Párom álapotos és félek a szülésnél hogy bepánikolok. Ha velevagyok minden vizzgálaton ez erösit? Vagy valyon megerösitti a lélem és elályulok?
Figyelt kérdés
2008. aug. 18. 21:44
11/14 anonim válasza:
Ha bemész a szülőszobára, mindenképp igyekezz nagyon nyugodtan viselkedni. Ne ijeszd meg a párod. Hidd el, elég lesz neki átélni a szülést is. Ha egyszer már bementél, akkor eszedbe ne jusson kijönni, mert egy életre emlékezni fog és úgy érezheti, hogy cserben hagytad. (szerintem)
Légy erős, nézegess esetleg videókat a szülésről (youtube).
Könnyű, gyors szülést nektek!
12/14 anonim válasza:
A barátnőm szülésénél a férje volt bent először, de szegénykém nem bírta, de a barátnőm anyukája készenlétben állva átvette a helyét.
13/14 anonim válasza:
az én férjem is 22 éves és ö is fél bejönni. erre én aztmondom ne is jöjön be
14/14 anonim válasza:
Szerintem ha ennyire félsz, akkor ne menj be. Komolyan mondom. Az a párodnak sem jó, hiszen benne is benne lesz a tudat, hogy te mennyire félsz, rád is figyelni fog, megoszlik a figyelme, és az egész sokkal tovább eltarthat. Meg hát igen fiatal vagy, szóval tényleg lehet, hogy nem tudnád ezt úgy kezelni. Hidd el, pont akkora öröm lesz majd,amikor bemehetsz, hogy megszületett a baba, mintha ott vagy végig. A párodnak persze kell az erősítés, és valószínű, hogy egyedül nem szeretne lenni, de én- saját tapasztalatból - azt mondom, jobb, ha az édesanyja megy be vele, vagy egy olyan barátnő, aki már szült. Mégpedig azért, mert akkor az illető már tudja, milyen fájdalmakkal jár ez, jobban tud segíteni, stb. Velem anyukám volt bent, aki teljesen higgadtan viselte az eseményeket, állt mellettem 5 órán keresztül, szorongattam a kezét a fájásoknál, néha lelket kellett öntenie belém, és egyáltalán nem sopánkodott, csak bíztatott mindig. Ez pont 10 hónapja történt :)) Két hónapja pedig a legjobb barátnőm szült, aki elég fiatalka, 18 éves csak, a barátja velem egy idős, 21 éves, ő nem akart bemenni, mert nagyon félt, ezért én mentem be barátnőmmel. A felét végigröhögtük, amikor még nem voltak olyan erős fájásai, utána meg szorította a kezem, én meg mindig szóltam neki, hogy csukja be a szemét ha nyom. Meg egyszer gyakorlatilag vissza kellett fognom, hogy ne akarjon felugrani az ágyról, mert kissé ideges lett valamiért, na akkor el is lettem küldve melegebb éghajlatra, utólag megköszönte, hogy nem hagytam ugrálni :)) meg a doki egy csomószor kérte, hogy forduljon valamelyik oldalára, akkor segítettem neki, mert tök parázott, hogy leesik az ágyról, szóval ilyesmi. Csak az a lényeg, hogy aki bent van, az minden körülmények között őrizze meg a nyugalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!