A császár utáni fájdalom vagy a szülési fájdalom az erősebb?
Két különböző helyről jövő fájdalom. Az egyiknél át van vágva ahasizom, nehéz mozogni vele, mindenhez használod és így sokáig semmit nem tudsz normálisan csinálni, viszont tudsz ülni, ha már fel tudtál ülni vele.
A gátvarraton ülni nem vicces, az olyan, mintha brutálisan seggre estél volna, vagy oda rúgtak volna, csak még húzódik is és csíp amikro már varratszedéshez begyógyult.
Minden be van dagadva alul, pár nap kell, mire félelem nélkül indulsz el pisilni, kakilni. A császárnál a hasizom akadályoz mindenben, más, de szerintem a természetes szülés olyan megérthetőbb fájdalom, könnyebb pszichésen elfogadni, int egy keresztbevágást. Így tennék különbséget leginkább. A term. szülés amúgy belül nekem nem fájt, csak a kijárat környéke, mint amit összevertek :P
Tök felesleges összehasonlítani, mert egyik sem könnyű, nem beszélve arról, hogy mindenki tök másként éli meg.
Nekem a császár rosszabb volt, mint a természetes szülés, míg unokatesóm szerint a császárja sokkal egyszerűbb volt.
Szóval ki, hogyan éli meg...
Én amúgy nem készültem császárra, csak sajnos nem tudtam megszülni a második lányomat. S ekkor nekem a lelki seb jobban fájt, mint a testi. De valaki ezt is tök jól éli meg.
Ez egyénfüggő. Nekem császárom volt, az első két nap rossz volt, fájogatott, de 3 nap után olyan voltam mint a műtét előtt. Van aki nehezebben épül fel belőle. Szerintem a szülési fájdalom erősebb, de hamarabb is vége van.
Egyébként ma már nem vágják át a hasizmokat császár közben, ma már "csak" szétfeszítik őket.
Császárral még nem szültem, de volt hasi műtétem, úgyhogy nagyjából tudom, mit jelent egy ilyen után felépülni. A szülés és utána nekem sokkal nehezebb volt.
Nagyon féltem a császártól, ezért ragaszkodtam a hüvelyi szüléshez, pedig ha kérem, megcsászároztak volna relatív téraránytalanság miatt.
A szülés annyira fájt, hogy utána megfogadtam, hogy ezt soha többet, de a szülésnél sokkal rosszabb volt az utána következő hosszas felépülés. A barátnőm előttem egy hónappal szült császárral, neki néhány nap múlva már semmi baja nem volt.
Egyébként szerintem van nehezebb szülés, mint amilyen az enyém volt, mégis azt mondom, hogy nagyon durva fájdalom, nekem olyan értelemben szerencsém volt, hogy nem tartott órákig.
Ugyanakkor a szülés utáni felépülés is lehet legalább olyan nehéz, mint császárnál.
Én eddig mindenkitől azt hallottam, hogy a császáros heg 'elviselhetőbb', mert mégiscsak a hasad fáj, nem ott lenn...
Meg úgy vettem észre, hogy azok, akiknek van nagyobb gyerek, vagyis kénytelenek csinálni a dolgukat, azoknak 1 hét múlva semmi bajuk, míg azok, akik elhagyták magukat, tényleg csak görnyedve meg kapaszkodva jártak. Szóval szerintem az a csel, h ne hagyd el magad és akk minden OK lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!