Szülés megindítás meszes lepény miatt?
Figyelt kérdés
Szülés megindítása meszes lepény miatt, de a méhszáj zárva. Császármetszés vagy oxitocinnal indítják?2015. febr. 26. 18:42
1/8 anonim válasza:
A császár az nem megindítás hanem az egy szülési mód. Ha indítanak akkor általában oxitocinnal.
2/8 anonim válasza:
Ezt inkább orvostól kellene kérdezned, de én úgy gondolom, oxitocinnal indítják. A fájások közben, azoktól elvben nyílik majd a méhszáj. Viszont oxitocinnal indított szülésnél valamivel nagyobb az esélye, hogy végül császármetszésre lesz szükség.
3/8 A kérdező kommentje:
első válaszoló nem jól értelmezted a kérdésem. ilyenkor császármetszésre kerül sor vagy indítják oxicotin-nal?!
2015. febr. 26. 18:51
4/8 anonim válasza:
A barátnőmnek nagyon meszesdett a lepény, vártak az utolsó pillanatig, hogy minél tovább táplálja a babát. Aztán 36 hetesen elkezdett esni a baba szivhangja és tolták is a ő műtőbe sürgősségi császárra. Szerintem amúgy nincs erre "szabály", hiszen minden eset más, de ha idő előtt öregszik, akkor nagy esély van császárra.
5/8 anonim válasza:
Szerintem van esély, hogy megindítják! Nekem kórosan kevés magzatvizem volt, így az orvosom azt mondta, meg kell indítani. Szerencsére nem lett belőle császár, sikerült a hüvelyi úton szülés. (Az én méhszájam is zárva volt, sőt, a burokrepesztés előtt is kellett egy kicsit "rángatnia", hogy burkot tudjon repeszteni. Vajúdás alatt kézzel is tágított. SZóval a zárt méhszáj elvileg nem akadály)
6/8 anonim válasza:
Nekem meszes lepeny miatt lett csaszarom 38+4 hetesen.Egyebkent mi is az utolso pillanatig vartunk,hatha elkezd nyilni a mehszajam.Az orvosom azt mondta, hogy csak minimalis oxitocin terheles lenne biztonsagos.Nekem teljesen zart volt a mehszajam, ha nyitott lett volna, csak akkor probalkozott volna inditassal.
7/8 A kérdező kommentje:
én is teljesen zárt vagyok 38+1 hetes, jövőhéten kell befeküdnöm a lepényem miatt,remélem minden rendben lesz.
2015. febr. 27. 09:32
8/8 anonim válasza:
Nekem is 38 hetesen mondták, hogy totál el van öregedve a méhlepény, de engem nem fektettek be emiatt. Sőt nekem a vérnyomásom is magas volt. Igaz ugyan, hogy a kiírt nap előtt egy nappal megindították, de én nyitva voltam egy ujjnyira. Aznap reggel elmentem NST-re, majd a dokim megvizsgált és mondta, hogy menjek, sétáljak egy nagyot és délután menjek vissza, mert teljesen alkalmas vagyok arra hogy megrepessze a burkot. Fél 3ra visszamentünk, negyed 4kor megrepesztette a burkot, de nem voltak fájásaim, azok csak olyan 5 óra körül jöttek, de egyből 5 percesek. 6kor bekötötték az oxit, 6:50re meg a kezemben volt a kicsi. Neked is hasonló könnyű szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!