Fogadott csecsemős nővérnek mennyit szokás mostanság adni ha nincs tarifája?
hát most nem kicsit ledöbbentem ezen....
Azért ez nagyon durva,hogy már csecsemőst is "kell" fogadni hogy megmutassa hogyan kell helyesen szoptatni...stb?????Agyam eldobom....hát kutya kötelessége +pénz nélkül is ezt megmutatnia,ez a dolga!!hát nehogy már ezért még én külön fizessek....fizetek sajnos eleget enélkül is....
Nekem fogadott dokim volt,és van a mostaninál is,mert problémás mindkét terhességem.Az elsőnél magától jött a nővér,és mutatta meg hogyan szoptassak!És nem csak 1x jött be 1 nap,és mindezt ingyen tette,nem plusz pénzért.
De persze mindenkinek a saját döntése hogy fogad e csecsemős nővért vagy sem.De sajnos lassan ott tartunk,hogy kell fogadott doki,fogadott szülésznő,fogadott csecsemős nővér,és ezekre majd hitelt kell felvenniük,mert nem győzik fizetni!!És a gyerek még meg sem született....
Hát kedves Kérdező, akkor azt javaslom, hogy menj pl. a Bajcsy kórházba :-) Mert lehet, hogy retro kórház és nem olyan "nagyhírű", mint a Tétényi, de minden nap megy a csecsecsemős nővér, mindent megmutat, segít, bemehetsz a fürdetésre, apuka pedig bent lehet egész nap-mindezt ingyen és bérmentve.
Az eszem megáll ... Fogadott szülésznő "erősen ajánlotta", hogy fogadj csecsemőst is ... Jó üzleti érzékük van!
Érdekes, nekem "ingyen" (mert ez a munkájuk, én meg fizettem a TB-t) is megmutattak, elmagyaráztak mindent. Úgy láttam a szobában lévő többi anyukához is hasonlóan viszonyultak.
Ráadásul mikor szopás közben elkékült és eszméletét vesztette a kisbabám, az éppen arra járó csecsemős kikapta a kezemből és elrohant vele az csecsemőosztályra. Pedig első nap elmondta, mi ilyenkor a teendő, mégsem várt, míg rájövök magamtól, hogy baj van. Mikor minden elrendeződött, nem győzött szegény bocsánatot kérni, hogy csak így minden magyarázat nélkül.... Én meg nem győztem hálálkodni, hogy nem telt el még egy perc, mire én is föleszmélek, hogy valami nincs rendben. A kisfiam talán fogyatékos lenne, vagy meg is hal, ha ő akkor nem segít. Az, hogy pont bejött, csak a szerencsén múlt, hogy odapillantott ránk is, és nem csak arra figyelt, akivel konkrét dolga volt, arra meg nem is tudok mit mondani.
Mi az, hogy semmit nem mutatnak meg?! Tessék kinyitni a szádat és segítséget kérni, ha kérdésed van és nem hagyni, hogy üzletet csináljanak belőled és a babából! Ha valamelyik pokróc, vagy nem segít, akkor mehet a panasz a felettesének.
Nekem az a tapasztalatom, ha normális hangnemben udvariasan megkéred őket, hogy segítsenek, akkor fognak.
5 évvel ezelőtt szültem a harmadik gyermekemet!
Nem volt fogadott orvosom. Lett volna, de akkor volt az a a nagy hajcihő, hogy ki hol szülhet csak, és későn mentem felfogadni, akkor már nem lehetett. Ajánlotta valaki a csecsemős nővért. Ő jött be amikor beindult a szülés. Farosnak indult császár után, nagyon megkínlódtam. Az ügyeletes orvos egy nagy tahó volt. Végül császár lett belőle. A férjem nem jöhetett volna, be de a csecsemős nővér elintézte. Azt is elintézte, hogy csak két ágyas nyugis szobába kerüljek. Senki nem tudott segíteni a szoptatásban. A két nagyobbik gyermekemet nem is tudtam szoptatni. Befelé forduló mellbimbóm van és mindenki csak legyintett, hogy akkor nem tudok... :( Szólt egy nyugdíjas szülésznőnek, aki töviről, hegyire megtanított mindent! A szoptatási tanácsadóval sem mentem semmire, sőt a védőnővel sem. Én sokat köszönhetek neki.
5 évvel ezelőtt 20 ezeret adtam neki (annyit kért). Nekem megérte!
Az első terhességemnél felfogadott orvosom le se tojt a fejemet. Bent a kórházban szóltam, hogy valami gond van, császárral szültem és meg sem nézett. Végül úgy begyulladt, hogy belázasodtam és 4 szer nyitották meg a császár helyét, hogy kitisztítsák és gyógyszerezzék.
Nem kell lehurrogni a kérdezőt. Mindenki maga döntse el mit tart helyesnek. És azért mert valaki nem hallott még ilyenről nem kell ostobának tartani valakit. Középső gyermekemet is ugyan ott szültem fogadott orvossal és akkor a csecsemősök ne igazán mutattak meg semmit, sajnos a szoptatást sem.
Nem vagyok híve a zsebbe pénz dugdosásnak, hisze ez a munkájuk. DE! Ha valaki lelkiismeretesen és szívből csinálja és tényleg segít (persze mindenkinek így kellene) Attól nem sajnálom ha tudok adni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!