Mitől lehet szülés alatt nagyon sok vért veszíteni?
nem is tudtam, hogy szülés után hagynak felkelni - engem egyből kérdés nélkül a szülőágyon toltak át a babás szobába és csak 5-6 óra múlva reggel felügyelettel engedtek felkelni, akkor is azért, mert muszály volt wc-zni (különben katétereznek, ha nem sikerül)
én beájultam a vécén, de miután megetettek velem egy csomó szőlőcukrot, szendvicset, cukros teát, azután jól lettem - szóval nálam a vércukor leesése is közre játszott a vérveszteség mellett
Szia!
Hál Istennek nekem nem volt ilyen, de az egyik szobatársamnak idő előtt levált a lepénye, nagyon sok vért vesztett, sürgősen meg is császározták. Valamikor szombat éjjel hozták be a szobába. Hát ne tudd meg hogy nézett ki a csaj.:S Szegényt úgy sajnáltuk:( Egész éjjel össze-vissza beszélt, mivel altatták azt sem tudta hol van szegénykém. Másnap délelőtt is alig bírt lábra állni, nézni is rossz volt, főleg úgy, hogy én ugrottam, szaladtam olyan jól voltam, pedig engem is szombaton császároztak. Úgy akartam neki segíteni, de nem nagyon tudtam, pedig szívesen adtam volna erőt neki:S Jött a dokija és mondta, hogy vért kell kapnia mert nagyon sokat elvesztett. Én utána még 3 napot voltam bent, ez a alatt a 3 nap alatt javult valamennyit, de utána nem tudom mi lett vele mert mi jöttünk haza a kisfiammal, előbb haza engedtek minket. Hát ők biztos bent voltak még egy darabig. Ez már lassan 7 hónapja volt, úgyhogy azóta már remélem teljesen rendbe jött.
sziasztok. én 8 hete szültem. szülés után a 2 óra leteltével át akartak vinni az ágyamba, de annyira rosszul voltam, hogy elájultam, néhány percig nem voltam magamnál. a szülésznő és a férjem kaptak el hogy ne essek le az ágyról. hordágyban vittek a szobába, 2 napig én is szédültem. elfelejtettek tőlem vért venni, úgyhogy már csak akkor vettek vért, amikor már jól voltam... egyszer még a wc-n is elájultam, éjszaka egyedül botorkáltam ki.
szerintem a sok vérveszteségtől volt nekem is. vérképem jó volt.
Én is nagyon véreztem. 2 napig nem tudtam felkelni. Pedig a nővérke erőltette, hiába mondtam neki, hogy szédülök. El is ájultam, akartak vért adni. De a vérképem jó volt. Mondjuk ennek örültem, mert semmiképp nem engedtem volna, hogy idegen ember vérét adják nekem. Inkább fekszem még egy napot, de ez nem élet-halál kérdés. Nekem azt mondták, hogy egyszerűen nagyon-nagyon nagy volt a gyerek, és nagyon gyorsan jött, ezért nagyon szétszakadtam. Ja, és 9 hétig véreztem.
Meg is voltam lepve, mert a szobatársaim szülés után fél órával már szaladgáltak.
1,5 éves korig szoptattam a lányom, nem hiszem, hogy van összefüggés, ez inkább alkat kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!