Lehetöseget kaptam (veszelyeztett kismamakent) hogy valaszthatom a programozott csaszart is. Leirnatok az altalatok gondolt pro es kontra velemenyeket? Ti elnetek ezzel a lehetöseggel?
Szia! én talán a természetes szülést választanám, mert könnyebb regenerálódni utána. viszont ha az egészségedet veszélyezteti, akkor inkább császár. mert a babót nem csak megszülni kell, gondoskodni kell róla, fel kell nevelni. és ehhez anyának is a lehető legjobb egészségben kell lenni.
nagyon nehéz kérdés. az orvosod véleményét kérd ki. ha szerinte kevesebb az esélye a komplikációknak (tehát ő szívesen vállalja a sima szülés levezetését), bízd rá magad.
nem ártana, ha megkérdeznél másik orvost is.
Jó egészséget, könnyű szülést!
Szia
szerintem mindenképp indulj neki természetesen!Tapasztalt császárosnként elmondhatom, elég kiábrándító, semmivel sem fájdalommentesebb.Hamarabb rendbejössz, a császárosoknak napokig még pokoli fájdalmaik vannak.Ráadásul egy nagy hasi műtét, ahol bőrt-izmot,méhet vágnak.A sima szülés után már pár órával vidáman sétálgatnk az anyukák.Sok sikert!
Én csak programozott császáros tapasztalatot tudok irni. Nekem semmi bajom nem volt vele. És ha lehet a következőt is igy szeretném. 6 órával műtét után felkelhettem, na ez piszkosul fájt, de utána óráról órára jobb lett, este pedig (délben műtöttek) már a picivel a kezemben sétálgattam. Másnap már törökülésben szoptattam, egy hét múlva szedtek varratot, utána már semmi nem fájt még egy kicsit sem, max érzékenyebb volt a heg. Első perctől kezdve egyedül láttam el a babát, ami semmi nehézséget nem okozott számomra.
Persze mindenki más és más, van aki sokkal nehezebben viseli a dolgot. Én pl borzasztóan paráztam a szüléstől, mert fiatalon nagyon erős menzis görcseim voltak, amit csak injekció múlasztott el és addig fel sem birtam kelni. Ha erre gondoltam terhesség alatt kirázott a hideg.
Bár ha másik oldalról nézem a dolgot, azt mondják a természetes szülés jobb a babának.
Én császáros voltam,majdnem egy éve.
A véleményem az,hogy ezt,ne válaszd.
Engem borzasztóan megviselt minden értelemben,azt hittem,a felállás után,hogy menten elpusztulok.
Nekem iszonyúan fájt,azt hittem,nem leszek többet ember.
Ha lehet,szülj természetesen!
Sok boldogságot!
Majdnem 1 éves kicsi fiú anyukája
A vélemények után talán szeretnél mélyebben is belemerülni a hiteles forrásokba, hiszen ez a te döntésed lesz. A www.maternet.hu online szülésfelkészítő tanfolyamon sok kérdésedre választ találhatsz és talán könnyebb lesz a döntés :)
Nagyon szép szülésélmény kívánok neked!
Én császárral szültem 9 hónapja, és szeretném a következő babát is így szülni.
Nekem faros volt a babám, nagy is és hosszú is. Rettegtem attól, hogy hosszú órákig vajúdok, majd áttolnak császározni. Ha már műtét, akkor ne vajúdjak. 2 hét túlhordás után, alig egy ujjnyira nyitva, mikor az oxitocinra sem reagáltam, akkor nem erőltették a vajúdást, hanem megcsászároztak. Nem mondom hogy sétagalopp, de kibírható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!