Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vajúdás alatt mindenképp fáj...

Vajúdás alatt mindenképp fáj a hüvelyi vizsgálat?

Figyelt kérdés
Majd' lerúgtam a doki fejét, de szerinte ez természetes. Elmondása szerint semmi különöset nem csinált, de se előtte,se azóta akkora fájdalmat nem éreztem. Miért?
2015. jan. 3. 17:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szerintem orvosfüggő. Amikor az ügyeletes vizsgált meg a felvételhez, az fájt rettenetesen. Amikor a saját dokim beért, meg sem akartam engedni neki, hogy megvizsgaljon, mert nem akartam az a fájdalmat. De ahogy ő vizsgált, azt meg sem éreztem.
2015. jan. 3. 17:49
 2/15 A kérdező kommentje:
Saját orvosom volt, előtte már egy évig hozzá jártam, terhesgondozásra is végig, és sajnos volt egyszer valami, ami miatt kért munkatársaktól konzultációt (2 másik dokitól, azok is megvizsgáltak) és egyik sem fájt, soha. De vajúdáskor igen, amikor kb. 7-8 órája tartott, akkor az egyik rutinvizsgálatnál úgy éreztem, mintha kés lenne ott az ujja helyett. Azt mondta, hogy megnézte, hogy lent van-e a baba feje (?). A 6 hetes kontrolltól rettegtem, de az nem fájt. Azóta sem értem azt az esetet.
2015. jan. 3. 18:01
 3/15 A kérdező kommentje:
Jah, és nem csak egy pillanatra szúrt bele a fájdalom,hanem végig a vizsgálat alatt, már könyörögtem neki, hogy hagyja abba, akármit is csinál. Azt mondta, semmit nem csinált.
2015. jan. 3. 18:03
 4/15 anonim ***** válasza:
Akkor hazudik. Az fáj, amikor kézzel tágít. Többek között vajúdás alatt azért is szokták fájás közben végezni a vizsgálatot, hogy ne érezd, mi fáj pontosan. Ezt orvostól hallottam, nagyon szomorú. :( :(
2015. jan. 3. 18:21
 5/15 A kérdező kommentje:

Nem lehet kézzel tágítás, hisz az egy orvosi beavatkozás nem? Nem számít beavatkozásnak? :-O

Ahhoz nem kell kérni a páciens beleegyezését? Mégis csak fájdalmat okoz, ráadásul egy ennyire intim területen, ilyen érzelmileg megviselő állapotban... ez kérdezés nélkül nem számít erőszaknak?

Azért ez egy elég erős belenyúlás a folyamatba, nem?

Szerintem minimum lenne az, hogy megkérdezi, hogy csinálhatja -e és nem csak úgy megteszi, arról nem beszélve, hogy utána még hazudik is róla....

Ááá, csaknem, ezt elég nehezen tudom elhinni róla, annyira rendes embernek tűnt. Létezik, hogy ez annyira rutinszerű lenne az orvosoknak, hogy szerintük ez nem nagy ügy?

Lehet más is, amiért ez fájt a kézzel tágításon kívül?

2015. jan. 3. 18:30
 6/15 anonim ***** válasza:

Valoban hazudik.

Amikor nekem inditottak gyogyszerrel, nem csak a gyogyszert helyezte fel, hanem tagitott is, akkor elsirtam magam. Valami borzaszto fajdalom volt, be is indult a szules fel oran belul. Mikor mar csak a perem volt, kerte, h masszak fel, megvizsgal. Tudtam, h mit fog csinalni, ezert fel sem akartam maszni, vegul feltettek, es fajas kozben rasegitett, ez a ket fajdalom volt az, ami miatt evekig nem akartam masodik gyereket :(

2015. jan. 3. 18:32
 7/15 anonim ***** válasza:
Nekem vajúdás alatt akkor csinált hüvelyi vizsgálatot amikor a fájás jött, így igen, nekem fájt, de már nem csak a hüvelyem, hanem mindenem ott lenn.
2015. jan. 3. 18:33
 8/15 anonim ***** válasza:

Elozo vagyok, nem, nincs masfele ilyen fajdalom.

En is nagyot csalodtam az orvosomban, hisz vegig hozza jartam, es amugy nagyon meg voltam elegedve vele.

Nem szolnak, ez naluk rutin, en konyorogtem, mikor a peremet elsimitotta, h ne csinalja, fel sem nezett.

Utolag en mondtam ezt neki, es allitotta, h ez bevett rutin, es hogy igy hamarabb megvan a gyerek, lassam be, hogy jo volt ez igy.

Ha szulok meg egyszer,biztos, h kikotom, h ezt nem tehetik meg velem meg egyszer.

2015. jan. 3. 18:36
 9/15 A kérdező kommentje:
Na,de nem kéne tájékozatatnia arról, hogy mit fog velem tenni? Ez azért elég alap, nem? Megértem, hogy ha szükséges, és muszáj, és akármi, de legalább szólni, hogy most ez jön, megengedem-e? Azért ez nem életmentés, van idő megkérdezni, hogy megengedem-e egyáltalán, vagy legalább azt, hogy fájni fog! Ez most ledöbbentett, tényleg ennyire hogy lehet bunkó az, aki ilyen területen dolgozik? Azért ez nem kis fájdalom, az ég szerelmére, kegyetlenség! :((((((
2015. jan. 3. 18:48
 10/15 anonim ***** válasza:
NEkem fájt, pedig szó nem volt tágításról, programcsászár volt myopia miatt... és már két héttel a szülés előtt is iszonyú érzékeny volt a méhszájam, szegény nem győzött bocsánatot kérni, hogy fájdalmat okoz.
2015. jan. 3. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!