Mano9030 kérdése:
Kismamaként van betegbiztosításom?
Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy például már nem vagyok munkanélkülibe beregisztrálva és nem kapok semmilyen juttatást ettől a hónaptól és nem sokára megszületik a kisbabám és hogy szülésnél fognak e ezen problémázni?2014. dec. 2. 14:23
1/13 anonim válasza:
nekem úgy volt hogy terhes lettem ezért kirúgtak munkanélküli 3 hónapig fizette a tb-t aztán szülésig nekem kellett magam után.szülés után pedig alanyi jogon jár. de amikor letelt a mukanélkülim utána még 42 napig voltam biztosított.
2/13 anonim válasza:
vagy a polg.mesteri hivatalba lehet igényelni hogy az állam fizesse de csak ha az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a 34000 ft.-t.
De ha suliba jártál akkor máshogy van azt hiszem.
3/13 anonim válasza:
Azt javaslom, vagy fizesd be a kötelező eü hozzájárulás, vagy kérj mentességet az önkormányzatnál, ha olyanok az anyagi körülményeitek. Ne legyen lyuk a biztosításodban, mert azt idővel a NAV úgyis bevasalja rajtad. Valószínű ellátnak, de a kórházban sem fognak tapsikolni, ha kiderül, hogy nincs biztosításod. Merthogy nincs. Ha megszületik a baba, onnantól GYES-en vagy, akkor biztosított vagy, de előtte nem.
4/13 anonim válasza:
Utolsó,a kórházban ne is tapsikoljanak,hanem végezzék a dolgukat!
5/13 anonim válasza:
Én is kíváncsi leszek rá,nekem még két hónapig jár,aztán semmi.Én júliusra vagyok kiírva.Nem fogok fizetni biztos,a c kategóriások se fizetnek tb-t!!A magyaroknak meg kötelező??
6/13 anonim válasza:
Utolsó, ha csak így eldontod, es nem teszel semmit erte,lelked rajta...csak aztán ne lepodj meg, ha kiszamlazzak az orvosi ellatasodat...Kerdezo,en sem hagynek lyukat a tb-mben a helyedben, 6810ft/ho és T101nyomtatvany a Navtol, v kérhető szociális alapon mentesseg az onkormanyzatnal.
7/13 anonim válasza:
Utolsó!Jövedelem nélkül miből fogom befizetni szerinted??
8/13 anonim válasza:
Ha már nem kapsz semmilyen juttatást a munkaügytől, akkor a segély megszűnése után még 42 napig él a biztosításod. Utána, ha nem kapsz semmilyen ellátást neked kell fizetni a havi 6800 Ft-ot, mivel kismamaként sem vagy biztosított.
Terhes nőt ellátnak ingyen, de kiszámlázzák az ellátást, szülést. Valószínűleg nem rögtön, hanem a szülés után kb. 5 éven belül.
9/13 anonim válasza:
A c-kategóriások nagy része ilyen-olyan segélyt vesz igénybe,amivel automatikusan jár a tb.Ápolónőként dolgozom,és nekem is feltűnt,hogy tudtam az xy beteg sosem dolgozott,mégis zöld a neve mellett a pont.Akkor tudtam meg ezt,hogy a segélyek mellé ez jár.Jobban jársz ha fizeted,mint ha utólag kiszámlázzák.Ne abból indulj ki,hogy ők mit csinálnak.
10/13 anonim válasza:
Nem abból indulok ki,de nincs választásom.Itt meg rögtön nekiestek az embernek.Én tehetek róla hogy ilyen sz ar a helyzet az országban?Fél éve nem találok munkát érettségivel meg 3 szakmával.Mit csináljak?Akasszam fel magam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!