Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés császármetszéssel?...

Szivárvány kérdése:

Szülés császármetszéssel? Olyanok írjanak légyszi, akik tudnak abban "segíteni" miként éljem meg pozitívan a császármetszést, közeleg az idő és kissé tartok tőle.

Figyelt kérdés

Nagyon jó a dokim, a kórház is, sokan ajánlották, azonban mint tudjuk ez mégis egy alhasi műtét. POZITÍV tapasztalatokat várok, ill. tanácsokat hogyan lesz gyorsabb, könnyebb utána a sebgyógyulás, mivel segíthetem elő a gyorsabb felépülést, stb. Alapvetően sportos és normál testalkatú nő vagyok, nem vagyok sem túlsúlyos, sem puhány.

CSAK POZITÍV STORYKAT LÉGYSZI! Köszönöm

2015. jan. 29. 14:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

hmm...

nem tudom mi pozitív lehet abban h "felvágnak" :-DD

de volt 2 császárom azt le tudom írni h nálam mi volt h ebből számodra mi a + azt nem tudom...

kicsit el kell h keserítselek mert az h hogyan fogsz gyógyulni az a testedtől függ ! és ez független az alkatodtól !

én duci vagyok de jól gyorsan gyógyulok

ellenben a tesóm vékony ö már annál nehezebben !

alap lehet rá ha pl volt már műtéted és h akkor hogyan gyógyultál

segíteni azzal tudod ha a műtét után nem hagyod el magad

mozogni kell ! kelj fel mikor már engedik kapaszkodva lépegess

tegyél vegyél - én amint lehet mentem gyerek a tolókába és rajta támaszkodtam és másnap már lassú séta ide oda !

a szoptatás nehezebben indul be! mert a vajúdásnak lenne ez a szerepe így testnek idő kell h rájöjjön hoppá gyerek már kint van ! ez ált 2-3 nap plusz, persze ez nem azt jelenti h meg se próbáld addig !

tess szorgalmasan gyakorolni addig is !

nekem ebben szerencsém volt mert mind a két esetben hossza vajúdás után lett császár

arra készülj h az első két hét cudar lesz !

fájni fog nagyon ! majd szépen lassan egyre kevésbé és egyszer csak azt veszed észre h már nem fáj csak húzódik max egy hirtelen mozdulatnál nyilall

1 hónap múlva már vígan tologatod a gyereket a kocsiban :-)

a sebet kezelni kell otthon is

és az elején nem szép látvány szal a pasidat jobb ha kizavarod a fürdőből amíg végzel :-D még képes rosszul lenni (saját tapasztalat :-D)

mikor kihúzzák a zsineget az rossz lesz olyan csípős fájós érzés és utána vigyázni kell h ne nyíljon ki !

érdemes esetleg egy has szorított beszerezni olyat ami légáteresztű mert könnyen bepállhat a seb környéke

a doki majd elmondja hogyan kezeld !

nekem mind a két esetben más mondott (ja mert gondolom fejlődött az orvos tudomány ?:-D)

szal egy műtétben semmi pozitív nincs max az h már nem bent van a gyerek ! :-D

a szüléssel ellentétben mindig sokkal nagyobb a kockázata !

amíg a szülésnél előtte rossz addig a császárnál utána és hosszabban

nekem nem volt komplikációm aránylag jól szépen gyógyultam és gyorsan is

de ez nem azt jelenti h veled is így lesz !

nem ijesztgetni akarlak csak legyét tisztában h nem veszélytelenebb mint egy szülés sőt !

2015. jan. 29. 15:34
 12/24 anonim ***** válasza:
9-es vagyok, én is inkább ültem, kb két hétig félig ülve aludtam. Járáskor viszont kihúztam magam.
2015. jan. 29. 15:35
 13/24 anonim ***** válasza:
Ja, és kb a harmadik naptól nem fájt, csak szúrt a belső varrat, húzódott a külső. Kb másfél hét után már figyelnem kellett, hogy ne erőltessem túl magam, mivel fájdalmat nem éreztem, de hát csak felvágtak, a belső varratok nem biztos, hogy gyógyultak. Ez nehéz volt, mert otthon elláttam a két éves, még járni nem tudó nagyobbik lányomat is, és elég nehéz volt megoldani emelgetés nélkül.
2015. jan. 29. 15:41
 14/24 anonim ***** válasza:
Nekem lelkileg nem kellett feldolgozni h császár lett, nekem igazán mindegy volt csak egészségesen bújjon itt vagy ott ki. Engem 12 óra vajúdás után császároztak, bennem csak jó érzések vannak ha visszagondolok. Nagyon gyorsan épültem fel. Este császároztak másnap csak az első felkelés volt nehéz de onnantól kezdve ment simán a dolog. Mikor a párom bejött akkor meg mindig sétáltunk. Engem a szobatársam jobban kikészített mint a fájdalom. Sztem is fontos h nem szabad elhagyni magad, igenis sétálni mozogni.
2015. jan. 29. 15:47
 15/24 anonim ***** válasza:
Ja azt kihagytam h viszont nekem marha sok tejem volt. Állandóan fejnem kellett etetések után. Este csinálták másnap már ömlött a tej. Úgyh ne félj h mert császár nem lesz tejed, nem ettől függ :)
2015. jan. 29. 15:50
 16/24 anonim ***** válasza:

Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Nem élem meg tragédiaként, hiszen tudom, és a doki is elmondta, h ez nem véletlenül van így... lehet kikapnék egy hüvelyi szülést ami 10-15 óra lenne... de látott ő már spontán szülő kismamát nagyobb fájdalmakkal, varrattal mint egy császárost. Akik több órát vajúdtak,és utána császározták meg őket azt mondták, h ha lehetett volna választani egyből a császárt választották volna. Persze ez is emberfüggő tudom, van akinek pikk-pakk lemegy a szülés, de itt most főleg első babájukat szülő nőkről beszéltem.

ezzel vitatkoznék !!!

nekem az első 12 óra vajúdás után természetesen született és mint írtam a másik két esetben is vajúdtam a császár előtt, a fiammal 24-órát a kicsilánnyal 14-et ....

de komolyan mondom h a vajúdás semmi nem volt ahhoz képest h mennyire fájt a műtét után a seb! és h amíg a természetes szülés után 30 perccel már simán szaladtam ! addig a császár után ez majd 3 hét volt mire ment !

mindegyik esetben rendes szülésre készültem ! igen még az első császár után is !

ha csak a vajúdás miatt akarsz császárt akkor én ezt a helyedben átgondolnám ! manapság már nagyon jó a fájdalomcsillapítás !

és nem beszélve arról h a babának is jobb a természetes születés !

de ez a te döntésed nem akarlak lebeszélni

(másik dolog amit elég rossz néven veszek: az az orvosok hozzáállása ehhez !

a környezetemben elég sok első gyerekes mamit akar az orvosa császárra rábeszélni ...

hogy miért ? 1. a pénz! - császártét sokkal többet tud kérni/kapni mint a sima szülésért, 2. kényelmes - max 1 óra és tervezve van sok esetben ! nem kell akár 8-14-20 órákig a szülő nő rendelkezésére állni ! szal az h ez a pént dolog ennyire bekúszott ide a szüléshez mikor annak a nőről és a gyerekéről kellene szólnia !)

2015. jan. 29. 15:52
 17/24 anonim ***** válasza:

14.es :-DDDD

mert vajúdtál előtte azért volt már másnap tejed :-)

progi császárnál ez nem így van !

2015. jan. 29. 15:54
 18/24 anonim ***** válasza:

Sztem ezzel hülyeség vitatkozni mert pl nekem meg egyáltalán nem fájt. Mire hazamentünk már fel se tűnt h ja műtöttek. A sebem is gyönyörű, 2 hét után szedték ki a varratot akkor már épp h látszódott. És észre se vettem h kihúszta a zsineget a doki.

Mindenkinek teljesen más és emiatt kár vitatkozni vagy épp rábeszélni erre arra mert amíg ő maga nem éli át úgyse tudja milyen. Ez ugyan az van aki 2 óra alatt megszül más meg 24 óra alatt, van akinek fáj van akinek nem, van aki gyorsan felépül van aki nem.

2015. jan. 29. 16:00
 19/24 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom mennyire más progisnál de a szobatársamnak is lett úgy mint nekem, csak őt másnap reggel műtötték, és este ciciztetett, neki is fejni kellett utána. Sztem egyénfüggő.
2015. jan. 29. 16:03
 20/24 A kérdező kommentje:
A császárt NEM ÉN VÁLASZTOTTAM! 38 hetesen is faros a gyerek, így nincs más választás! És tény, hogy a gyerek egészsége az első. Úgyhogy köszönöm szépen, de nem magamat féltem, és nem vagyok hisztérika aki a fájdalom miatt akarna császárt, nem! FAROS gyerekkel ez a dokim tanácsa! Ennyi!
2015. jan. 29. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!