Magán orvosom van. Megkérdeztem, hogy mennyiért vállalja a szülést. Ő mondott egy tól-ig összeget. Ciki, ha nem adunk annyit, amennyit ő mondott alsó határnak?
A Férjem egyáltalán nem adna neki, mert fizetünk minden alkalommal a rendelőjében.
Ráadásul most már CTG-re is oda járok a magánrendelésbe, 5000 forint alkalmanként.
Köszi,
36 hetes kimami
Így van, te választottad, akkor fizesd meg. Ha nem tudod őt megfizetni, keress valakit, aki 30,000-ért is elvállalja, vagy menj sztkra szülni...
Na ez már felháborító...
Na azért ne hasonlítsuk egy ügyvédhez. Az ügyvéd számlát ad. A nőgyógyászok a legritkább esetben adnak, még a magánrendelésen sem, nemhogy a szülésért. Ennek ellenére azért az alsó határt megpróbálnám megközelíteni.
Én is rákérdeztem az én dokimnál, de ő annyit mondott, hogy nincs szabott ára, adjak annyit amennyit gondolok, így a terhesgondozás árának tízszeresét kapta. Azt még hozzátenném, hogy császár volt, másnap belázasodtam, de felém sem nézett. Amikor adta a zárójelentést akkor kapta meg a borítékot, utána személyesen hozta be a szobába a receptemet.
Ez hálapénz. Az orvosod a szabadidejében jön be hozzád. Ha nincs ennyi pénzed, akkor ellát az ügyeletes orvos munkaidőben, és neki nem kell hálapénzt adnod, mert arra az időre megkapja a fizetését.
Én rém cikinek érezném, ha kevesebbet adnék, mint amennyi a "tarifája", és utána többet feléje se mernék nézni.
Nem kötelező orvost fogadni, de ha már fogadsz, akkor fizesd is ki. Ennyi.
Szia!
Sajnos én is egyet értek azokkal akik cikinek tartják!
Te kérted meg hogy gondozzon a terhességed alatt és hogy levezesse a szülésed, ennek ára van! Ahogyan a magánrendelőben minden alkalommal, úgy a szülésnél is ki kell fizetni azt az X ezret!
Magánrendelőben sem csinálhatod meg hogy az X ezernek a felét adod oda a rendelés végén, nem???
Szerintem azzal hogy megkérted, elfogadtad hogy mennyibe kerül a szolgáltatás, szóval ha nem tudod kifizetni inkább keress másik orvost!
Én megmondom őszintén sajnálom a pénzt magándokira és 60 ezres szülésre ezért járok a hozzám legközelebb lévő kórházba!
Köszi a válaszokat.
Oké, tényleg ciki, de kap Ő rendes fizetést is. Ez hálapénz, és nem egy szolgáltatás ellenértéke, szerintem. A császárt biztosan úgy fogja ütemezni, hogy akkor Ő legyen az ügyeletes, nem a szabadnapjára.
Szeretnénk még hozzá járni, így megpróbáljuk neki összekaparni az 50 e ft-ot,na nem az itt kapott válaszok miatt, hanem a saját becsületem miatt.
22:49-nek: ez bizony hálapénz, nem egy szolgáltatás ára. Az nem tartozik egy nőgyógyász szolgáltatásai közé, hogy elruhanjon otthonról hozzád akár az éjszaka kellős közepén, akár a saját szülinapi bulijáról, akár a kisfia első zongorakoncertjéről.
Én is megkérdeztem a dokimat, hogy mennyit szokott kérni. Nekem kerek-perec kijelentette, hogy nincs tarifája: egyébként is hozzá járok már mióta, amiért szépen fizetek is minden alkalommal; amit a szüléskor adok, az hálapénz, és annyit adok, amennyit gondolok.
(Hát én arra gondoltam, hogy egy vizsgálat árának kb tízszeresét, azaz 40-50ezer forintot kap majd.)
Igen, kap rendes fizetést is, itt nem erről van szó! Hanem arról, hogy ti nem az sztk-s rendelésére jártok, hanem a magánrendelőjébe,a magánrendelésére, ami igenis pénzbe kerül, mint ahogy a szülés is, amire felkértétek. Egyáltalán nincs igaza a férjednek abban, hogy egyáltalán nem akarna pénzt adni, mert már annyit otthagytatok a vizsgálatoknál.Egy dolog az amit a vizsgálatokért fizettek, és más dolog az amit a szülésért. Most lehet azon vitatkozni, hogy ez most hálapénz vagy szolgáltatás díja, nézőpont kérdése. A lényeg, hogy felkértétek a szülésre, nem tudom mennyire lesz ütemezve, de általában spontán indulnak be a szülések, és igenis előfordul, hogy épp szabadidejéből, vagy éjszaka álmából keltik fel és hívjátok be. Más mint az ügyeletes orvos, aki épp benn van, és munkaidejében látja el az embert, szóval itt azért azt meg kell fizetni, hogy bármikor a rendelkezésedre áll. Mindegy, a ti dolgotok, de engem felháborított ez a hozzáállás, hogy úgy is kötelessége az ellátás, meg utólag már nem fogja visszatenni a babát....
Nem volt kötelező magánorvoshoz menni, ha nem tetszett az sztk-s, akkor vállaljátok az evvel kapcslatos költségeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!