Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A gyerekszülés akkor is...

A gyerekszülés akkor is fájdalmakkal járna ha a vagina tágulása rugalmasabb lenne. Tehát szülés közben nem feszítené szét a nőt hanem csak simán kicsusszanna a baba?

Figyelt kérdés

2015. jan. 8. 10:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%
Az teljesen más kérdés,hogy ki hogy viseli a fájdalmat,nem pokolian fájt de nem kiabáltam. Másnap jól esik ha kiabál de ezzel meg az a gond hogy nem tud a nyomásra koncentrálni,és csak erőt veszít vele.
2015. jan. 8. 16:35
 12/20 anonim ***** válasza:

Nem vagy képben :)

A szülés azért fáj, mert eleve a méhösszehúzódások is fájnak, (ez sokminden másra is kihat) ami a méhszáj tágulását is okozza. A méhszájon nincsenek érzőidegek, tehát elvileg nem fáj, a tágulás utolsó szakaszában viszont piszok fájdalmas tud lenni, ahogy a bababuksi nyomja és feszíti. Ezekhez képest már nem nagy dolog, amikor a hüvelyen áthalad, bár az is fáj rendesen.

2015. jan. 8. 18:03
 13/20 anonim ***** válasza:
46%
11: ezzel nem értek egyet. A teniszezők is nyögnek, ha ezzel tényleg rontanának a teljesítményükön nyilván nem tennék.
2015. jan. 8. 19:19
 14/20 anonim ***** válasza:
47%
Egyetértek. A szülésznők és orvosok szokták azt sugallni, hogy nem szabad nyögni, kiabálni, mert elmegy az erő. Ennek egyetlen oka az, hogy őket zavarja. Ha minden nőt engednének a maga ütemében, a maga hangjával szülni és nem szólnának bele, kevesebb beavatkozásra lenne szükség. De akkor hallgathatnák, ahogy kiabálnak, nézhetnék, ahogy másfél napot sétálnak fel-alá, és akkor nem lehetne belőni a munkaidő végét, és rámenne az életük. Ehelyett fektetnek, lehalkítanak, és ha nem produkálsz így időre, akkor megcsászároznak. Ezért tartunk ott, ahol.
2015. jan. 8. 19:57
 15/20 anonim ***** válasza:
68%

Ti ezeket a baromi nagy bölcsességeket honnan szeditek? Én egy nagyon átlagos klinikán szültem, egy hang nélkül, és nem azért, mert bárki csitított volna, hanem mert erőm sem lett volna kiabálni. Két óra alatt le is zavartam a négykilós gyerekem szülését minden komplikáció (és oxitocin) nélkül, amely konstelláció első szülésnél viszonylag ritka. Ezzel együtt jó sok órát töltöttem a szülészeten, először azért, mert a tágulásom lassan haladt, utána pedig mert nem volt hely az osztályon és az éjszakát a szülészeten kellett töltenem. Két vagy három hörgős-üvöltözőst szülést hallgattam végig, nekem egyáltalán nem tűnt úgy, hogy nekik olyan végtelenül jót tesz, hogy üvöltöznek. Órákon keresztül tartott a szülésük, és a végén már csak azt hörögték, hogy mennyire el vannak fáradva.

(Aki meg a teniszezést a szüléshez hasonlítja, az vagy soha nem teniszezett, vagy még soha nem szült.)

Szülés közben nem üvöltözni kell, hanem figyelni a testedre, a gyerekedre, a levegőre, és hogy a megfelelő izomcsoportokat mozgasd és a megfelelő helyre told a levegőt kitolás közben.

Egyébként az eredeti kérdésre visszatérve: gyakorlatilag a hüvelyem volt az egyetlen testrészem a szülés alatt, amiben nem éreztem semmiféle fájdalmat sem akkor, sem a szülés után, úgyhogy a szülési fájdalomnak a világon semmi köze a vaginához.

2015. jan. 8. 22:07
 16/20 anonim ***** válasza:
48%
Én spec. onnan szedem, hogy benne dolgoztam. Tudom mi zajik a háttérben, és elhiheted, hogy attól, hogy te némán szültél, van, akinek jólesik hangot kiadni, hisz a száj és a torok ellazítása, hang kiadása segíti a méhszáj tágulását, ellazulását is (ezt meg szakkönyvek mondják, nem én találtam ki). Ettől függetlenül annak ,aki 12+ órákat hallgatja napi szinten, tele a töke a sikoltozással, és gyakran rászólnak a nőkre, minden ok nélkül. Ez a magyar valóság.
2015. jan. 9. 01:23
 17/20 anonim ***** válasza:
11es vagyok,én nem írtam,hogy a nyögéssel erőt vesztenek, azt írtam,hogy a kiabálással veszít a szülő nő erőt,mert ha nyomás helyett kiabál akkor nyilván nem minden erejét a nyomásra fordítja.Kérdezz csak meg bármelyik orvost,szülésznőt. A nyögéssel semmi probléma az teljesen már lapra tartozik.
2015. jan. 9. 10:03
 18/20 anonim ***** válasza:
29%
Én is ordibálás nélkül szültem, de eszemben sincs emiatt a hőst játszani. Valószínűleg nekem ott akkor az esett jól, az segített és pont. Kitolásnál azért volt hangom az erőlködéstől, azt nem tudtam visszatartani, a levegővel együtt jött. Nem leszek attól faxa nő, hogy leszólom a többieket. Ezt le kellett írnom, mert nagyon nem szeretem az ilyen "én nem ordítottam, tehát a többi csak kényes pitsa, én meg a kis ügyeske" hangvételű megjegyzéseket. Lehet még az ilyen nőknek is pokoli második szülése...
2015. jan. 9. 11:41
 19/20 anonim ***** válasza:
A félreértések elkerülése végett, a 15 - ös hozzászólás ihlette az enyémet.
2015. jan. 9. 11:42
 20/20 anonim ***** válasza:
Sajnálom, ha a hozzászólásom (15) úgy jött le, hogy a hőst játszom, szerintem leírtam, hogy azért nem ordibáltam, mert erőm sem volt hozzá, nem azért, mert rohadt nagy hős vagyok. Amiért hozzászóltam, annak nem az az oka, hogy lenézném, aki kiabál meg jajgat, hanem mert volt, aki az egészségügyi dolgozók számlájára írta, ha valaki csöndben szül, meg hogy nem engedik, hogy kiabálj. Én ilyet nem tapasztaltam, azzal viszont hadd ne értsek egyet, hogy a szülés előrehaladásának jót tesz a jajgatás, ha nekem más a tapasztalatom.
2015. jan. 9. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!