dr az orvos.

2015. márc. 31. 12:14
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem mindkettőt indítottak nagyobbat a dél pestiben szültem a picit a Barrosban.

Mindkettőnel megvolt a betoltott 40.hét.

Én nem kifogásoltam nem vagyok se orvos se hozzaerto, ha azt mondja jobb lenne akkor megbizom a szakmai hozzáértésében.

Nekem csak az számított hogy minden rendben legyen.

Burokrepesztessel és oxitocinnal indítottak és nem volt se komplikáció se császár.

Szerintem meg kellene az orvosban biznod és nem neked eldontened hogy mi a jó.

2015. ápr. 1. 06:47
 9/12 mi a fene ***** válasza:
Érdekelnének a fejlemények, ha van időd irni !
2015. ápr. 9. 13:35
 10/12 anonim ***** válasza:
Az 1. válaszoló elég kemény, nem engedné, és szigorúan venné a vizsgálatokat :D Hát lehet ha a dokid lennék akkor megmondanám hogy akkor oldd meg magad ha ennyire el tudod döntened mi a jó.
2015. ápr. 10. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!