Szülés császármetszéssel? Olyanok írjanak légyszi, akik tudnak abban "segíteni" miként éljem meg pozitívan a császármetszést, közeleg az idő és kissé tartok tőle.
Nagyon jó a dokim, a kórház is, sokan ajánlották, azonban mint tudjuk ez mégis egy alhasi műtét. POZITÍV tapasztalatokat várok, ill. tanácsokat hogyan lesz gyorsabb, könnyebb utána a sebgyógyulás, mivel segíthetem elő a gyorsabb felépülést, stb. Alapvetően sportos és normál testalkatú nő vagyok, nem vagyok sem túlsúlyos, sem puhány.
CSAK POZITÍV STORYKAT LÉGYSZI! Köszönöm
hmm...
nem tudom mi pozitív lehet abban h "felvágnak" :-DD
de volt 2 császárom azt le tudom írni h nálam mi volt h ebből számodra mi a + azt nem tudom...
kicsit el kell h keserítselek mert az h hogyan fogsz gyógyulni az a testedtől függ ! és ez független az alkatodtól !
én duci vagyok de jól gyorsan gyógyulok
ellenben a tesóm vékony ö már annál nehezebben !
alap lehet rá ha pl volt már műtéted és h akkor hogyan gyógyultál
segíteni azzal tudod ha a műtét után nem hagyod el magad
mozogni kell ! kelj fel mikor már engedik kapaszkodva lépegess
tegyél vegyél - én amint lehet mentem gyerek a tolókába és rajta támaszkodtam és másnap már lassú séta ide oda !
a szoptatás nehezebben indul be! mert a vajúdásnak lenne ez a szerepe így testnek idő kell h rájöjjön hoppá gyerek már kint van ! ez ált 2-3 nap plusz, persze ez nem azt jelenti h meg se próbáld addig !
tess szorgalmasan gyakorolni addig is !
nekem ebben szerencsém volt mert mind a két esetben hossza vajúdás után lett császár
arra készülj h az első két hét cudar lesz !
fájni fog nagyon ! majd szépen lassan egyre kevésbé és egyszer csak azt veszed észre h már nem fáj csak húzódik max egy hirtelen mozdulatnál nyilall
1 hónap múlva már vígan tologatod a gyereket a kocsiban :-)
a sebet kezelni kell otthon is
és az elején nem szép látvány szal a pasidat jobb ha kizavarod a fürdőből amíg végzel :-D még képes rosszul lenni (saját tapasztalat :-D)
mikor kihúzzák a zsineget az rossz lesz olyan csípős fájós érzés és utána vigyázni kell h ne nyíljon ki !
érdemes esetleg egy has szorított beszerezni olyat ami légáteresztű mert könnyen bepállhat a seb környéke
a doki majd elmondja hogyan kezeld !
nekem mind a két esetben más mondott (ja mert gondolom fejlődött az orvos tudomány ?:-D)
szal egy műtétben semmi pozitív nincs max az h már nem bent van a gyerek ! :-D
a szüléssel ellentétben mindig sokkal nagyobb a kockázata !
amíg a szülésnél előtte rossz addig a császárnál utána és hosszabban
nekem nem volt komplikációm aránylag jól szépen gyógyultam és gyorsan is
de ez nem azt jelenti h veled is így lesz !
nem ijesztgetni akarlak csak legyét tisztában h nem veszélytelenebb mint egy szülés sőt !
Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Nem élem meg tragédiaként, hiszen tudom, és a doki is elmondta, h ez nem véletlenül van így... lehet kikapnék egy hüvelyi szülést ami 10-15 óra lenne... de látott ő már spontán szülő kismamát nagyobb fájdalmakkal, varrattal mint egy császárost. Akik több órát vajúdtak,és utána császározták meg őket azt mondták, h ha lehetett volna választani egyből a császárt választották volna. Persze ez is emberfüggő tudom, van akinek pikk-pakk lemegy a szülés, de itt most főleg első babájukat szülő nőkről beszéltem.
ezzel vitatkoznék !!!
nekem az első 12 óra vajúdás után természetesen született és mint írtam a másik két esetben is vajúdtam a császár előtt, a fiammal 24-órát a kicsilánnyal 14-et ....
de komolyan mondom h a vajúdás semmi nem volt ahhoz képest h mennyire fájt a műtét után a seb! és h amíg a természetes szülés után 30 perccel már simán szaladtam ! addig a császár után ez majd 3 hét volt mire ment !
mindegyik esetben rendes szülésre készültem ! igen még az első császár után is !
ha csak a vajúdás miatt akarsz császárt akkor én ezt a helyedben átgondolnám ! manapság már nagyon jó a fájdalomcsillapítás !
és nem beszélve arról h a babának is jobb a természetes születés !
de ez a te döntésed nem akarlak lebeszélni
(másik dolog amit elég rossz néven veszek: az az orvosok hozzáállása ehhez !
a környezetemben elég sok első gyerekes mamit akar az orvosa császárra rábeszélni ...
hogy miért ? 1. a pénz! - császártét sokkal többet tud kérni/kapni mint a sima szülésért, 2. kényelmes - max 1 óra és tervezve van sok esetben ! nem kell akár 8-14-20 órákig a szülő nő rendelkezésére állni ! szal az h ez a pént dolog ennyire bekúszott ide a szüléshez mikor annak a nőről és a gyerekéről kellene szólnia !)
14.es :-DDDD
mert vajúdtál előtte azért volt már másnap tejed :-)
progi császárnál ez nem így van !
Sztem ezzel hülyeség vitatkozni mert pl nekem meg egyáltalán nem fájt. Mire hazamentünk már fel se tűnt h ja műtöttek. A sebem is gyönyörű, 2 hét után szedték ki a varratot akkor már épp h látszódott. És észre se vettem h kihúszta a zsineget a doki.
Mindenkinek teljesen más és emiatt kár vitatkozni vagy épp rábeszélni erre arra mert amíg ő maga nem éli át úgyse tudja milyen. Ez ugyan az van aki 2 óra alatt megszül más meg 24 óra alatt, van akinek fáj van akinek nem, van aki gyorsan felépül van aki nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!