Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után? Adnátok tanácsok...

Császár után? Adnátok tanácsokat mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés
5 napja volt császárom még nem néztem meg, félek a látványtól.Néha ég, viszket egészen lent.széle is fáj, és meleg a ragasztás körül.ha vmi folyna belőle a kötésen látszana nem?
2014. nov. 30. 18:08
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
ülni szabad?ölben szoptatok
2014. nov. 30. 18:09
 2/11 anonim ***** válasza:
Amíg a kötés rajta van ne piszkáld. Ha folyna persze látnád. Persze h szabad ülni.
2014. nov. 30. 18:12
 3/11 anonim ***** válasza:

Persze, hogy szabad ülni, én már aznap délután ültem.

Szerintem ha váladékozna, nem biztos, hogy látszana a kötésen, de fura, mert nekem hazajövetelnél (3. napon) már nem is volt rajta kötés egyáltalán.

A kórházban még rátettek egy ilyen hosszú gézcsíkot, de már oda sem ragasztották, a doki meg mondta, hogy otthon már nem kell, dobjam ki nyugodtan, szóval akkor már teljesen szabadon volt a seb. Ez ugyanígy volt az előző császáromnál is, pedig másik doki csinálta (de ugyanaz a kórház).

2014. nov. 30. 18:15
 4/11 anonim ***** válasza:
Ezek elméletileg teljesen természetes tünetek. Nekem is égett, viszketett, ahogy gyógyul, egyre jobban viszket. Jó néhány napig meleg, mert hát megbolygatták a szöveteket, a gyógyulás folyamatához tartozik az is, hogy a seb küzd a fertőződés ellen, ezért adtak műtét előtt lórugásnyi antibiotikumot. Ha a melegérzet nem fokozódik, nem lázasodsz be, akkor rendben van a seb. Nekem varratszedés után (ami érdekes volt, mert egyetlen hosszú szálból állt), egy vékony kb 15cm-es heg maradt néhány pici sebbel a végein, amik pár nap alatt elmúltak. Ezután az égető, feszítő érzés is megszűnt. 5 hete volt a császárom, de még mindig néha érzek szurkálást, de egyre ritkábban. Én műtét után álltam, ültem, járkáltam. Aludni két hétig ülve aludtam.
2014. nov. 30. 18:23
 5/11 A kérdező kommentje:
ne merem megnézni, nem tudom milyen csúnya seb vár rám.én mondtam a dokinak h fogok rá tenni kötést mert nem akarom látni.nekem is egy öltés van ilyen futó állítólag.kezelnem nem kell.
2014. nov. 30. 18:34
 6/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan megnézheted, én is viszolyogtam tőle, de nem olyan szörnyű látvány.
2014. nov. 30. 18:37
 7/11 anonim ***** válasza:
Nem lesz szörnyű látvány! Semmi olyan csúnya nincs ott, amitől félned kellene :)
2014. nov. 30. 19:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem igaz 2 hétig volt rajta a kötés, de mikor leszedték megnéztünk a párommal. Hát csak akkor látható amikor nagyon nagyon keresi vki, alig látszódott/látszódik. Úgyh ne félj tőle!
2014. nov. 30. 19:14
 9/11 A kérdező kommentje:
megnéztem csajok, hát kellemeset csalódtam.csak egy sötét csík van ott a két szélén pedig egy pici seb...15 centis a vágásom.és rálóg a hasam tehát nem is láttam úgy csak tükörrel:) viszont visszaragasztottam, jobb ez így ne lássa párom sem. volt szülés után hőemelkedésetek esetleg? nekem 37, 37.1 , gondolok a hormonokra, vagy a fáradtság miatt.Valaki?:)és köszönöm az eddigi válaszokat!
2014. nov. 30. 20:16
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia! Két hete császároztak, másodjára.

Még egy kis szivárgás is normális, nem genny, csak szöveti valadek.

Az a fontos, hogy lázad (38+) ne legyen, ne legyen rajta gyulladt goc, és a jelenleginél jobban nem fájhat.

Ha vab egy kis szivárgás a végein, akkor azért mutasd meg a dokinak, és kend betadinnal.

De amúgy a vérzés és a sűrű, sárga genny a baj, ha ilyet tapasztalsz, azonnal orvos!

A viszketés, húzódás teljesen normális.

2014. dec. 1. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!