Tényleg függ a szülés nehézsége attól, hogy a szülők súlya/magassága hogyan viszonyul egymáshoz?
Inkább a szülők születéskori súlya meghatározó. Ha egy alacsony nő várhatóan 4 kg-os babát hoz világra, az császárindukáció is lehet.
Saját példám: férjem és én is 3200 g körüli súllyal születtünk, időre. Mindketten alacsonyak vagyunk, én konkrétan 155 cm, átlagos csípővel.
A terhesség alatt próbáltam császár felé tolni a dokit, aki finoman ellenállt. Végül hüvelyi úton szültem a 3250 g-os babát, aki relatív téraránytalanság (ő normál méret volt, viszont én az átlagnál kisebb vagyok) miatt beszorult a szülőcsatornába és vákuummal kellett kiszedni, miközben végigroncsolták a hüvelyemet.
Utólag mondta az orvos, hogy igen, mégis császár kellett volna..
a 155 centis, 40 kilósan teherbe eső húgom mindkét fia megvolt pikkpakk, két-három nyomással, és mind a két gyerek 4 kiló körül volt.
Én meg a 3 kilós lányomat két óra alatt szültem meg, 60 kilósan... szoktam mondani, azért tartott sokáig, mert 62 centinek idő, mire kiér :)
Párom 172 cm 85 kg
Én 171 cm 62 kg vagyok
A lanyunk 40+5 re született spontán természetes úton 3720 gr 50 cm-vel.
Szerintem amugy nincs összefüggés , nekem átlagos a csípőm, meg amugy ahoz képest hogy első baba volt 6 óra alatt megszületett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!