Hogyan győzzem le a félelmem? Van ötletetek?
ne aggodj ezen. hihetetlen de tenyleg vhogy bennunk van az anyasag osztone. en mindig is benaztam a gyerekekkel, a ferjem unokahugai allandoan sirtak nalam, gyomorgorcsom volt ha jatszanom kellett veluk mert hihetetlen, de gatlasaim voltak, nem tudtam veluk felszabadulni. fogalmam se volt a furdetesrol, a koldok apolasrol stb. nagyjabol youtubeon probaltam videokat nezni es ugy megtanulni az ujszulott gondozast.
aztan megszuletett a pici lanyom es abban a pillanatban minden megvaltozott. ugy fogtam ot mintha 10 gyereket felneveltem volna. a pelenkazas gyerekjateknak tunt, a korhazban a csecsemosok is megmutattak a furdetest es a szoptatast. itthon minden flottul ment, ÖSZTÖNBŐL. ami meg a jatekot illeti....20 evet fiatalodtam, a ferjem szerint csodalatos anya vagyok :) hidd el neked is menni fog. a szules pedig csak par ora. megszepul idovel :)
A kórházban azért sokmindent megmutatnak és tanácsot is adnak. Én sem tudtam mit tegyek egy gyerekkel :) nem jött ösztönből, se segítettek. A védőnő is azért van, hogy ellásson jótanáccsal. És nyugodtan kérdezzd őket, sőt innen a fórumon is sokan segítenek majd.
Inkább az lesz a gond, hogy kialvatlan leszel, bizonytalan hogy mennyit egyen, eszik-e eleget, miért sír..... De ezen a korszakon túl leszel hamar. Az elején minden baba sír sokat. Nem biztos hogy nagy a baj, csak lehet éppen a pocakját bántja valami és pukizni kéne :) Ne aggódj, ezen mindenki átmegy és hidd el sokan nem tudják köztük én sem tudtam mit is kell csinálni, de belejöttünk, belejöttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!