Szülésindítás a Bajcsyban? Mikor engedjem?
Második lányomat várjuk és elég tanácstalan vagyok.
Ápr 3-ra, péntekre vagyok kiírva és egy ujjnyira már másfél hete nyitva van a méhszáj.
A doki és a szülésznőm este a kiírt napra hívott be, NST-re.
Érzem rajtuk, hogy ha én benne vagyok, beindítják a kiítrt napon a szülést, mire is várjunk tovább alapon.
Van szülésznő tanuló ismerősöm és ahol Ő van gyakorlaton, ott is bevett szokás, hogy úgymond programozottan, burokrepesztéssel, vagy oxitocinnal indítanak a kiírás napja körül.
Elvileg nincs kockázata, de valahogy mégis idegen nekem:
Azt érzem, a kicsi tudja, miért és meddig marad bent, de mások azt mondják, hogy nem szabad mindent a természetre bízni, hiszen az csinál(hat) butaságokat is...
A nagylányom 3 éve 41. hétre született, már be kellett feküdnöm, indítani akarták, de reggel magától jöttek a fájások. Ennek örültem, hiszen mégis csak jobb, hogy magától indult el.
Bocsi, ha hosszú lett, de ti mit tennétek??
HA a doki orvosilag látja indokoltnak pénteken, hogy lássunk neki, akkor oké, de minden különösebb ok nélkül nem biztos, hogy szeretném.
Sziasztok! :)
Végül úgy volt, hogy szerda reggel kell befeküdnöm és megindítják csütörtök délelőtt, de haza engedtek, hogy menjek vissza csütörtökön.
Szerda délután elkezdődtek a fájások, de még nagyon rendszertelenek voltak, majd este fél 10-től már 5-10 percesek lettek.
Éjfélre értünk be, és azt hitték, hogy jósló fájások, hiszen csak két ujjnyira voltam nyitva.
Kaptam egy szobát és a folyosón vajúdtam...
Elküldtek tusolni, mert ugye az elmulasztja, ha jóslók, de persze ne múltak el, csak sűrűsödtek, erősödtek.
3 után mondtam, hogy engem valaki vizsgáljon meg, de ha azt mondják, hogy jósló, akkor leütöm, bárki legyen az.
Már 3 ujjnyi voltam, de a doki szerint még "nyuuugi", volt idő hátra.
Fél 4-kor szülőszoba, a szülésznő "rásegített" a tágulásra, és ezután 4-kor burokrepesztés, 4:37-kor pedig megszületett a második kislányom 3 nyomásra. :)
Beindult tehát magától, akárcsak a nővérkéje és ez nagyon jó volt így!! :)
Köszi az érdeklődést! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!