Hogyan zajlott egy napotok az újszülöttel a gyermekágyon? (csecsemőosztályon)
Szia szerintem azt is írd meg hogy melyik kòrházban fogsz szülni mert akkor olyan fog írni neked aki szintén ott szült!
Jó egészséget jó babázást!!
Tavaly nyáron szültem.
Baba 24 órában velünk volt, elvileg nem alhatott a mi ágyunkon, dehát éjszaka ki nézte, nappal többnyire abban a bevásárlókocsiban volt :)
2-3 óránként cseréltem pelust, vagy ha bekakilt, nem segítettek, csak első alkalommal.
Wc-re amikor kellett, olyankor a szobatársakra hagytuk a babát, arra a pár percre, persze próbálta úgy időzíteni az ember, hogy akkor ment ki, mikor aludt a babó, így is garantáltan fölkelt mire visszaértél.
Zuhanyozni este lehetett, mikor a babákat is leadtuk egy órára fürdetésre.
Szóval reggel ébresztő, egész nap szopi igény szerint, pelus csere, ringatás, pici pihi, evés, sok ivás és gyönyörködés a pici babádban :)
Uzsoki.
A babákat 2-szer kellett leadni, reggel 8-10-ig gyerekorvosi vizitre és este 8-10-ig fürdetésre.
Amúgy velünk voltak 24 órában. Volt kis kocsijuk, abban aludtak, az együtt alvás nem engedélyezett (nem ellenőrzik egyébként).
Délelőtt jött a gyerekorvos, elmondta mizu van a babákkal. Illetve délelőtt és este volt orvosi vizit. Ilyenkor megkérdezték csak, h hogy vagyunk.
Az Uzsokiban nem a 3 óránként etetést javasolják, hanem a szükség szerintit. Én a 2 baba-leadás előtt mindig szoptattam, ne legyen éhes. Amúgy meg igény szerint. Pelus csere is etetés előtt volt, illetve amikor bekakilt.
Megmutatták a szoptatást, a pelusozást, a popó és köldök ápolást. Mondták ha bármire szükség van, bármi kérdés van, akár éjjel is csengessünk a csecsemő osztályon.
Wc-re akkor mentem, amikor kellett, illetve a betétet kb 3 -4 óránként cseréltem. Fürdeni akkor fürödtem, amikor a babát leadtam este fürdetésre.
Amúgy meg amikor a baba aludt, aludtam vagy olvastam, rejtvényt fejtettem, szobatársakkal beszélgettem.
Sote I
24 órában velem volt, össze is csiszolódtunk rendesen, mire hazamentünk. :)
Én magam mellé tettem, nem raktam a kosárba, az jó volt tárolónak. Nem volt sírós, a hangját nem lehetett hallani, sokszor csak feküdtünk és néztük egymást. Mivel akkor adtam neki cicit, mikor épp megkívánta, ezért a tejbelövellés is észrevétlenül zajlott, onnan vettem észre, hogy már igazi tejcsi jön, hogy fehér lett a szájacskája széle. :) Jaj, nagyon jó volt!!!!!
Hozzám kevés látogató jött, én akartam így. De volt olyan, akinek a rokona csak úgy betrappolt a szobába, na azt biztonsági őr kísérte ki, jogosan. A szobába nem jöhetett be idegen. Én ott fekszem kitakarózva, fenekem kinn virít a hálóingből, mert nehezen mozogtam, erre egy idegen benyit. Nagyon gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!