Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni hajhullás?

Szülés utáni hajhullás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Igazából amióta sötétbarnára lett festve a hajam azóta szinte semmilyen, vékony szálú és hullik... Előtte szőke voltam gyönyörű dús volt a hajam (eredetileg világosbarna). 4 hónapja szültem és azóta csomókba hullik!

Tudtok mondani valami tippet, hogy mivel kezeljem?

2015. ápr. 1. 19:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Sok kismamának a szülés után 3 hónappal hullik a haja. Szedj vitamint, és kitartás, néhány hónap és elmúlik.
2015. ápr. 1. 19:37
 2/11 anonim ***** válasza:

De ismerős. Nekem januárban elapadt a tejem (akkor volt a pici 3 hónapos) és egyből elkezdett hullani a hajam. Nagyon sok kihullott. Kétségbe estem én is, ezért elkezdtem vitamint szedni rá és reménykedtem, hogy hamar elmúlik. Most 2,5 hónap elteltével már sokkal kevésbé hullik. Nem az igazi még, de már tűrhető. (Meg ugye tavasz jön és ilyenkor még inkább hullik a haj.

Kitartást!

2015. ápr. 1. 19:46
 3/11 anonim ***** válasza:
Kb 7 hós volt a lányom, mikor abba maradt a hajhullás. Jelenleg apró hajszálak állnak ki a fejemből.
2015. ápr. 1. 19:51
 4/11 anonim ***** válasza:
Általában vashiány miatt hullik.Kívülről hiába kezeled, ha belülről van probléma. Ha hormonális lenne, akkor egy egy résznél lenne a hullás.
2015. ápr. 1. 20:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell kezelni, magától elmúlik majd. Várandósság alatt általában még az élettani hajhullás is szünetel, és az így felgyűlt ,,plusz" haj esik ki szülés után.
2015. ápr. 1. 20:41
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy tudom, mint amit az utolsó írt. A terhesség alatt nem kihullott hajszálakat veszti ilyenkor el az ember. Kb 5 hónapos volt a lányom, mikor megszűnt a hajhullás. Csomókban hullott. Mikor fürödtem, undorodtam a látványtól, ahogy a vízben mindenhol hajszál volt, utána pedig csomószámra szedtem össze a kádból. Most már ugyanolyan a hajam, mint volt. Bár nekem eleve annyi hajam van, hogy szinte észre sem lehetett venni, hogy a fele kihullott.
2015. ápr. 1. 20:45
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Ó ne is mondd...iszonyúan hullott a hajam nekem is szülés után, minden hajmosásnál rosszul voltam, csomókban állt a haj a kádban, meg is ijedtem, hogy mi lesz igy, nem marad hajam. :) Levágattam vállig érőre, és kb. 5-6 hónapos volt a kislányom, mire varázsütésre elmúlt a hajhullás. Most meg úgy nézek ki, mint egy kis margaréta, állnak ki a kis hajtincsek, ahogy nőnek, nem győzöm lelakkozni, rendesen frufrum nőtt.:)

Úgyhogy kitartás, meg fog állni magától is, csak idő kell neki! :)

2015. ápr. 1. 20:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Teljesen természetes, hogy szülés után jobban hullik a haj. Majd abbamarad, és újra nőni fog.
2015. ápr. 1. 21:14
 9/11 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, nagyon sok nőnek hullik a haja szülés után. Vkinek tényleg csak annyira,h kihullik az a mennyiség, ami a terhesség alatt állítólag "megmaradt". Másoknak (nekem is) pedig borzalmas kötegekben. Minden hajmosáskor attól féltem,h mire végzek és tükörbe nézek, egész egyszerűen egy kopasz nőfog rám visszanézni. Nem csak a kihullott mennyiség volt ijesztő, de látványosan kevesebb hajam volt, mint bármikor korábban, és a homlokom 2 oldalán férfiasan kopaszodtam. Kb. féléves volt a kisfiam, amikor váratlanul abbamaradt, azóta nő vissza a kopasz területeken a hajam. Egyébként semmilyen vitamin nem segített, a hajfestéknek meg végképp semmi köze az egészhez. Ezalatt a 6 hónap alatt volt rézvörös, világos barna és szőke is hajam :) Semmit nem jelentett. Kitartást :)!
2015. ápr. 1. 21:47
 10/11 anonim ***** válasza:

5-6os teljesen jól tudja, ez 100%ig így van!

Egy két gyermekes fodrász!

2015. ápr. 2. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!