7
10 óra alatt lezajlott, vàgtak is és repedtem is az összevarrás sokkal rosszabb volt!! Utána ráadául bevérzett az egyik varrat, megműtöttek. Azután nagyon fájt, 4 hónap volt mire felépültem. Ha lehetne választani inkább a szülés mint ami utana jött.
Most ikreket várok, kicsit parázok mi lesz:)
18hkm
9
Két és fél napig vajúdtam (császárral végződött)a végén már nem csak a hatalmas fájdalommal kellett megbírkoznom hanem a rettenetes fáradsággal is,
Ha csak 10-es a skála, akkor 10.
A tolófájásoknál azt hittem nem lehet rosszabb, de bizony mikor megindult a kis feje kifelé, akkor azt hittem szétszakadok csiklótól popsiig. Császárért könyörögtem, azt mondták dehogyis. :)
Akkor nagyon tragikusnak láttam a helyzetet, azt mondtam soha többé nem akarok ekkora fájdalmat átélni. Most már gondolkozom egy újabb terhességen, de a szüléstől már előre félek. Az elsőnél nem féltem, mert nem tudtam pontosan mire számíthatok.
elsőnél kb 5, az utolsó fél óra max 6-7, sokkal rosszabbra számítottam, de nagyon gyorsan(első fájástól kb 4 óra) és könnyen ment minden.
másodiknál: extragyors volt, és ennek megfelelően rohadt fájdalmas: Az első 2 óra 10-es, a 40 perces kitolás meg 20-as.
Rátekeredett a zsinór, ki-be liftezett, császározni már nem lehetett, vákuumozni nem mertek, mondták, hogy vagy most kitolom vagy ennek a gyereknek kampec, úgyhogy végül akkorát toltam, hogy leszakítottam a lepényt is... többször elájultam a kitolás közben (a fájásmérő mutatója maxon kiakadva álldogált), és full megőszültem ezalatt a 4 perc alatt. a doki azt mondta, ilyet ő még nem látott.
soha többet nem szülök hüvelyi úton, mert nem bírnám ki épp ésszel még egyszer!
Ott helyben 10-nek éreztem. Vagy többnek. Nem mindig voltam magamnál, nem nagyon vettem a külvilág felől a lapot. Fájt, na.
Utólag azt mondom, hogy 5 és 7 között valahol. (Ha egy kibírható foghúzás mondjuk 8-as) Gyors volt, probléma mentes és úgymond "tankönyvi". Másnap szültem volna már, ha kell, minden nyafogás nélkül.
6
Sokkal rosszabra szamitottam. Nem neztem soha videot, nem is nagyon szerettem volna tudni, hogy mire szamitsak. Egyedul amire fel voltam keszulve a hosszu vajudas, mivel elso baba, es mindenki aki elottem szult min. 7-10 orat vajudott. Ennek ellenere hamar megusztam. Ejjel 1kor kezdodotek a joslo fajasaim , majd reggel 11kor jottek gyakrabban a fajasok, de rendszertelenul. 12kor mentunk be a korhazba. Az orvos megvizsgalt, 4 cm-re voltam tag, azt mondta ebbol 6-7 elott nem lesz szules. 1kor elfolyt a magzatvizem, fel2kor mar jottek a tolofajasok, ugyhogy egyenesen mentunk a szuloszobara, 1:45kor megszuletett a kisfiam. Ugyhogy nekem nagyon gyorsan lezajlott az egesz. Igaz kellett vagjanak, de most masfel hete hogy szultem es mar nem is hogy lett volna vagas. Nekem a szules is es az azt koveto felepules is gyors volt. Kellemes elemny volt, annak elennere hogy a legrosszabbra voltam felkeszulve.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!