Mi értelme van az oxitocinnal való fájáskeltésnek, ha biztos, hogy császáros leszek?
Tuti császáros leszek, mert faros a baba, volt már egy császárom és kevesebb a magzatvizem is.
Nálunk(Kaposváron) úgy van,hogy először kapsz oxitocin infúziót, hogy legyenek fájások, utána savlekötő, katéter, spinális, stb.
Mi értelme ilyenkor az oxitocinnak?
36 hetes km
Mondjuk akkor máshol szültem, mint ahol most fogok.
Lehet ezt is kórháza válogatja?!
4-esnek: volt fájásod, csak nem érezted, ezért vártak még 4 órát, hátha beindul. Fájásgyengeségnek hívják. Az nst nálam is fel volt kötve mutatta a fájásokat de én semmit nem éreztem. Nálam 2ésfél órát vártak, és akkor kaptam oxitocint, az beindította rendesen és 5 óra alatt született meg a kislányom. Vihettek volna engem is a műtőbe, de azért az oxitocinnak adtak egy esélyt... hát bejött, így nem kellett vágni.
Én is úgy tudom, hogy a baba felkészítése a születésre a császár előtti "vajúdás".
Én is úgy hallottam, hogy jó a babának és az anyukának is, mert így előbb összehúzódik a méhe szülés után.
Nekem 3 császárom volt, de egyiknél sem kaptam semmi fájáskeltőt, még csak hírből sem ismerem a fájásokat.
Nekem is császárom volt, 0 fájás, és nem kaptam oxit.
utána viszont igen, 3 napig, az sem vidám...
Azért kellaz oxi hogy beinduljon valamennyire a vajjudás,ez kell a babának is és a mamának is hogy kitáguljon annyira hogy tudjon tisztulni. Zárt méhszájjal nehéz lenne. Ha nem sikerül akkorbizony kézzel tágitanak. Akinek elfolyt a vize az már tág volt, és azért em kellett. Aki oxit kap annak nem termel a szervezete igy szülés utan is kell hogy tudjon visszahuzodni a méh. Később a szoptatás miatt termelődik. De rasegitenek ergam cseppel.
Nekem is fajasgyengeség volt 3órán át folyt az oxi a ctg meg nem igazán mutatott semmit én meg majd megszakadtam a szülőágyon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!