38 hét 2 naposan szerintetek meddig lehet bent tartani a babát? Inzulinos cukorbeteg vagyok, hipózgatok. Valakinek van ezzel kapcsolatos tapasztalata? Bővebben lent.
Nekem többek között pont a cukorbetegség miatt lett programozott császárom a 38. hét betöltésekor. A dokim és én is egyet értettünk abban, hogy a lehető legkevesebbet legyen a baba a neki nem megfelelő közegben. Azt mondta, 38. héten már egy érett magzatról beszélünk, kisebb az esélye a születése utáni problémának, mintha tovább marad bent. Bár nekem fordítva volt, emeltük az inzulint folyamatosan, de csak nem akart rendeződni a vércukrom.
Első gyermekem is 38. hétre született, természetes úton, vele sem volt gond.
Kedves kismama.
Nyugodj meg, semmi gond nem lesz a babával. Ő már egy teljesen kèsz kis emberke! (Tapasztalatom szerint.)
A 36-37.hèttől bármikor megszülethet( nem valószinü a lègzèsi gond). Ha nehèz a cukrod beállítani akkor sokkal jobb neki kint, ahol a tápanyagban nincs hiány sem többlet( magas cukor miatt). Sok boldogságot a picihez!!!
Egy 29 ève cukros ès 5 egèszsèges gyerköc anyukája.
Utolsó 2 babámat 2-es típusú diabétesszel szültem.
Nálam pont fordítva volt, mint nálad, folyamatosan emelni kellett az inzulinomat. Mindkét terhességet 50 egység körüli HumulinR-rel fejeztem be. (Amúgy is inzulinos vagyok).
Nálam 2 héttel a szülés várható ideje előtt indították, tehát 38. hétre születtek. A doki nem mert tovább kockáztatni.
Hozzá kell tennem, hogy az eredeti, vidéki kórházban, ahol szülnöm kellett volna, alapból császároztak volna, míg Pesten ezt nem tartották indokoltnak, sőt ellene voltak.
Végül Pesten szültem, folyamatos kontroll alatt, a babáknak tökéletes volt a vércukorszintjük, szóval jól csináltuk mindkétszer.
Azt még muszáj hozzátennem, hogy bár mindkét baba rendben volt, valamilyen szintű izomtónus problémájuk azért akadt. Hónapokig jártunk Dévényre mindkettővel, és ott tudtuk meg, hogy 2-3 hónaposan minden cukros anyuka babáját meg kellene nézetni Dévényessel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!