Mitől lehet szülés alatt nagyon sok vért veszíteni?
Figyelt kérdés
Velem ez történt, és ma sem tudom mi volt az oka. Csak azt tidom, hogy rettenetesen rosszul voltam, és sokáig lábra állni sem tudtam. Légyszi, akinek hasonló tapasztalata van, ossza meg velem, hogy mit élt át? ÉS volt-e teje rendesen? Mert én nem sokáig tudtam szoptatni, lehet ezért?2010. febr. 17. 21:57
1/19 anonim válasza:
Nekem a méhlepény egy darabja maradt bent, és az vérzett irgalmatlanul. Barátnőmnek is. Nekem kikaparták, neki nem, de mindketten tudtunk szoptatni, volt elég tej. Szerintem nincs összefüggés.
2/19 anonim válasza:
Én is így voltam. 2 napig nem tudtam felkelni.Ha felültem sípolni kezdett a fejem és vissza kellett feküdnöm.Hulla fehér voltam kaptam 2egység vért is.Ágytálaztak meg ágyban fürdettek két napog...hát nem volt kellemes.Én is szeretném tudni hogy miért de senki nem tudott válaszolni.
Illetve azt tudom hogy vashiányos vok....talán azért.
De még mindig szoptatom a picit pedig már 1,5 éves :)és van elég tejem....és nem vizes hanem tiszta fehér.
És tesón is dolgozunk csak sajna nem jön össze
3/19 A kérdező kommentje:
Mármint akkor ti sem tudtatok lábra állni sem a szülőágyról. Én még 8 óra elteltével is a szülőágyon voltam, és hordágyon vittek ki. Másnap tudtam csak felkelni és rettenetesen gyenge voltam.
2010. febr. 17. 22:04
4/19 anonim válasza:
Első vagyok. Én tudtam, de három napig szédültem, most esik csak le, hogy ezért. :)
5/19 A kérdező kommentje:
2. válaszolónak: Velem doki szedettte a vasat rendesen, úgyhogy az nem gond. CSodaszép vérképem volt végig, még az utolsó is. NMEm értem
2010. febr. 17. 22:06
6/19 anonim válasza:
Mondom,én szüléstől két napig így volta.(utolsó)
7/19 anonim válasza:
2. én is szedtem vasat de én is így jártam,lehet mi ilyen kis gyengék vagyunk.
8/19 anonim válasza:
Én is sok vért vesztettem, de azért nem voltam annyira rosszul, mint te. Fel tudtam ülni, de nagyon szédültem és gyenge voltam, tolókocsiban vittek fel a gyermekágyas osztályra. Tök ciki volt, mert a szobatársaim mind a saját lábukon jöttek fel, csak én voltam ilyen béna.Nem tudom mitől volt, nem mondták, de én is vérszegény voltam. A babámat tudom szoptatni, most két hónapos. Szerintem nincs összefüggés, hacsak az nem, hogy még utána is nagyon nagyon vérszegény voltál.
9/19 anonim válasza:
Szerintem sincs összefüggés. Nekem terhesség alatt elég jó vérképem volt (hgb: 128), végig szedtem a vasat. Szüléskor a kisfiam szalutálva jött világra, teljesen szétszakított. Hajnalra vérömlenyem lett, így hajnalban felvágták újra varratokat, kitakarították és újravarrtak. Nekem néhány napig katéterem volt, de hiába szedtem a vasat, nagyon rosszul éreztem magam (hgb 52-re esett). Bár felálltam, meg mentem, intéztem a babám, de nagyon szédültem és én is falfehér voltam. 3 egység vért kaptam a 4. napon, akkor kezdtem jobban lenni. A tejem már 2. napon bedurrant, tejlázam volt, így jöttünk haza 1 hét után. 1,5 éves lesz a fiam és még mindig szoptatom. Egyébként nekem a vérnyomásom inkább alacsony. :)
10/19 anonim válasza:
Szerintem sincs összefüggés a kettő között. Én sem tudtam egyedül felkelni 2 napig, szédültem, nagyon gyenge voltam, majdnem kaptam vért is, azt mondták határeset. De a szoptatással szerencsére semmi problémám nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!