Biztassatok! 5 éve császárral szültem a fiamat fájásgyengeség miatt.34 hetes vagyok és ezt a babát természetes úton szeretném szülni. Mik a tapasztalatok?
Ha ennyire szeretnéd,biztos menni fog,főleg,ha az orvos és szülésznő is támogatja!:)
Én 19 hónapja szültem császárral a kisfiamat,remélem,amikor eljön az ideje a tesó spontán jön világra!
Hol szülsz majd? Kisfiú,kislány? Neve?:)
Én is császárral szültem 2 éve és most 38 hetes vagyok és nagyon szeretném természetesen megszülni a babámat. Ma voltam a dokimnál, a hegem 11 mm, azt mondta jó. Én 18 órát vajúdtam, de sajnos nem sikerült.
Remélem majd most...
17:23as vagyok.
Az első fiammal 16 órát vajúdtam, oxytocin, kézzel tágítás, homeós bogyók, semmi sem segített. Nagyon leesett a baba szívhangja és már én is kipurcantam, így lett császár a vége.
Pont 2 évre rá (2 nap eltéréssel) volt a második szülésem. A doki 2 naponta nst-zett és be akart fektetni, mert nálunk a császárosokat befektetik megfigyelésre, de mivel én meg szerettem volna próbálni hüvelyi úton, kikönyörögtem hogy hadd jöjjek otthonról a szülőszobára. A kiírt dátum előtt 2 nappal éjjel kezdődtek a fájások, igazi erős fájdalmaim voltak, nem úgy mint az elsőnél, így riadóztattuk a mamát, mi meg elindultunk a kórházba. Beért az orvosom is, akkor már 2 ujjnyira voltam kitágulva, kértem EDA-t, ami nagyon jól lecsökkentette a fájdalmaimat így a tágulás is gyorsabb volt. Másfél óra múlva más 4 ujjnyi voltam, jöttek a tolófájások (éreztem csak jóval gyengébben mint fájdalomcsillapító nélkül)kb a harmadikra kint is volt a feje onnan meg már csak egy nagy nyomás és a kezemben tarthattam a kicsit. Gyors és intenzív szülés volt, két óra múlva már mentem is a piciért hogy szopizhasson. Összességében sokkal jobban viseltem mint a császárt, persze ebben az EDA is közrejátszott:)
Neked is hasonló gyors és könnyű szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!