Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi értelme van így a 6 hetes...

Mi értelme van így a 6 hetes kontrollnak?

Figyelt kérdés

Néhány hónapja költöztünk ide, eddig még nem volt "szerencsém" ehhez a dokihoz.

Ma voltam a 6 hetes kontrollon (sztk-ban), ami kicsit kitolódott, már 10 hét is eltelt, mert még véreztem és a doki azt mondta, addig ne menjek. Már ez is furcsa volt, mert az előző dokim mindkét szülésem után megvizsgált 6 hetesen, ha véreztem, ha nem.

Ma bementem, megkérdezte, mikor szültem, hogyan, hogy érzem magam stb. Kb 2 perc elteltével már kaptam is a lapot, hogy végeztünk. A papír alapján megvizsgált és minden rendben... Ennél is meglepőbb volt, hogy kezembe nyomott egy receptet 3 havi fog. gátlóra, miközben nem is kértem.

Ezt más orvosa is így csinálja?

2015. febr. 18. 17:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem, az enyém felelősségteljes és nem formanyomtatványok fénymásolatával foglalkozik, hanem orvos. KEress egy másikat, aki megnéz, mert ez nem játék, lehet bajod is, és ez a mostani tojt a fejedre.
2015. febr. 18. 17:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Menj el másikhoz. Ez nem vizsgálat!

Első szülésem után a kontrollon megvizsgált kézzel, és "be is nézett".

A második szülésem után (költözés miatt másik város, másik orvos), csak kézzel vizsgált, de 3 mp volt kb. Eljöttem és kértem másik orvoshoz időpontot, mert engem zavart ez a pikk-pakk elintézés. A másik alaposabb volt, betapintás + bekukkantás. Aztán 3 hnap múlva rákszűrésre visszahívott, mert akkor lett esedékes. És akkor is alaposan megnézett.

2015. febr. 18. 18:01
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát így valóban értelmetlen. Keress másik dokit, mert ezzel nagyon nem stimmel valami. Engem mindhárom szülés után megvizsgált.
2015. febr. 18. 18:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont hat héttel a szülés után meg is jött a menzeszem, ennek ellenére azt mondta a doki, hogy menjek, megnéz. Kenetvétel kivételével mindent megnézett, betapintással, hüvelyi uh-val ellenőrizte a méhet, petefészkeket (benne a kötelező cisztámmal), megnézte a császáros heget. Megbeszéltük a rákszűrés időpontját, a fogamzásgátlás módját.

Szerencsére nem minden orvos így csinálja, mint az, aki téged vizsgált!

2015. febr. 18. 18:35
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez tragédia, hogy az ingyenes egészségügyi ellátás ezt takarja!

Nem vagyok az a panasztevős fajta, sőt, kifejezetten kerülöm a konfliktust, de ezt biztos, hogy jelezném az intézményvezetőnek. Ez ugyanis a felelőtlenség magasiskolája.

2015. febr. 19. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!