Melyiket érdemesebb:fogadott orvost vagy sem? Vélemények? Tapasztalatok?
Szia!
Én négy gyereket szültem, mindenkit másnál a Tétényiben, Budapesten. Az első nyugdíjba ment, a másodiknál a fogadott orvosom nem ért rá, ügyeletesnél szültem, a harmadiknál ott volt, de barom volt, így a negyediket gondos keresgélés után egy hölgy nődokinál szültem. Toronymagasan a legeslegjobb az ügyeletes volt! Nem volt sem lekezelő, sem túlbuzgó, "csak" tökéletes. Ott volt amikor kellett, háttérbe húzódott, amikor nem volt rá szükség. Csak biztonságnak volt ott, megbízott bennem, hogy világra tudok hozni egy babát. Lényegében ez hármunk ügye, a babáé, az enyém és a szülésznőé. Bábát fogadj, ne orvost! Az ügyeletes dokik meg mind sokkal kedvesebbek, mint azok, akiknek éjjel a család mellől kell a szülőszobára menniük. A terhességet jó, ha ugyanaz a doki kiséri végig, de a szülésnél az az igazság, hogy alig van szerepe.De általában az SZTK-ban is találsz olyat, akinél nem kell órákat várnod, és mégis elvégzi az összes vizsgálatot, amire szükséged van.
Nővérem most szül Ausztriában. Ott jóval kevesebbet kell dokihoz járni, a terhesség alatt kb 4× ment egy választott orvoshoz, de ott nem divat, hogy az az orvos is vezesse le a szülést, sőt, ez a hölgy nem is jogosult rá, csak a terhesgondozásra. A szülésnél jelen van természetesen orvos, de sokkal inkább a bába vezeti le a szülést, nem "nyomják" ki belőle a gyereket, mint egy pattanást. Csak ha tényleg orvosi beavatkozás szüksége, akkor van ott a doki.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!