Vajjúdáskor mi lehetett az az írdatlan, folyamatos alhasi fájdalom, ami nem fájás volt? Legközelebb is ilyen lesz? (Többi lent)
Figyelt kérdés
Hajnalban elfolyt a magzatvizem. Ekkor 1 újjnyira voltam nyitva. Ez este 8-ig így is maradt, mikor is kaptam oxitocint és lassan elkezdtem tágulni és fájások is jöttek. (Szólt a szülesznő, hogy ez most fájás) du 2 körül elkezdett folyamatosan fájni az alhasam, ami egyre rosszabb lett. Este tízkor már hánytam a fájdalomtól. A fájások piskóták voltak ahhoz képest. Mi lehetett ez? Végül éjjfélre rossz lett a pici szívhangja és császár lett a "móka" vége, de 3 újjnyinál még oxitocinnal sem tágultam tovább.2015. márc. 25. 13:50
1/1 Vilcsianyuja válasza:
A klasszikus értelemben vett fájás maga a méhszáj tágulása. Amiről te beszélsz, az konkrétan az, mikor a baba feje átpréselődik a medencén, nyomja szét a csontjaidat, a lágy szöveteidet, és beilleszkedik a szülőcsatornába. Én se tudnék annál nagyobb fájdalmat elképzelni (illetve de, a gyulladt fog gyökérkezelését), nekem is ilyen volt oxitocinnal. Mondjuk én a hányingerig nem jutottam el, és meg is lett hüvelyi úton.
De ahogy olvastam, indítás nélkül, természetes vajúdásnál ez a rész nem olyan intenzív, szóval ha legközelebb egyáltalán szóba kerülhet, hogy természetes úton szülj, és nem is kell indítani, akkor lehet, hogy megúszod.
Gyors felépülést, jó babázást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!