Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi ideig fáj császár után?

Mennyi ideig fáj császár után?

Figyelt kérdés

11 napja császároztak. Arra lennék kíváncsi, hogy normális, hogy még mindig érzek belülről ilyen szurkáló fájdalmat? Esetleg menstruációs görcshöz hasonlítható. Ilyenkorra már teljesen összement a méh vagy még nem teljesen. Tegnap hasizomból ültem fel és láttam, hogy köldökömnél csúcsos a hasam és ilyet csak terhesség alatt tapasztaltam. Ezek szerint még nem ment össze a méhem?

A varrás körül meg fölötte, olyan furcsa érzés megtapintani a hasam, szinte nem is érzem, habár most mintha egy kicsit jobban érezném, de olyan, mintha el lenne zsibbadva. Viszont más érzek azon a tájékon. A vágás fölötti részen olyan érzés, mintha ki lenne dörzsölve ott. Azonkívűl fekete kocsonyás vér jött ki belőlem tegnap.

Sürgösségi császár volt, nem olvastam róla soha, nem számítottam rá, ezért nem tudok semmit. Külföldön élek, ha mondom a védőnőnek, hogy ezek vannak, akkor csak annyit mond rá, hogy normális.

2014. dec. 20. 10:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Sztem nem szabadna még hasizomból felülni. Nekem kb 5 napig fáj de viszont én tényleg nem ültem fel hasizomból jó pár hétig. Varrás mentén van akinek érzékeny marad v érzéketlen. Méhnek kell idő még összemegy. Sztem ne emelgess nehezet na meg ne hasizomból ülj fel és akkor nem fog fájni. Viszont ha a seb vérzett akkor mutasd meg orvosnak. De ha alul jött akkor még az lehet h ürülsz kifele ahogy megy össze bent minden.
2014. dec. 20. 10:43
 2/13 anonim ***** válasza:
11 nap alatt nem húzódik össze egy dinnye nagyságúra nőtt méh szilva nagyságúra. Mire a 6 hetes kontrollra mész majd addigra visszaáll az eredeti méretére. Ezek normális dolgok, még valószínű, hogy hetekig fogod tapasztalni.
2014. dec. 20. 12:09
 3/13 anonim ***** válasza:
Pontosan ahogy az utolsó írta. 6 hét... és vérzés még utána is lehetséges! De akkor már rózsaszínes, sárgás. Viszont a vágás fölötti rész nekem még így 4 hónap távlatából is érzéketlen, ha valaki végighúzza rajta az ujját, olyan, mintha el lenne zsibbadva. Furcsa érzés. Szúró fájdalom is még sokáig meglesz. Próbálj ne hasizomból felülni, oldalra fordulva kinyomni magad, vagy lecsússzani az ágyról :D Nekem az utóbbi jött be, az elsőhöz nem volt karizmom.
2014. dec. 20. 13:02
 4/13 anonim ***** válasza:
Nekem is surgossegi csaszar volt, 6 hetig rendesen fajt es meg utana is. Lassan ket ev telt el es a vagasom lila, a kornyeke erzeketlen.
2014. dec. 20. 14:46
 5/13 anonim ***** válasza:

Nekem 2 hete volt csaszarom,tegnap voltam az orvosomnal,aki azt mondta,hogy a mehem teljesen osszehuzodott mar,mintha nem is szultem volna.Persze lehet,hogy ez egyenenkent valtozik.

Konkret verzesem mar nincs,csak ilyen rozsaszines folyas szeruseg.Mar 3-4 napja rendszeresen hasizombol ulok fel es nem faj.Ha pontosan utanaszamolok a szurkalo fajdalom a 10. napon jelentkezett utoljara ha megeroltettem magam,es ha hosszabb ideig eloredolve ultem,vagy hattamasz nelkul,majd hirtelen falalltam.

Ha meg erzed a szurkalast inkabb hanyagold a hasizombol felulest,es semmi kepp se emelj nehezet.

2014. dec. 20. 15:00
 6/13 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 16 napja volt. Szurkàl és érzéketlen és még erősen vérzek. Nekünk a kórházban a gyógytirnász azt mondta hogy nem lehet 6 hétig hasizomból felkelni, 5 kg-nál nehezebbet emelni és lehajolni. Azt mondta, hogy ezt szigorúan be kell tartani mert ha nem akkir a hashártya nem fog úgy gyógyulni.
2014. dec. 20. 23:32
 7/13 anonim ***** válasza:
16 HÓNAPOS a lányom, és még mindig érzéketlen egy-egy ponton a heg körül. A méhednek kb. 6 hét kell, hogy az eredeti méretére összezsugorodjon. Hasizomból nem kellene felülnöd, nem csak kívül vágtak, még a méhedet is átvágták. Nekem a felülés, lefekvés, köhögés fájt kb. 1 hétig, de az sem volt vészes. A tüsszentés, na aaaaz.. :-) de tudjátok miről beszélek. :-) Ha már talpon voltam, nem volt vészes. Én kb. 5 hétig tisztultam.
2014. dec. 21. 12:36
 8/13 anonim ***** válasza:
A lányom közel 4 kilóval született, 6 hetesen majdnem 6 kiló volt, ha kellett ha nem, emelnem kellett. :-)
2014. dec. 21. 12:38
 9/13 anonim ***** válasza:
Most másfél évesen 12 kg, szerencsére megállt ahogy elkezdtem hozzátáplálni és kevesebbet szoptatni, és többet mozgott ő is. Ezt arra írom, hogy mennyit lehet emelni császár után.
2014. dec. 21. 12:40
 10/13 anonim ***** válasza:

En egy jo honapig oldalra fordulva keltem, egy ido utan mar megszoktam, iszonyatosan vigyaztam a sebre (nagyon haklis vagyok az ilyen dolgokra!).

Nekem a vagas "csikis", fura....

2014. dec. 21. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!