Jahn Ferenc Dél-Pesti kórház szülészetről nem túl régi tapasztalat?
Most várom az első gyerekemet, nem tudom, hogy hogyan is zajlanak a dolgok :/Nincs orvosom és szülésznőm, fontos választani, mennyire ajánlott? Úgy hallottam, hogy sok ott az indokolatlan császármetszés amitől azért is tartok mert az sztk-ban március 25-re irtak ki hiába mondtam, hogy nem lehet olyan idős, mi április elejére számoltuk és most Dr. Hajdu Kridztina meg is erősítette, de ezt sztk-ban gondozáson nem voltak hajlandóak figyelembe venni.
Továbbá a kórházban mikor és meddig lehet velem a párom? Tölthetünk szülés után egy kis időt a babával?
Mikor érdemes bemenni fájások tekintetében?
Még sohasem fürdettem babát, és keveset pelenkáztam, segítenek?
Milyen a szülőszoba es a gyermekágyas osztály, a párom hogyan látogathat?
és még sok-sok egyéb apróság ami az eszetekbe jut
Szia,
Egy éve szültem. Szerintem először szülőként tele félelemmel érdemes legalább szülésznőt fogadni. Akkor is korrektül ellátnak ha nincs (én se fogadtam). De úgy láttam, a terhesgondozás alatt sok segítséget kapsz tőle. Nem kell várakozni CTG-re és felkészít mindenre, megbeszélhető vele, hogy hogy akarsz szülni és jó egy benti ismerős arc a finisben ( a két kísérőd mellett). Érdemes szülőszoba látogatásra menni. Ott bekukkanthatsz a szülőszobákba láthatod hol látják el a picit, elhangzik mikor érdemes bemenni a kórházba és mit hozz magaddal. Valamint tartanak a csecsemősök is oktatást szoptatásból és gyerekellátásból. Így talán könnyebb dönteni.
A szülőszobák szépek és barátságosak. Két alternatív szoba van, benne masszázskád, bordásfal, szülőszék. Ha jól vettem ki ezekben a szobákban bármit lehet csak megbeszélés kérdése. Ja a legjobb orvost csak akkor hívnak a szüléshez ha gond van, nálam is csak az ügyeletes szülésznő volt. A "lila szobában" szültem. Itt melletted látják el a picit végig láthatod. Apának és aki bejön még veled (2 felnőtt lehet)2000Ft-ért kék ruhát kell vennie. Apa vágta el a köldökzsinórt, utána a mellkasomra tették, aztán megtörölgették és visszakaptam kb. egy órára. Utána megvizsgálta a gyerekorvos és felöltöztetve még egy órát velünk volt a szülőszobán. Egyszerre vittek le minket a nyolcadikra. Fél óra múlva már a szobámban volt. Gyerekágy átlagos kórházi környezet vannak két és egy ágyas szobák ahova apa is bemehet. Az ötágyasba nem. Üvegajtón keresztül mutathatod meg a picit érdemes sapkát vinni neki. Szerencsém volt csupa többedszer szült nő közt voltam az ötágyasban így mindenki kérte éjszakára is a gyerekeket. Ilyenkor nem szabad becsukni a szoba ajtaját és az ágy feletti lámpáknak égniük kell, hogyha bejön a csecsemős lássa a kicsiket. Ha kérdezel mindent elmondanak, megmutatnak, segítenek szoptatni. A fürdetést csap alatt végzik, nincs kádjuk azt nem mutatják meg, de elmondják. Kapsz forralt vizet kispohárban, ha nincs tejed azzal itathatod, ha akarod.
Remélem tudtam segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!