Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a magzatvíz elfolyt autóval...

Ha a magzatvíz elfolyt autóval vitetitek be magatokat a kórházba vagy mentővel?

Figyelt kérdés
2010. febr. 9. 21:49
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
21%
Ja!És amikor a hó miatt vagy bármi miatt elakad az autó,akkor tökmindegy hogy időben elindult-e az anyuka,ha teszem azt két település között kényszerülnek várni,de elég ha a városban vagy város szélén...Akkor majd biztos apuka,vagy aki vezet le fogja tudni vezetni a szülést,meg netán császárt csinál vagy megműt,mert bármi baj lehet!Nagyon okos vagy utolsó hozzászóló...!
2010. febr. 10. 10:13
 12/24 anonim ***** válasza:
61%
Bocs nem okos vagyok, életrevaló. És nem hívnék mentőt, hogy engem szállítgasson, mert elképzelhető, hogy másnak nagyobb szüksége van rá. Soha nem vennék igénybe ilyen semmiségre. Hányan szülnek egy nap, mi lenne ha mindenki mentővel szállítattná magát? A mentőszolgálat csak szülő nőket hurcibálhatna. Más erkölcsi normák szerint élünk, de ezért még nem kell nekem ugranod.
2010. febr. 10. 10:40
 13/24 anonim ***** válasza:
Nekem faros volt a babám és azt mondták, ha elfolyik a vizem azonnal le kell feküdnöm és mentőt hívni. Végül erre nem került sor, mert éppen a kórházban voltam, amikor pisilés közben elfolyt a magzatvíz.
2010. febr. 10. 11:51
 14/24 anonim ***** válasza:
27%

A 9:58-assal értek egyet. Magzatvíz elfolyása esetén még kevésbé kockáztatnék. Ja, és az utána írónak: jó neki, hogy előre tudja, mennyi idő múlva születik meg a baba, és hogy éppen nem lesz sem baleset, sem hóátfúvás, stb. a kiindulási hely és a kórház közötti úton. Egy valóságos isten.

Ja, és hogy mindenkinek van autója? De jó, nekünk is, csak nem tudunk róla? Legközelebb szólj időben, és azzal megyek szülni.

2010. febr. 10. 13:57
 15/24 anonim ***** válasza:
28%
ja bocs nem csóri paraszt vagyok, egy isten háta mögötti helyről, van saját autóm és mint már írtam magzatvíz elfolyása után magam vezettem be a kórházba, meg jópáran rajtam kívül A szomszédasszonyom Fehérvárról ment le Győrbe, a benzinkutassal küldte be a pénzt mert már nem tudott kiszállni a kocsiból. Jó, elismerem vannak tehetetlen , meg mindent túl reagáló emberek. én nem ilyen vagyok bocs.
2010. febr. 10. 14:31
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
sok okos hozzászóló!Ha a saját kocsid elakad két város között akkor a mentő nem?Ha elakadsz mobilon lehet konzultálni mentővel,orvossal, ha az idő engedi küldenek mentőhelikoptert!De szerintem ha itt az idő mindenki tudni fogja és érezni"ösztönszerűen", hogy hogyan biztonságosabb neki elindulni!
2010. febr. 10. 14:51
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Én ahogy olvasom a hozzászólásokat, nagyon megoszlanak a vélemények. A kérdésedre mint Te is látod nem könnyű a válasz:)))) Szerintem függ attól, hogy :

-Van-e kocsid?

-Hány kilóméterre van a kórház? (Ha csak 5-8 km. szerintem jobb a saját kocsi, hamarabb beérsz, mint mire kiér a mentő, de ez csak az én véleményem.)

- Neked kell vezetned, vagy be tud vinni a párod? (Sokan megílyednek ha elfolyik a magzatvíz és olyankor jobb ha nem ül az ember a volán mögé.)

- Milyen az időjárás? (Hófúvás esetén inkább hívj mentőt szerintem, akárhány kilóméterre is van a kórház.)

Ez csak néhány szempont, remélem segítettem kicsit átgondolni a dolgokat. Ha megnyugtathatlak, akkor csak azt mondom, minden rendben lesz, ne izgulj. Nekem is elfolyt a magzatvíz, felhívtam a dokit mi legyen, mondta hogy ráérünk, ne izguljak - amúgy az első baba többnyire órák múlva születik meg-, ha nyolc-tíz perces fájásaim lesznek induljunk el a kórházba. Még arra is volt időnk, hogy a férjemmel lefürödjünk, Ő még borotválkozott, fogat mosott stb.... :))) Egyszóval: NYUGI, én drukkolok Neked!:)

Könnyű szülést kívánok.

2010. febr. 10. 15:38
 18/24 anonim ***** válasza:
73%

Elöszőr is,aki vajudás közben vezet,az nemcsak a saját,de a babája és a többi ember életét is veszélyezteti!

Mindenki ugy menjen be,ahogy biztonságosnak érzi.Semmiképpen maga vezetve! Én gyalog mentem be,de csak azért mert a szomszéd épület már a kórház,10 métert kellett megtennem.

2010. febr. 10. 17:21
 19/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!Nem szerettem volna veszekedést generálni,sajnálom!
2010. febr. 10. 21:08
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
mi kocsival mentünk, a párom vezetett. 1.30-kor ment el a víz az ágyban, 2-re bent voltam a kórházban. Eszünkbe sem jutott volna mentőt hívni, ha van kocsi, ráadásul a kórház 5 percre volt tőlünk, és ha jön a mentő, épp a kórház előtt jött volna el, kifelé a városból (külvárosban lakunk), és onnan kellett volna visszafordulnia. Remélem, érted, hogy akartam írni. Szóval kocsival rövidebb volt az út, mint ha megvárom a mentőt.
2010. febr. 11. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!