Hallotátok? Mit kell tenni? Valaki már csináltatott ilyen papírt?
Én azért nem értem,mert mi a franc köze van az apaságinak vagy házasságlevélnek vagy bejegyzett élettársinak az anyakönyvi kivonathoz? Az egyetlen erre vonatkozó dolog egy cikk a blikkből, de az is tök keverés. Az egy dolog, hogy ugye fontos, kinek a nevére kerül a gyerek, de ezzel eddig nem foglalkoztak, ha nem volt apasági a kiskönyvben, eleve anyuka nevére anyakönyvezték, aztán utána lehetett intézkedni.
Most meg valahogy úgy jön le, mintha ezek nélkül a papírok nélkül nem is lenne gyerek a gyerek. (mármint az apasági vélelem nélkül)
első voltam
11.20 köszi a segítséget, én értem, hogy mit mondasz...
A bajom az, hogy pl most volt a hiradóban, hogy NEM ADJÁK KI a baba anyakönyvi kivonatát, ha nem vagy házas/élettárs.
Na ezért nem értem, mert szerintem is megengedhetetlen, hogy a gyereknek a szülei úgynmond rendezetlen jogi státusza miatt ne adják ki az anyakönyvet.
Mi pl a párommal egy lakcímre vagyunk bejelentve, csak nem vagyunk bejegyzett élettársak, nem tudom ennek mi köze van a babám anyakönyveztetéséhez.
Ezt nem értem. Érted?
Első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!