Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 38 hét 2 naposan szerintetek...

38 hét 2 naposan szerintetek meddig lehet bent tartani a babát? Inzulinos cukorbeteg vagyok, hipózgatok. Valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Amint betöltöttem a 38. hetet, befektettek a kórházba, és azóta hipózgatok, az inzulint egyfolytában csökkentgetik, de így se jobb.Tudom,elvileg a terhesség utolsó szakaszában ez előfordul, esetlegesen a lepény elégtelenségét jelzi. Az orvosommal beszéltem, tud róla. Figyelik a babát, naponta 2-szer van NST UH is volt tegnapelőtt, mindent rendben találtak, a méhlepény is 2-es volt. A dokim szerint várjunk még mert esetleg ha a 38. héten szülök, akkor légzési nehézségei lesznek a babának. Azt mondja, ha rossz az NST, vagy valami,azonnal szülök. Nem tudom mennyire táncolunk a kés élén. Valaki szült így? Jól sikerült?

2014. nov. 30. 15:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Kedves előző válaszoló, az természetes, hogy egy ideig emelkedett az inzulinigényed, ez gondolom a kérdezőnél is így volt, mint ahogy nálam is. A terhesség végén viszont elkezd rohamosan csökkeni az inzulinigény, csak te nem jutottál el idáig. Nekem is csak a 38. héten kezdődtek a hipózások és akkor kezdtük el csökkenteni az inzulint, de pár nap után már az sem volt elég, így szültem a 39. héten.

Egyébként a lányunk teljesen egészséges és gyógytornára sem kellett járnia. Nem hiszem, hogy nálatok ez a cukorbetegség miatt lenne.

2014. dec. 1. 09:12
 12/18 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy természetes az emelkedés. Nálam azért nem várt tovább a doki, mert napi szinten kellett emelni az inzulint, és még így sem voltam mindig rendben. Ráadásul akkora volt már az adag, ami már károsíthatja a méhlepényt.

Szülés után is hónapok kellettek, mire visszaálltam a normális inzulinfogyasztásomra.

2014. dec. 1. 09:22
 13/18 A kérdező kommentje:
Nekem csak hetente-kéthetente vagy még úgy sem emeltek inzulint, 1-2 kivétellel rendben volt a cukrom. De ahogy betöltöttem a 38. hetet, azonnal csökkeni kezdett az inzlinigényem. A reggeli kivételével eddig 4-4 egységet csökkentettek, a bázisból 1 egységet vettek le.Így is többet eszem mint az előìrt, hogy ne hipózzak túl nagyot.
2014. dec. 1. 09:51
 14/18 anonim ***** válasza:

Én is csak megerősíteném, hogy betöltött 37 héttől már nagyon kicsi az esélye a légzési problémáknak.

Én is a fiamat a 38.héten szültem, teljesen spontán indult, 3630 grammal született, makkegészségesen, tehát nem volt kicsi ahhoz képest, hogy nem töltött bent 40 hetet.

Szerintem is minden rendben lesz, ez már nagyon nem koraszülés lenne!

2014. dec. 1. 15:36
 15/18 A kérdező kommentje:
Úgy látszik, összeült a kupaktanács,rábeszélték a dokimat mert holnap irány a szülőszoba!Császár lesz, mert a kisfiam is úgy született 8 éve, a cukorbetegség miatt nem kockáztatunk.Inkább a dokim nem akar kockáztatni szerintem.Legalább tudom, mire számítsak.Drukkoljatok!Holnap 6:30-kor lesz!
2014. dec. 1. 15:46
 16/18 anonim ***** válasza:

Drukkolok neked! Megy egy nagy ölelés:-)

Majd írj, ha lesz rá alkalmad!

2014. dec. 1. 16:07
 17/18 A kérdező kommentje:
December 2-án, kedden megszületett a kislányom, Réka Eszter,2780gr,46cm. 11:34 órakor. epidurállal szültem, így még arra is volt lehetőségem,hogy közvetlenül a műtét után megpuszilgassan őt párszor. Az intenzívre többször is hozták, mellre segítették. Egy gyönyörű édes pici lányom lett a 8éves nagyfiam mellé, ennek külön örülök.
2014. dec. 5. 22:56
 18/18 anonim ***** válasza:
Gratulálok! Sok örömet és boldogságot nektek!
2014. dec. 6. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!