Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlott egy napotok az...

Hogyan zajlott egy napotok az újszülöttel a gyermekágyon? (csecsemőosztályon)

Figyelt kérdés
Szeretnék felkészült lenni, 2 hónap múlva szülök. Minden érdekel! Mikor cseréltetek pelust, milyen időközönként, segítettek-e, 24órában veled lehet-e a baba vagy nem, aludhattok-e együtt közösen az ágyatokon, mikor tudtatok elmenni fürdeni/WC-re menni, milyenek voltak a vizitek stb...
2015. febr. 9. 15:02
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Bocsánat, azt elfelejtettem írni, hogy Pécsen fogok szülni, ha lennének pécsi anyukák, akik itt szültek, az volna a legszuperebb, de persze mindenki más véleményét is megköszönöm!
2015. febr. 9. 15:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia szerintem azt is írd meg hogy melyik kòrházban fogsz szülni mert akkor olyan fog írni neked aki szintén ott szült!

Jó egészséget jó babázást!!

2015. febr. 9. 15:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Tavaly nyáron szültem.

Baba 24 órában velünk volt, elvileg nem alhatott a mi ágyunkon, dehát éjszaka ki nézte, nappal többnyire abban a bevásárlókocsiban volt :)

2-3 óránként cseréltem pelust, vagy ha bekakilt, nem segítettek, csak első alkalommal.

Wc-re amikor kellett, olyankor a szobatársakra hagytuk a babát, arra a pár percre, persze próbálta úgy időzíteni az ember, hogy akkor ment ki, mikor aludt a babó, így is garantáltan fölkelt mire visszaértél.

Zuhanyozni este lehetett, mikor a babákat is leadtuk egy órára fürdetésre.

Szóval reggel ébresztő, egész nap szopi igény szerint, pelus csere, ringatás, pici pihi, evés, sok ivás és gyönyörködés a pici babádban :)

2015. febr. 9. 15:08
 4/12 anonim ***** válasza:

Uzsoki.

A babákat 2-szer kellett leadni, reggel 8-10-ig gyerekorvosi vizitre és este 8-10-ig fürdetésre.

Amúgy velünk voltak 24 órában. Volt kis kocsijuk, abban aludtak, az együtt alvás nem engedélyezett (nem ellenőrzik egyébként).

Délelőtt jött a gyerekorvos, elmondta mizu van a babákkal. Illetve délelőtt és este volt orvosi vizit. Ilyenkor megkérdezték csak, h hogy vagyunk.

Az Uzsokiban nem a 3 óránként etetést javasolják, hanem a szükség szerintit. Én a 2 baba-leadás előtt mindig szoptattam, ne legyen éhes. Amúgy meg igény szerint. Pelus csere is etetés előtt volt, illetve amikor bekakilt.

Megmutatták a szoptatást, a pelusozást, a popó és köldök ápolást. Mondták ha bármire szükség van, bármi kérdés van, akár éjjel is csengessünk a csecsemő osztályon.

Wc-re akkor mentem, amikor kellett, illetve a betétet kb 3 -4 óránként cseréltem. Fürdeni akkor fürödtem, amikor a babát leadtam este fürdetésre.

Amúgy meg amikor a baba aludt, aludtam vagy olvastam, rejtvényt fejtettem, szobatársakkal beszélgettem.

2015. febr. 9. 15:12
 5/12 anonim ***** válasza:
49%
Velem volt a fiam, szülés után 3 óra múlva kaptam meg. Vizsgálták addig , pihennem kellett volna, de én izgatottan vártam, hogy mikor hozzák. 4 napig voltunk kórházban, sárgulás miatt. Kb. 4 órat aludtam osszesen a 4 nap alatt. Fel sem tűnt, hogy már másnap van. Csak fürdésre vitték el a picurt, egyszer megmutatták hogy kell pelusozni, és köldököt leápolni. Utána rád volt bízva. Fürdéskor a szobatársak figyeltek a fiamra. Vizit során, csak rám kérdezték. A babámnál nem volt vizit. A csecsemősöket lehetett kérdezni, ha volt kérdés. Persze nem voltak nagyon szívêlyesek. Külön hangsúlyozták, hogy külön van aki velünk foglalkozik, ez a nővérke. És külön a csecsemősök.
2015. febr. 9. 15:14
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Zalaeg. 24 órában volt velünk. Megmutatták a pelenkázást köldökápolást utána mi csináltuk. Szopik előtt cseréltünk pelust. Alhattak velünk sőt kifejezetten ajánlották a testközelség miatt. Fürdetésre is mi vittük őket ott lehettünk velük akkor mindig újra megmutatta a csecsemős a köldökápolást stb. kérdezhettél is. Wc, fürdés amikor aludt a baba addig a szobatárs vigyázott rá. Vizitekre a csecsemősök vitték hozták reggelente. Minket hamar letudtak megkérdezték van e panasz és kész.
2015. febr. 9. 21:59
 7/12 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. A zeg-i kórházban ha éjjel sokat sírt a baba akkor a csecsemős nővér megjelent és elvitte a babákat hogy tudj pihenni, addig vigyáztak rá babusgatták altatták pelenkázták enni hozták csak vissza.
2015. febr. 9. 22:04
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos választ! Őszintén megmondom, sokkal jobban félek ettől az időszaktól, mint a szüléstől magától :) Ezért szeretnék úgymond "mindent" tudni mire odaérek, hogyha nem kapnék megfelelő segítséget az ott dolgozóktól, akkor se essek kétségbe - sajnos több rosszat hallottam a pécsi csecsemősöktől, mint jót. Persze, lehet, hogy nem így lesz, de szeretek felkészült lenni! És hozzátok milyen gyakran mentek látogatók és mennyi időre?
2015. febr. 10. 17:37
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Sote I

24 órában velem volt, össze is csiszolódtunk rendesen, mire hazamentünk. :)

Én magam mellé tettem, nem raktam a kosárba, az jó volt tárolónak. Nem volt sírós, a hangját nem lehetett hallani, sokszor csak feküdtünk és néztük egymást. Mivel akkor adtam neki cicit, mikor épp megkívánta, ezért a tejbelövellés is észrevétlenül zajlott, onnan vettem észre, hogy már igazi tejcsi jön, hogy fehér lett a szájacskája széle. :) Jaj, nagyon jó volt!!!!!

Hozzám kevés látogató jött, én akartam így. De volt olyan, akinek a rokona csak úgy betrappolt a szobába, na azt biztonsági őr kísérte ki, jogosan. A szobába nem jöhetett be idegen. Én ott fekszem kitakarózva, fenekem kinn virít a hálóingből, mert nehezen mozogtam, erre egy idegen benyit. Nagyon gáz.

2015. febr. 12. 11:54
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, remélem mi is ilyen szerencsések leszünk! :) A látogatókkal én is hasonlóan vélekedem... a férjemen kívül nem nagyon szeretném ha sokszor bejönnének. Bár nem tudom mennyire fogják megérteni, de ez van :) Majd ha hazaértünk jöhetnek sokszor :) !
2015. febr. 15. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!