Szülêsnél nyelvpiercing (műanyag), és kontaktlencse maradhat? Tapasztalatok?
Kedves Kérdező! Ha már szültél, akkor ne mi legyünk az ostobák, tudnod kellene bizonyos dolgokat. Neked kell tudnod, hogy mennyire rutinosan és gyorsan veszed ki a lencsét, Te tudod, hogy az előző szülés megviselte -e a szemedet. Sőt én sem tartottalak Téged ostobának, a legjobb barátnőmnek is ugyanígy fogalmaznám meg, akit imádok, de jót akarok neki. Ha nem akarnék neked jót, nem fecsérelném az időt válaszra.
Legtöbb orvos nem szereti, ha idegen test van a páciensben, ezzel sem írtam újat. Sőt, egyes orvosok azt sem szeretik, ha a köröm ki van lakkozva!. Egy esetleges intubáció esetén, újraélesztés esetén ezek nagyon fontos dolgok. Hidd el, láttam én már kutyán nadrágot....
Egy sürgősségi császár esetén, ahol altatnak, intubálnak is.
Én szemüveges vagyok, végig rajtam volt a vajúdás alatt, amikor készültünk a műtőbe, akkor levettem és odaadtam a férjemnek.
Tudom, hogy hátrány, ha vaksin pislog az ember, a kontaktlencse pedig nagyon praktikus és kényelmes viselet, de szerintem is jobb kivenni. Egyrészt nem tudod, hány órát vajúdsz, a lencsének pedig van viselési ideje. Lehet, hogy nagyon könnyezni fogsz, vagy belecsorog az izzadság a szemedbe. Amikor pedig perces fájásai vannak az embernek, aztán még tükröt keríteni, lencsét bogarászni a szemben... Legyen nálad folyadék, tartó... macerás.
A szülés előtt kiveszed, a kórházi napok alatt már simán használhatod. Szemüveg mindenképpen legyen nálad.
A piercinggel nincs tapasztalatom, ha jól tudom, a fémeket kell eltávolítani. Nálam még a fülbevaló, jegygyűrű sem maradhatott fenn.
Persze, senki sem készül sürgősségi műtétre, altatásra, intubálásra, de én óvatos duhaj vagyok. Kicsit úgy állok neki, mint a borús időnek. Nem biztos, hogy kell ernyő, de milyen szar, amikor nincs és esik... :)
Az intubációban nem hinni kell, de ha szülés közben sürgősségi császárra van szükség, akkor ahhoz altatnak, és minden altatásos műtéthez intubálnak, aminél útban lenne egy nyelvpiercing.
Kontaktlencse helyett szemüveget tegyél.
ez a kérdés engem is érdekel. van aki azt mondja nem kell,van aki azt mondja ki kell venni.
nekem ezüst van az orromban,de nagyon mini... majd megtudakolom holnap a nőgyógyomtól,mert akkor azt még itthon ki kell vennem,csavaros és béna vagyok,nem egy perc alatt jön ki :D
36hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!